Wat is een pergola?

Een pergola is een losse constructie die opgebouwd is uit palen en balken. Een open pergola biedt de mogelijkheid om een schaduwdoek of harmonicadoek toe te voegen. Aan jou de keuze of je in de zon of schaduw wilt zitten. Een pergoladoek is een systeem dat op vele manieren kan worden toegepast.

De panelen en palen van flexibele pergolasystemen zijn makkelijk te verplaatsen, waardoor je over de nodige flexibiliteit beschikt om je zonwering op maat samen te stellen. Je hebt alles zelf in de hand. Je kiest hoeveel schaduw of zonlicht je wilt.

Harmonicadoek pergola

Wat zijn de functies en voordelen van een pergola met doek?

Pergola’s met doek blijven het hele seizoen op hun plaats en bieden tot 95 % bescherming tegen schadelijke UV-straling. Er zijn doeken verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met een harmonicadoek kun je zelf de gewenste kleur voor jouw tuin of terras kiezen. Bovendien beschermt het ook tegen regen en hagel.

Of je nu een houten pergola uit douglas hout hebt, of een ander materiaal. Je kan in vrijwel elke situatie voor een pergola met doek opteren.

Harmonicadoeken op maat

Standaardformaten voor de breedte van harmonicadoeken zijn 200 cm, 290 cm en 370 cm. Standaard lengtes van harmonicadoeken zijn 300, 370, 400 en 500 cm. Heeft je pergola geen standaardafmetingen en wil je een schaduwdoek op maat?

Een harmonicadoek op maat monteren is perfect mogelijk! Met een breedte tot 400 cm is het geheel goed hanteerbaar. Meer dan dat zou te zwaar en te groot zijn. Kies dan voor twee schaduwdoeken in plaats van één doek.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je gratis offerte op maat

Alternatief: pergola met schuifdak?

Voor meer comfort op het terras kun je een pergola met schuifdak gebruiken. Het is sfeervol en heeft een extra luxueuze uitstraling. Het voordeel van een schuifdak is dat je zelf kunt kiezen wanneer je in de zon zit en wanneer je minder licht wilt creëren op het terras. Je hebt met een terrasoverkapping alles zelf in de hand!

pergola met doek

Hoe een pergola doek onderhouden?

Een doorlatend doek vraagt ​​weinig onderhoud. De doeken zijn gemaakt van stevig polyethyleen dat bijna geen vocht opneemt. Daardoor geef je rotting en schimmel geen kans.

Gevallen bladeren en vogelpoep kunnen er wel voor zorgen dat het zonnedoek terug snel vuil wordt. Een doorlatend doek heeft als voordeel dat ze van onderaf schoon te spuiten is, bijvoorbeeld met een tuinslang of een lichte hogedrukreiniger.

Wil je in de winter de beste bescherming voor je harmonicadoek? Dan kun je ofwel de doeken helemaal verwijderen of een zogenaamde beschermhoes gebruiken die past op een standaard harmonicadoek.

Interesse in een pergola met doek? Vind installateurs in jouw regio en vergelijk gratis offertes

Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes voor een pergola met doek. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw pergola vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola