Metalen pergola: kenmerken

Een pergola is een structuur gemaakt van balken, waarop je verschillende soorten dakbekleding kunt plaatsen. Pergola’s met een moderne uitstraling zijn er in alle soorten en maten. Wat ze meestal gemeen hebben, is hun strakke en frisse uitstraling. Ook zie je er vaak weinig of geen versieringen op gemonteerd.

Metalen pergola’s zijn meestal gemaakt van aluminium of van verzinkt staal. Aluminium geeft direct een industriële en moderne uitstraling aan je pergola en terras. Ook die look kan je zelf vormgeven, bijvoorbeeld door te kiezen voor een glanzend zwarte pergola of een echte metallic afwerking. Je hebt keuze tussen allerlei kleuren en/of andere materialen.

Een pergola uit staal kan heel wat gewicht dragen. Je kunt daarom makkelijk kiezen voor vrij dunne balken en steunpilaren, waardoor de pergola direct heel ruimtelijk oogt.

Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert

Voordelen en nadelen van pergola’s in staal of aluminium

metalen pergola

Voordelen

Een mooie luxe pergola al dan niet voorzien van beplanting en leuke tuinmeubelen is een absolute aanwinst voor je huis en tuin. De prachtige pergola is perfect geïntegreerd in de tuin, waardoor het lijkt alsof je in een echte tuinkamer zit.

Zelfs als je niet over veel ruimte beschikt, is het nog altijd goed mogelijk om een ​​pergola te bouwen. Omdat je voor de structuur van een pergola meestal in de hoogte werkt.

Je kan de zijwanden sluiten zodat je van meer beschutting geniet. Ook in de koudere maanden van het jaar kun je genieten van je tuin, als je er een terrasverwarmer in plaatst.

Bovendien is een metalen pergola onderhoudsvriendelijk en heeft het een lange levensduur. De pergola bestaat uit sterk materiaal dat grote gewichten kan dragen. Je hebt keuze uit dunne en strakke balken. Het kan ook worden gezien als een terrasoverkapping.

Nadelen

Het nadeel van een pergola uit metaal is dat het vrij duur is. Dat komt omdat het staal aan elkaar gelast moet worden. Daarom vind je geen metalen pergola als zelfbouwpakket. Iedere metalen pergola wordt op maat gemaakt. Ieder ontwerp is dus uniek en volledig afstemd op jouw wensen. Maat- en vakwerk!

Je dient te beslikken over de nodige kennis, inzicht en ervaring om een ​​pergola op de juiste manier te monteren. Zeker als je kiest voor een pergola op maat, is professionele hulp en advies essentieel. Het is moeilijker om zelf te bouwen.

Hoeveel kost een pergola in metaal?

De kosten van een pergola in metaal hangen af van de oppervlakte en verdere afwerkingen. Gemiddeld kost een mooie metalen pergola 5.000 euro. Voor dit prijskaartje heb je een pergola die levenslang meegaat.

Wil je een eenvoudiger model, reken dan op een gemiddelde prijs van 2.500 tot 3.000 euro. Bredere varianten kunnen tot 10.000 euro kosten.

Wil je een prijs op maat? Vraag info en advies aan professionele vakmannen in jouw buurt. Ontvang daarbij tegelijk gratis offertes via ons offerteformulier.

pergola van metaal

Stalen pergola op maat? Vraag advies en ontvang gratis vrijblijvende offertes

Je kan kiezen voor standaardafmetingen of voor een pergola op maat. Een stalen pergola kan perfect op maat afgewerkt worden volgens de gewenste kleur, vorm en stijl.

Vraag gratis en vrijblijvend naar offertes voor metalen pergola’s via ons offerteformulier. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw project vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola