Lijst van de beste pergola plaatsers actief in West-Vlaanderen

Perbola
100%
Heerweg 13
B-8560 Moorsele

Perbola is een bedrijf afkomstig uit Moorsele. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola.

BFix
100%
Eduard ScheLfoutstrat 199 B
B-1770 Liedekerke

BFix is een zusterbedrijf van 2FixWij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat al jaren actief is in outdoor lifestyle.Waarbij het leveren van kwalitatief en verzorgd werk onze absolute prioriteit is.Je kan bij ons terecht voor de volgende werken:Carports en terrasoverkap … (Lees meer)

ABRISUD BENELUX
100%
Leuvensesteenweg 46B
1972 ZAVENTEM

ABRISUD BENELUX is een bedrijf afkomstig uit ZAVENTEM. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Zwembadoverkapping, Pergola.

Mondial Châssis
100%
Rue du Serpolet 18
7522 Tournai

Mondial Châssis is een bedrijf afkomstig uit Tournai. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda.

Veranda's van Gogh
100%
Pannenhuisstraat 115
B-2500 Lier

Veranda’s van Gogh is een bedrijf afkomstig uit Lier. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Carport, Veranda.

CSS Outdoor Living
96%
Kapittelstraat, 131
B-9400 Ninove

CSS Outdoor Living is een BVBA gespecialiseerd in het ontwerpen van outdoor infrastructuren waaronder veranda’s, terrasoverkappingen, pergola’s en carports op maat van de klant. Andere producten die behoren tot CSS’ aanbod zijn o.a. de plaatsing van zonwering, vlie … (Lees meer)

Veranco
88%
Europark-Zuid 16
9100 Sint-Niklaas

Droomt u van de ideale veranda of pergola? Veranco heeft al 35 jaar ervaring. De firma mag zich met recht en reden een koploper op de Europese markt noemen. Dankzij dit bedrijf is uw veranda tip top afgewerkt, duurzaam en perfect geïsoleerd. 
 
Veranco … (Lees meer)

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Pergola plaatsen, wat zijn de prijzen in West-Vlaanderen?

De gemiddelde kostprijs voor het plaatsen van een pergola varieert van € 500 tot € 3.000. De prijs van jouw pergola is afhankelijk van de volgende elementen:

·        De grootte: Hoe groter de pergola, hoe meer je betaalt.

·        Materiaalkeuze

o   Moderne pergola: € 500 – € 3.000

o   Pvc pergola: € 800 – € 2.000

o   Houten pergola: € 500 – € 2.500

o   Aluminium pergola: € 1.200 – € 2.600

o   Smeedijzeren pergola: € 5.000 – € 8.000

·        Soort pergola

o   Vaste pergola: Basisprijs van € 1.000

o   Vrijstaande pergola: Tussen de € 1.000 en € 1.500

·        Plaatsingskosten: € 60 – € 100 per m²

·        Extra opties

Om een exacte prijs te kennen van de pergola die je op het oog hebt, vraag je best enkele offertes op via het offerteformulier. Op deze manier vergelijk je eenvoudig prijzen van verschillende vakmannen en bespaar je op jouw budget.

Mogelijke materialen voor je pergola of prieel

Er zijn verschillende materialen waaruit een pergola kan bestaan. Kies voor hout, aluminium, kunststof of smeedijzer. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en kostprijs. Hieronder vind je een overzicht van al hetgeen dat je moet weten over de verschillende materialen.

1. Houten pergola

Een houten pergola is met verschillende woningstijlen te combineren. Hout staat goed bij een klassieke, landelijke woonstijl als bij een moderne woonstijl. Hout creëert een warm, zacht en natuurlijk gevoel.

Hout is een materiaal dat je eenvoudig bewerkt. Indien je de kleur van jouw pergola beu bent, overschilder je het hout met een nieuwe kleur. Daarnaast dien je het hout ook te onderhouden, omwille van zijn natuurlijk karakter. Om de goede staat van jouw pergola te behouden, olie en beits je hem best na verloop van tijd. Je kan steeds advies vragen aan jouw vakman. Hij helpt jou graag verder.

Voor een houten pergola betaal je tussen de € 500 en € 2.500

2. Aluminium pergola

Aluminium pergola’s zijn de meest frequente keuze. Aluminium biedt tal van voordelen. De pergola heeft een levensduur van ongeveer 30 jaar. Aluminium is licht en sterk materiaal en vraagt geen onderhoud. Daarnaast is een aluminium pergola goed te combineren met verschillende woningstijlen, indien je een moderne uitstraling wenst.

De prijs van een aluminium pergola ligt hoger dan die van een pergola in hout of pvc. Dit komt door de laserwerken die nodig zijn om de pergola te maken. Daarnaast bespaar je wel op de onderhoudskosten.

Voor een aluminium pergola betaal je tussen de € 1.200 en € 2.600

3. Kunststof pergola

Een pergola is kunststof wint ook aan populariteit. De moderne en eigentijdse look valt in de smaak bij velen. Pvc is eveneens een sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit maakt dat een pergola in kunststof tegen verschillende weertypes bestand is.

Kies je voor pvc, dan kies je uit een grote waaier van verschillende RAL-kleuren. Zorg ervoor dat jouw pergola mooi aansluit bij de look van jouw woning.

Voor een kunststof pergola betaal je tussen de € 800 en € 2.000

4. Smeedijzeren pergola

Met een smeedijzeren pergola investeer je op lange termijn. Smeedijzer is goed te combineren met de natuurlijke elementen in je tuin. Zo kan je jouw constructie bijvoorbeeld voorzien van klimplanten.

Dit type pergola is duurzaam en robuust. De pergola is verkrijgbaar in verschillende designs. Het is mogelijk om de pergola volledig op maat te laten maken door een smid. Smeedijzer is een duur product, waardoor de kostprijs van deze pergola hoger ligt dan de anderen.

Voor een smeedijzeren pergola betaal je tussen de € 5.000 en € 8.000.

Extra afwerking naar keuze

Maak jouw pergola volledig naar jouw persoonlijke voorkeur. Een vakman helpt jou bij de keuzes die je wil maken.

Dakdekking materialen

Er zijn verschillende optie voor jouw dakdekking. Lees hieronder wat elk type dakbedekking precies inhoudt.

Optie 1: Glazen dak

Wil je geen licht en uitzicht verliezen? Kies dan voor een glazen dak voor jouw pergola. We raden je aan om eveneens een zonwering te voorzien. Op warme zomerdagen kan het al snel warm worden in de pergola en dan is het aangeraden om wat schaduw te creëren.

Kies je voor een glazen dak, dan ligt de prijs van jouw pergola hoger.

Optie 2: Dakafwerking met doek

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een doek. Een doek houdt jouw pergola fris en luchtig. De doeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er ook verschillende afwerkingen beschikbaar. Door gebruik te maken van een waterdichte doek kan je ook bij lichte regenval van jouw pergola genieten. Er bestaan eveneens harmonicadoeken. Met dit type doek kies je zelf of je liever een open of dicht dak hebt.

Optie 3: Pergola met lamellen

Het dak wordt gevormd door dunne lamellen (latjes) naast elkaar te plaatsen. Door een kleine opening tussen de latjes te behouden, creëer je een open gevoel. De latjes beschermen je tegen de zon. Daarnaast bestaan er ook draaibare lamellen. Je draait de lamellen zo dat je net voldoende zonlicht binnenvalt in jouw pergola.

Veelgestelde vragen over pergola’s

Heb je nog enkele vragen vooraleer je een pergola wenst te plaatsen? Vind hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen.

Is een vergunning voor het bouwen van een pergola in West-Vlaanderen vereist?

Voor het plaatsen van een pergola heb je niet noodzakelijk een vergunning nodig. De regelgeving hangt af van de keuze voor een vast- of losstaande pergola. Je hebt een vergunning nodig als de oppervlakte van jouw bijgebouwen meer dan 40m² bedraagt. Indien je beschikt over een tuinhuis, dien je deze oppervlakte mee in acht te nemen.

Maar hoe vermijd je een vergunning? Bij een vaststaande pergola mag de maximale hoogte niet meer dan 4 meter zijn. Voor een vrijstaande pergola geldt de maximale hoogte 3,5 meter. De vrijstaande pergola mag niet verder dan 30 meter van de woning verwijderd zijn. Tot slot moet je de pergola minimaal 3 meter van de perceelgrens plaatsen. Je mag de pergola wel tegen een scheidingsmuur plaatsen, op voorwaarde dat de muur niet wordt aangepast.

Zelf plaatsen of een specialist inschakelen?

Kies je voor een eenvoudige constructie en ben je een handige klusser? Dan kan je de pergola zelf plaatsen. Zorg er wel voor dat je het juiste gereedschap ter beschikking hebt en enkele handige handen laat meebouwen.

Indien je je niet zo vertrouwd voelt met het plaatsen van een pergola, schakel dan een vakman in. Een vakman garandeert jou een correcte plaatsing en staat je bij met het nodige advies. Via onze offerteformulieren kom je in aanraking met enkele vakmannen uit West-Vlaanderen.

Hoe vind ik pergolabouwers in West-Vlaanderen?

Volg de onderstaande stappen om de beste pergolabouwers in West-Vlaanderen te vinden.

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Het is belangrijk dat de vakman eerst een beeld krijgt van hoe jouw pergola er moet uitzien. Vertel ons wat je voor ogen hebt.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten in jouw regio

Wij maken een mooie selectie van de meest geschikte vakmannen uit jouw regio.

Stap 3: Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Via het offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes van verschillende vakmannen vergelijken. Bespaar op jouw budget en vind de vakman die perfect aansluit bij jouw project!

Pergola: vind de juiste specialist in West-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Pergola die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Pergola
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten