Wat dekt de tandverzekering Dental Flex van AG Insurance?

tandverzekering

Het is geen geheim : je moet op jaarlijkse controle bij de tandarts. Soms kan het zijn dat er wat hogere kosten bijkomen.

De Dental Flex tandverzekering van AG Insurance biedt werkgevers de kans hun werknemers te beschermen tegen hoge tandartskosten.

Welke tandzorg is gedekt?

Niet elke verzekering dekt elk soort tandheelkundige ingreep. De AG Insurance Dental Flex tandverzekering kan tussenkomen bij :

  • Tandbehandelingen
  • Curatieve tandzorg
  • Preventieve tandzorg
  • Tandprotheses, zijnde bruggen, kronen en implantaten
  • Radiografie van het gebit
  • Tandextractiet
  • Onderhoud van het gebit
  • Orthodontische behandelingen en apparaten, waaronder een beugel

Ook de kosten voor onverwachte behandelingen in het buitenland worden door Dental Flex gedekt.

Als je de tandverzekering als werkgever aan je werknemers aanbiedt, heb je de keuze om meer of minder soorten ingrepen te laten dekken. Daarbij verschilt niet enkel wat er gedekt wordt, maar ook het dekkingspercentage.

Dekkingspercentage AG Insurance tandverzekering

Voor sommige verzekeringen moet je een medische vragenlijst invullen, andere houden geen rekening met jouw medische voorgeschiedenis.

De Dental Flex is een flexibele tandverzekering, bij de financiële producten. Als werkgever kun je kiezen tussen een terugbetaling van 80%, of een volledige tussenkomst van 100%. Die terugbetaling gebeurt na aftrek van de terugbetaling door de verplichte ziekteverzekering.

Voor bepaalde ingrepen geldt een ander dekkingspercentage. Daarover kun je meer informatie verkrijgen bij je verzekeraar per post, e-mail of telefoon.

Jaarlijks maximumbedrag en vrijstelling

Het jaarlijkse maximumbedrag van Dental Flex is eveneens flexibel. De werkgever kan kiezen tussen een bedrag van € 500, € 1.250 of € 2.500 per jaar. Je werkgever kiest de verzekering die bij je past.

Ook wat de jaarlijkse vrijstelling betreft heb je als werkgever de keuze. Het gaat om een bedrag van € 0, € 75 of € 125. Dat bedrag blijft voor de rekening van de werknemer, tenzij die kan aantonen dat iemand anders verantwoordelijk is voor de schade.

Wat is niet verzekerd?

Kosten voor tandheelkundige ingrepen als gevolg van een ‘zware fout’ worden niet gedekt. Daaronder valt schade aan het gebit door bijvoorbeeld roekeloos gedrag, en het gebruik of misbruik van alcohol of andere verdovende middelen.

Ook voor esthetische ingrepen biedt Dental Flex geen tussenkomst.

Ontvang je graag persoonlijk advies en prijsvoorstellen op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Voorwaarden om aan te sluiten bij Dental Flex

bescherming tanden

AG Insurance stelt weinig voorwaarden aan het afsluiten van de tandverzekering. Er is geen medische uitsluiting. Er geldt ook geen wachttijd, en er is geen uitsluiting omwille van vooraf bestaande aandoeningen.

Je moet bovendien niet aangesloten zijn bij een andere verzekering van deze verzekeraar. Je kunt ervoor kiezen enkel de Dental Flex tandverzekering aan te gaan.

De belangrijkste voorwaarde voor aansluiting bij Dental Flex? Je kunt enkel door je werkgever aangesloten worden bij deze tandverzekering. Het is een employee benefits only. Het is bovendien niet mogelijk om online simulaties aan te vragen als particulier.

Meer weten over de Dental Flex? Vraag advies en vergelijk gratis met andere aanbieders

Een mooi en gezond gebit geeft je een positieve uitstraling! Benieuwd of de tandverzekering van AG Insurance geschikt is voor jou en je werknemers? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en volledig vrijblijvend advies op maat.

Op zoek naar de meest voordelige tandverzekering voor jouw specifieke behoeften? Laat jouw premie voor een tandverzekering berekenen bij verschillende verzekeraars. De voorstellen zijn volledig gratis en vrijblijvend. Jij hoeft de offertes enkel nog te vergelijken, en er de interessantste tandverzekering uit te kiezen. Zo vind je gegarandeerd de tandverzekering die perfect aansluit bij jouw wensen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. Heeft u al een zorgverzekering?
3*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
4*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Tandverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.