Wat is typisch voor een moderne pergola?

Moderne pergola’s zijn er in alle vormen en maten. Er bestaat een ruime waaier aan modellen: van modern tot super modern. Maar evengoed vind je pergola’s in een meer klassieke afwerking.

Pergola’s winnen trouwens aan populariteit.  Ze zijn een handig alternatief voor een terrasoverkapping en beschermen jou tegen schadelijke uv-straling. Daarnaast biedt het beschutting tegen regen. Zo kan je op elk moment van jouw tuin genieten.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Mogelijke materialen

Het materiaal dat je kiest, hangt af van jouw persoonlijk voorkeur. Je hebt keuze uit verschillende materialen: houten of aluminium pergola’s en pergola’s in kunststof. Wil je een zeer moderne stijl? Dan is de metalen pergola een goede keuze.

1. Houten pergola

Deze pergola is ideaal om een rustiek karakter aan jouw tuin te geven. Met een likje verf zorg je ervoor dat ze een unieke look krijgt. Indien je de kleur beu bent, overschilder je ze met een andere kleur.

Combinatie met meubilair

Zorg ervoor dat deze prachtige pergola mooi samengaat met de meubels die je erin plaatst. Stel dat je kiest voor een klassiek meubilair, is het niet aangeraden om de pergola een heel moderne uitstraling te geven. Ga dan voor een klassieke uitstraling.

Design

Door het gebruik van een simpel design en strakke lijnen, krijgt de pergola een moderne uitstraling. Perfect in combinatie met een moderne achtergevel of een strakke tuin.

Houten pergola

2. Aluminium pergola

Kies voor een aluminium profiel voor jouw pergola. Aluminium is goed te combineren met hout. Plaats een hardhouten dak in de aluminium profielen. Aluminium is een sterk materiaal. Het maakt dat de dunne profielen gemakkelijk het houten dak kunnen dragen. Het hout zorgt op zijn beurt voor een klassieke, meer natuurlijke uitstraling.

Indien je liever een super moderne variant wenst, kies je voor een pergola die volledig uit aluminium bestaat.

Aluminium pergola

3. Moderne pergola in pvc

Kunststof is een product dat enkel gebruikt wordt voor pergola’s. Indien je een klassieke pergola wenst, is dit niet het meest geschikte materiaal.

Elektrische lamellen

Het profiel is volledig uit pvc vervaardigd. Enkel de lamellen bestaan uit aluminium. Kies ervoor om de lamellen elektrisch te bedienen. Je kan zo vanuit je zetel de lamellen bedienen.

Pvc pergola

Mogelijke afwerkingen van een moderne pergola

Er zijn diverse opties om jouw pergola volledig af te werken naar jouw smaak.

Glazen panelen

Het gebruik van glazen panelen is ideaal om uit de wind te zitten en het zicht op de tuin niet te verliezen. De glazen panelen dien je wel geregeld even af te spoelen of te kuisen. Het is ook mogelijk om de pergola in te richten met platen en bloemen.

Dakafwerking

Daarnaast is het gebruik van een glazen dak een goede optie. Of, wat denk je van een pergola met schuifdak? Je hebt continu lichtinval en je zit beschermd tegen de regen. Een glazen dak heeft af en toe een wasbeurt nodig.

Verschillende kleuren

Je kiest zelf welke kleur jouw pergola heeft. Hout is eenvoudig te herschilderen. Een pergola in kunststof is beschikbaar in meerdere RAL-kleuren.

Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies en prijzen

Een pergola zelf of laten plaatsen?

Voor het plaatsen heb je twee keuzes. Je kan de pergola zelf plaatsen of kiezen voor een vakman.

Optie 1: Een moderne pergola zelf plaatsen

Het plaatsen van een pergola kan je zeker zelf, maar vergt wel enige handigheid en technische vaardigheden. Best doe je beroep op de vakkennis van een professional. Vraag raad over de handeling met bepaalde materialen en een correcte afwerking.

Moderne pergola

Optie 2: Een pergola laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Door gebruik te maken van een vakman ben je zeker van een correcte plaatsing en afwerking. Hij staat je ook steeds bij met het nodige advies.

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van een pergola? Vraag gratis en vrijblijvend naar offertes via het onderstaande offerteformulier. Vergelijk snel en eenvoudig prijzen van meerdere vakmannen uit jouw regio. Op die manier bespaar je slim op jouw budget. Vind vandaag nog de vakman die past binnen jouw budget en project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola