Hoe werkt een uitschuifbare terrasoverkapping?

Met een uitschuifbare terrasoverkapping hoef je niet langer te aarzelen: in de zon zitten of liever in de schaduw? Beide kunnen! Uitschuifbare overkappingen kunnen op twee manieren bediend worden. Zo vind je vandaag handmatige bedieningen en elektrische uitschuifbare terrasoverkappingen op de markt.

Bij een handmatige bediening schuif je zelf het uitschuifbaar dak in en uit met behulp van bijvoorbeeld een slinger. Bij een elektrisch uitschuifbare terrasoverkapping gebeurt de bediening met een afstandsbediening of een schakelaar. Zo opent je dak met één simpele druk op de knop. Vandaag bestaan er ook daken of overkappingen die zelfs kunnen bediend worden via een app op je smartphone.

terrasoverkapping aluminium

Hoeveel kost een uitschuifbare terrasoverkapping?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoeveel een uitschuifbare terrasoverkapping kost. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de prijs onder meer beïnvloed door de grootte van je overkapping en het materiaal dat je gebruikt.

Zo valt het goedkoper uit wanneer je een doek gebruikt dan wanneer je voor een uitschuifbare terrasoverkapping met segmenten kiest. Een elektrisch te bedienen terrasoverkapping kost meer dan een handmatige bediening.

Voor de meest simpele uitschuifbare terrasoverkapping, uitgegaan van de standaardmaten, ben je zo’n 1000 euro kwijt. Voor een aluminium uitschuifbare overkapping met waterafstotend doek betaal je zo’n 1000 à 1500 euro. Voor een waterdicht doek betaal je ongeveer 2000 euro.

Een uitschuifbare terrasoverkapping met vaste segmenten van glas of polycarbonaat betaal je ongeveer 3000 euro. Voor een uitschuifbare terrasoverkapping met elektrisch schuifdak, met bijkomende elektrische bediening betaal je nog zo’n 1000 euro extra.

Dit zijn de prijzen exclusief plaatsing. Het zijn ook richtprijzen. Wil je graag een meer gedetailleerde prijs krijgen? Via de knop hieronder kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor prijzen van een uitschuifbare terrasoverkapping.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies aan vakmannen

Welke soorten uitschuifbare terrasoverkappingen bestaan er?

Je vindt vandaag op de markt diverse types. We bespreken de drie belangrijkste

1. Overkapping met uitschuifbare doek

Een overkapping met uitschuifbaar doek is vaak waterafstotend. De doeken zijn van polyester en voorzien van een coating. Dergelijke overkapping met weerbestendige doek is bestand tegen lichte regenbuien. Hevigere regen is voor een waterafstotend doek dan weer teveel van het goede. Wel drogen ze vrij snel en zijn ze voorzien van een beschermlaag tegen uv-stralen.

Waterafstotende doeken hebben als voordeel vrij goedkoop te zijn.

2. Met waterdicht doek

Overkappingen met een waterdicht doek zijn heel sterk en dus bestand tegen harde windstoten. Ook zijn ze makkelijk te reinigen. Een waterdicht doek is voorzien van een bescherming tegen uv-straling. Waterdichte doeken zijn bovendien in diverse kleuren en designs te verkrijgen.

Een waterdichte doek is iets prijziger dan een gewone waterafstotende doek.

3. Overkapping met vaste segmenten

Een uitschuifbare terrasoverkapping met vaste segmenten is gemaakt van panelen die over elkaar heen schuiven en tegen de gevel gemonteerd worden. Die segmenten zijn van glas, gehard glas of polycarbonaat. Een vaste overkapping van polycarbonaat is iets goedkoper en lichter dan de andere materialen. Met glas is de lichtinval dan weer iets hoger. Ook heb je minder snel last van krassen op je uitschuifbare overkapping.

Voordelen en nadelen van een uitschuifbare overkapping

Een uitschuifbare terrasoverkapping brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een overzicht:

Voordelen

  • Eenvoudig aanpasbaar aan alle weersomstandigheden, zowel zon als regen.
  • Een uitschuifbare terrasoverkapping zijn open, halfopen en dicht te schuiven.
  • Een uitschuifbare terrasoverkapping met elektrische bediening brengt extra gebruiksgemak met zich mee.
  • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren, aansluitend op de stijl of layout van je woning.
  • Van een uitschuifbare overkapping kun je lang genieten, ze gaan lang mee en zijn erg duurzaam.
  • Een vakman heeft een uitschuifbare terrasoverkapping binnen een dag gemonteerd.
  • Leverbaar met geïntegreerde regenafvoer.
  • Je woning stijgt in waarde wanneer je terras voorzien is van een uitschuifbare terrasoverkapping.

Nadelen

  • De prijs van een uitschuifbare terrasoverkapping wordt vaak als een struikelblok gezien. Zeker een overkapping met elektrische bediening is prijzig.
  • Kies je voor een doek? Bij erg harde wind loop je het risico dat het doek van je uitschuifbare terrasoverkapping scheurt. Ook zijn doeken vaak niet regenbestendig.
uitschuifbare terrasoverkapping

Vind specialisten in jouw buurt: vraag en vergelijk gratis offertes

Wil je een uitschuifbare terrasoverkapping plaatsen? Via het formulier hieronder kan je gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen in jouw buurt. Zo kan je snel en eenvoudig prijzen van uitschuifbare terrasoverkappingen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw budget.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping