Waarom kiezen voor een pergola met schuifdak?

Het Belgische weer is heel wispelturig, van een zonnige ochtend tot een regenbui in de namiddag. Ook hechten steeds meer Belgen belang aan het genieten in open lucht, bij voorkeur in de tuin.

Teveel zon is niet goed voor de huid en het is vaak ook te warm. Een pergola met schuifdak biedt de perfecte oplossing voor al deze situaties. Je kiest daarbij zelf wanneer en hoeveel zon je in de pergola binnenlaat. 

Je kan het dak volgens je voorkeur openen of dicht houden. Het is dus handig in alle weersomstandigheden en seizoenen. 

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan een pergola met schuifdak

  • De optie om het doek op te rollen 
  • Sterk en flexibel materiaal 
  • Diverse kleuren, vormen en afmetingen

Aan de voordelen zijn meestal ook nadelen verbonden. Al is het er in dit geval maar eentje: zo is het beter om bij hevige regenval je doek open te schuiven. Voor echt winterse weeromstandigheden is het doek helaas ook minder geschikt.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en prijzen aan specialisten

Mogelijkheden voor een schuifdak

Er zijn 2 opties als je kiest voor een pergola met schuifdak: een pergola met harmonicadoek en een pergola met een waterdicht schuifdak. 

Optie 1: Pergola met harmonicadoek

Een harmonicadoek is een schaduwdoek die je over je pergola hangt. Hierdoor bepaal je zelf de hoeveelheid schaduw in de pergola. Het is een in- en uitschuifbaar systeem dat vernoemd is naar het muziekinstrument, de harmonica. 

De doeken zijn gemaakt van stof en pvc om scheurtjes te voorkomen en om het hechten van mossen en algen te vermijden.

Optie 2: Pergola waterdicht

De handige kenmerken van pvc zorgen ervoor dat de doeken waterdicht of waterafstotend zijn. De meeste mensen worden afgeschrikt door een harmonicadoek omdat ze denken dat het geen water tegenhoudt.

Er zijn inderdaad doeken die niet waterafstotend zijn, maar je kan ook kiezen voor de waterafstotende versie van een harmonicadoek, uit pvc, polyester en een sterke coating. 

Een waterdichte pergola houdt water en wind tegen. Daarbovenop bieden ze ook de nodige schaduw bij overvloedige zonneschijn. 

pergola schuifdak

Hoeveel kost een pergola met schuifdak? 

De prijs varieert naargelang de afmetingen en het materiaal van de pergola.

Wat betreft materiaalkeuze voor een pergola, zijn dit de opties: waterdoorlatend, waterafstotend en waterdicht. De kwaliteit van het doek maakt alvast een heel groot verschil. Ook de kostprijs voor montage, afmetingen en extra opties die je kiest, tellen mee in de prijs.

Indien je een pergola met schuifdak zelf in elkaar zet, vind je die al voor een prijs van 200 tot 300 euro. Indien je liever beroep wil doen op de kennis en ervaring van een professioneel installateur starten de prijzen vanaf 500 euro.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis meerdere offertes

Pergola met schuifdak zelf maken of laten plaatsen?

Zelf een aluminium pergola of houten pergola met schuifdak bouwen is niet altijd goedkoper. Het is belangrijk om je plan(nen) eerst goed te overdenken en de prijzen van een pergola op voorhand te berekenen. Een bouwpakket is vaak de goedkoopste optie. Maar dit vereist wel enige vakkennis en handigheid.

De startprijzen voor bouwpakketten schommelen rond de 200 à 300 euro. In de zomermaanden vind je vaak bouwpakketten aan een voordeliger tarief. 

Profiteer gerust van de kennis en het professionele advies van een vakman. Het laten plaatsen van een pergola met schuifdak is vaak iets duurder. Toch kan je zeker een pergola met schuifdak al laten plaatsen vanaf 500 euro. Door bovendien meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken, kan je makkelijk (extra) kosten besparen.

Een goed overwogen keuze bespaart je altijd geld. Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes bij professionele vakmannen voor het plaatsen van een pergola met schuifdak. Zo kan je snel en eenvoudig meerdere voorstellen en prijzen vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola