Zonwering pergola: laat je inspireren door een waaier van opties

Er zijn verschillende opties om je in je pergola optimaal tegen de zon te beschermen. Wie graag een beschutte plek of schaduw in zijn tuin heeft, hoeft dus niet meer per sé een apart zonnescherm te kopen.

Eerst en vooral willen we even het belang van een juiste plaatsing en installatie duidelijk maken. Beroep doen op een vakman om je pergola zonwering te installeren is zeker geen verloren moeite. Het is makkelijker, verhoogt de levensduur van de constructie van je pergola en een vakman weet precies welk materiaal kwalitatief hoogstaand is.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste installateur voor pergola zonwering

Optie 1: Met een doek op het dak

De pergola zelf werkt erg goed als zonwering. Zo kan je ervoor kiezen om een doek op het dak van de pergola te spannen, die wordt dan tegen de gevel gemonteerd. Die optie is de goedkoopste en zorgt nog steeds gewoon voor voldoende schaduw.

Harmonicadoek pergola

Optie 2: Kunststof dak plaatsen

Een andere mogelijkheid om felle zon te weren is een kunststof dak plaatsen. Het plaatsen van een kunststof dak brengt heel wat voordelen met zich mee.

Het laat veel licht door, zonder dat je jezelf al te veel blootstelt aan overdreven Uv-straling van de zon. Kunststof daken filteren die Uv-straling eruit.

Een andere troef van een kunststof dak is dat het een heel licht materiaal is. Hierdoor heeft je pergola minder ondersteuningspalen nodig.

Een kunststof dak is verkrijgbaar in alle standaard RAL-kleuren.

pergola-met-kunststof-dak-min-1.jpg

Optie 3: Pergola laten begroeien

Liever pergola zonwering en toch een natuurlijke look? Laat je pergola dan met klimplanten begroeien. Zo bekom je een groen dak en geniet je van schaduw onder je pergola.

Welke klimplanten kan je het beste kiezen? Populair zijn klimdruiven, de Wisteria of klimrozen. Jammer genoeg bestaan er geen planten die het hele jaar in bloei staan. Toch kan je de bloeiperiode van je pergola heel lang rekken. Dit doe je door klimplanten te kiezen die verschillende periodes in bloei staan. Zo bloeit bijvoorbeeld de Wisteria in het voorjaar, en komen klimdruiven pas in het najaar in bloei te staan.

pergola-klimplanten-en-begroeiing-min.jpg

Optie 4: Pergola met sluitmechanisme

De laatste optie voor pergola zonwering is een pergola met sluitmechanisme. Wat is dit nu juist? Een pergola met sluitmechanisme of gepatenteerd lockingmechanisme is vrij nieuw in de wereld van pergola’s. Pergola’s met sluitingsmechanisme zijn revolutionaire vierzijdige spanningssystemen.

Bij dit soort zonwering wordt de voorlijst van de pergola vergrendeld. Een vierzijdig variabele spanningssysteem zorgt voor soepele beweging op het dak. De zonwering volledig geopend? Dan bouwt door de vergrendeling van de voorlijst extreme spanning op. Zo oefen je ook een enorme kracht uit op het doek van de pergola.

Het resultaat hiervan mag er zijn. Je bekomt een doek dat er perfect uitziet. Rimpels of golven in het gespannen doek zijn niet meer te vinden. Daarnaast is het uiterst efficiënt: de pergola zonwering werkt optimaal.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind specialisten in jouw regio om je opties te bespreken
arrow Ontvang offertes

Waterdichtheid en winddichtheid van een pergola

Een pergola en pergola zonwering die bestendig is tegen water en wind is een grote troef. Hoe maak je een pergola water- en winddicht? Welke oordelen brengt het met zich mee?

Een pergola kan makkelijk bestendig gemaakt worden tegen wind. Het idee is simpel. Hoe dikker de houtsoort voor de pergola, hoe steviger de constructie.

Het is ook aangeraden snelbeton te gebruiken. Zo komen er geen palen los in de grond te staan en voorkom je dat de wind palen uit de grond blaast of de constructie doet instorten.

Om je pergola waterdicht te maken is het aangeraden een waterdichte doek te gebruiken als overkapping. Een andere optie is een kunststof of aluminium dak als pergola zonwering.

pergola zonwering

Wil je zonwering op je pergola plaatsen? Vind installateurs in jouw regio

Plan je pergola zonwering te plaatsen? Op basis van bovenstaand artikel is het wel duidelijk dat het loont om een vakman in te schakelen.

Via onderstaand offerteformulier vraag je gratis, makkelijk en vrijblijvend naar meerdere offertes voor pergola zonwering. Zo vind je de beste installateurs in jouw regio voor het installeren van een zonwering voor je pergola. Op die manier kan je de beste oplossing kiezen voor jouw project en pergola zonwering verkrijgen, om zo van je tuin te kunnen genieten bij een aangename temperatuur.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola