Wat dekt de tandverzekering van de Christelijke Mutualiteit?

Het wordt steeds aangeraden om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een gezond gebit. Soms kan je voor bepaalde behandelingen hoge kosten rekenen. Gelukkig bestaan er daarvoor tandverzekeringen.

CM Gezondheidsfonds biedt het tandvoordeel aan als alternatief op een tandverzekering. In 2021 kondigde CM aan dat alle leden verzekerd gaan worden tegen de hoge kosten in de tandzorg. Je geniet als CM-lid dus sowieso van een zekere terugbetaling voor tandzorg bovenop de tussenkomst van je wettelijk verplichte ziekteverzekering. De verzekering sluit niemand uit op basis van leeftijd of medische voorgeschiedenis.

Daarnaast bestaat ook CM-MediKo Plan voor wie graag een hogere tussenkomst ontvangt voor verschillende soorten tand- en andere zorg.

Je kunt daarbij een keuze maken tussen meerdere factoren, waaronder een lage maandelijkse premie of de beste dekking of een tandverzekering zonder wachttijd.

1. Orthodontie

Dankzij het tandvoordeel ontvang je als CM-lid een tussenkomst van 60% op het remgeld en supplementen voor orthodontie. Dat komt bovenop de tussenkomst van de ziekteverzekering. Het voordeel geldt voor jongeren en volwassenen.

Krijg je als voogd een verhoogde tegemoetkoming? Dan ligt het dekkingspercentage op 75%.

In beide gevallen gaat het om een maximumbedrag van € 1.050. Er zijn enkele voorwaarden om van deze tussenkomst te genieten:

 • Het betreft vroege orthodontie (het kind is jonger dan 9 jaar) of een regelmatige orthodontische behandeling (orthodontie voor jongeren).
 • Je bent/het kind is CM-lid.
 • Je onderbreekt de behandeling niet zelf.
tandverzorging

2. Tandprothesen

Voor vaste of uitneembare protheses, kronen, brugen en implantaten geldt een dekkingspercentage van 60%.

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan gaat het om een dekkingspercentage van 75%.

In beide gevallen is de tussenkomst begrensd tot maximaal € 1.050 per 2 jaar. Er gelden ook hier enkele voorwaarden:

 • Je bent CM-lid.
 • Je hebt geen recht op een tegemoetkoming van je wettelijk verplichte ziekteverzekering. Krijg je zo’n tegemoetkoming, dan ontvang je geen tussenkomst vanuit het tandvoordeel.
 • De uitvoerende tandarts is erkend door het Riziv.

3. CM-MediKo Plan

Het tandvoordeel zit standaard inbegrepen bij je CM-lidmaatschap. Je kunt ervoor kiezen om je aanvullend aan te sluiten bij het CM-MediKo Plan. Daarmee ontvang je een extra tegemoetkoming bij…

 • Remgeld. Geldig voor behandelingen door artsen, specialisten, tandartsen, logopedisten, kinesisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Het gaat om een dekking van 75%, met een grens van € 1.500 per jaar. Per verzekerde is er een vrijstelling of persoonlijke bijdrage van 30 euro per jaar. Dat bedrag komt bovenop de waarborgen voor orthodontie, parodontologie en bevallingen.
 • Kosten voor orthodontie voor kinderen en volwassenen. Het gaat om een tussenkomst van maximaal € 600 per behandelingsplan.
 • Tandprothesen, implantaten en parodontologie. Het gaat om een tussenkomst van maximaal € 600 per jaar.
 • Hoorapparaten. Tot € 600 per toestel.
 • Oogzorg. Tot € 100 per jaar voor corrigerende glazen en contactlenzen, tot € 250 per jaar voor intra-oculaire lenzen, en ambulante heelkundige correcties van het gezichtsvermogen.
 • Bevallingen. € 250 per bevalling.
 • Voedings- en dieetadvies. Maximaal € 40 per jaar.
 • Verschillende reisvaccinaties. Tot € 25 per jaar.
Tandverzekering nodig?
Vraag hier prijsvoorstellen!

Wat kost hun tandverzekering?

Wat bedragen de premies voor het tandvoordeel en het CM MediKo Plan?

CM Tandvoordeel

Het CM Tandvoordeel zit inbegrepen in je ledenbijdrage. Die maandelijkse ledenbijdrage bedraagt € 8,25 per maand voor volwassen leden.

CM MediKo Plan Tandverzekering

Het CM MediKo Plan biedt, net als een tandverzekering, een aanvullende tussenkomst bovenop het tandvoordeel.

Waar andere ziekenfondsen de dekking voor ambulante kosten en tandzorg doorgaans opsplitsen, voegt de CM deze dekkingen samen onder het MediKo Plan. De maandelijkse premie ligt bijgevolg wat hoger, maar je geniet wel van een ruimere dekking. Daarover lees je hierboven meer.

Je premie voor het CM MediKo Plan is afhankelijk van je leeftijd. Een handig overzicht van de maandpremies bij aansluiting voor je 60ste verjaardag:

Leeftijd Maandelijkse premie CM MediKo Plan
2 – 9 jaar € 12,57
10 – 19 jaar € 16,84
20 – 34 jaar € 17,69
35 – 49 jaar € 21,80
50 – 64 jaar € 23,41
65 – 74 jaar € 26,62
75 jaar en ouder € 29,24

Bij aansluiting na je 60ste verjaardag gelden volgende premies.

Leeftijd Maandelijkse premie CM MediKo Plan
60 – 64 jaar € 28,08
65 – 74 jaar € 31,95
75 jaar en ouder € 35,09

Sluit je jezelf aan na je 66ste verjaardag? Dan gelden volgende premies.

Leeftijd Maandelijkse premie CM MediKo Plan
66 – 74 jaar € 34,61
75 jaar en ouder € 38,01

Tot slot gelden deze premies wanneer je jezelf aansluit na je 70ste verjaardag.

Leeftijd Maandelijkse premie CM MediKo Plan
70 – 74 jaar € 39,93
75 jaar en ouder € 43,87

Voor kinderen betaal je, tot en met het tweede kalenderjaar na het jaar van geboorte, geen premie. Heb je meer dan 3 personen ten laste? Dan halveert de premie vanaf de 4de aangesloten persoon ten laste.

Ben je al langer aangesloten bij het CM-MediKo Plan? Dan maak je tijdelijk kans op een jaarlijkse premiekorting van 15 euro per aangesloten jaar ontvangen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en prijsvoorstellen op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Hoe aansluiten bij CM tandverzekering?

Je geniet van het tandvoordeel van de CM Gezondheidsfonds wanneer je bent aangesloten bij het CM Gezondheidsfonds. Je moet daarvoor ook je lidgeld betalen. Het tandvoordeel hanteert geen medische uitsluiting. Er geldt ook geen leeftijdsbeperking. Voor het CM tandvoordeel geldt bovendien geen wachttijd.

Voor aansluiting bij het CM MediKo Plan geldt wel een wachttijd. Voor de meeste tandheelkundige ingrepen ligt de wachttijd op 12 maanden.

Verstuur je aanvraag en ontvang info en advies op maat

Wil jij een mooi en gezond gebit? Benieuwd naar de verschillende premies van de CM Gezondheidsfonds tandverzekering en andere tandverzekeringen? Vraag hieronder gratis en vrijblijvende prijsvoorstellen op maat van verschillende verzekeraars. Zo kun jij snel en eenvoudig meerdere tandverzekeringen vergelijken. De makkelijkste manier om de meest geschikte tandverzekering te vinden!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. Heeft u al een zorgverzekering?
3*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
4*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
5. Aanvullende informatie
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Tandverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.