Wat verzekert of dekt TandPlus van het Neutrale Ziekenfonds?

Met de verzekering TandPlus, de tandverzekering van het ziekenfonds, kun je rekenen op de dekking van heel wat tandartskosten. Het ziekenfonds keert de terugbetalingen van de tandverzekering een keer per jaar uit, na afloop van het verzekeringsjaar.

Goed om te weten: deze tandverzekering werkt niet met een leeftijdsbeperking, en gebruikt geen medische vragenlijst. Heb je 3 kinderen aangesloten bij deze tandverzekering? Dan betaalt het 4de kind geen premie.

Welke behandelingen worden (niet) gedekt?

Wat verzekert de verzekering TandPlus? Een overzicht.

 • Wettelijke remgelden voor ambulante tandzorg door een in België door het Riziv erkende tandarts. Deze wettelijke remgelden kan je gebruiken voor tandheelkundige behandelingen.
 • Tandprotheses, -bruggen, kronen, stiften en tandimplantaten
 • Parodontologie
 • Tandextractie
 • Supplementen
 • Orthodontie

De tandverzekering van het ziekenfonds dekt volgende zaken niet:

 • Esthetische tandverzorging.
 • Stomatologie uitgevoerd door een tandarts die niet erkend wordt door Riziv.
 • Behandelingen en ingrepen voortvloeiend de beoefening van een gevaarlijke en/of betaalde sport zoals bijvoorbeeld gemotoriseerde sporten of gevaarlijke sporten luchtvaartsporten.

Dekkingspercentage

Het ziekenfonds hanteert verschillende dekkingspercentages binnen de tandverzekering. Naast het jaarlijkse maximumbedrag geldt ook een maximale terugbetaling per zorgcategorie. Een handig overzicht:

Type tandzorg Dekkingspercentage Maximale terugbetaling
Ambulante tandzorg 50% € 250
Tandprotheses, -bruggen, kronen, stiften en tandimplantatenParodontologieTandextractie   50% € 1.250*
Supplementen 50% € 125
Orthodontie Vast bedrag per behandelingsplan € 1.000, kan oplopen tot € 1.250

Jaarlijks maximumbedrag

Het jaarlijks maximumbedrag voor terugbetalingen bedraagt 2.000 euro. Dat bedrag is geldig zodra je de wachttijd van 12 maanden hebt doorlopen. Hieronder vind je meer informatie omtrent de eventuele wachttijd.

Tandverzekering nodig?Vraag hier prijsvoorstellen op maat!

Wat kost de tandverzekering van het Neutraal Ziekenfonds?

De premies voor de wettelijke ziekteverzekering of verplichte ziekteverzekering van het ziekenfonds zijn leeftijdsgebonden.

 • Kinderen tot 6 jaar worden gratis meeverzekerd.
 • Kinderen en volwassenen van 7 tot 25 jaar betalen 8,28 euro per maand.
 • Van 26 tot 49 jaar bedraagt de premie 12,55 euro.
 • Van het 50ste tot 64ste levensjaar betaal je een premie van 16,06 euro.
 • Vanaf je 65ste levensjaar bedraagt je premie 19,07.
 • Sluit je jezelf na je 65ste levensjaar aan, en had je voordien geen gelijkaardige ziekenfondsverzekering bij een (ander) ziekenfonds? Dan betaal je tot en met je 69ste jaar een maandelijkse bijdrage van 30,12 euro. Vanaf je 70ste levensjaar bedraagt de premie 35,14 euro.

De aanpassing van je premie wordt doorgevoerd aan het begin van het jaar waarop je 7, 26, 50, 65 of 70 wordt.

Inschrijven op TandPlus: voorwaarden

Voor de tandverzekering van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen geldt een algemene wachttijd van 12 maanden. Daarop zijn enkele uitzonderingen:

 • Pasgeboren kinderen en adoptiekinderen jonger dan 18 jaar die toegevoegd worden aan een bestaande verzekeringsovereenkomst die de verzekeringnemer al minstens 12 maanden dekt.
 • Kosten voor tandzorg als gevolg van een ongeval dat zich voordoet na het afsluiten van de verzekeringsovereenkomst.

TandPlus dekt enkel de kosten voor behandelingen die worden uitgevoerd in België. De behandelingen moeten ook uitgevoerd worden door een tandheelkundige die erkend is in België, ook ambulante tandheelkundige verstrekkingen.

Opgelet: Alle gezinsleden die zijn aangesloten bij de gedeelde mutualiteit moeten zich aansluiten bij deze tandverzekering.

Info en advies nodig? Verstuur je aanvraag en ontvang een prijsvoorstel

Benieuwd naar hoe de tandverzekering van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen het doet in vergelijking met andere tandverzekeringen? Vul onderstaand formulier in, en ontvang gratis en volledig vrijblijvende prijsvoorstellen op maat. Zo kies jij er gegarandeerd de wettelijke ziekteverzekering of verplichte ziekteverzekering uit die precies aansluit bij de behoeften van jou en je gezin!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. Heeft u al een zorgverzekering?
3*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
4*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Tandverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.