Geniet op elk moment van je pergola

Verlichting onder pergola’s biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je op elk moment van de dag van je pergola kan genieten. Zo profiteer je dus ook van je pergola en het buitengevoel wanneer het donker is.

Er is een ruime keuze aan opties om je pergola te verlichten: van kaarsen, een vuurkorf, een vuurtafel tot halogeen verlichting of ledverlichting. Welk type verlichting is het beste? Kaarsen of een vuurkorf zien er natuurlijk heel mooi uit, maar led- of halogeen verlichting is toch het meest praktische.

pergola met glas

Verlichting kiezen: Wat zijn je opties? Laat je inspireren!

Wanneer je verlichting onder je pergola wil plaatsen heb je tal van opties. Je kan onder meer kiezen uit led- of halogeenverlichting. Beide verlichtingssystemen hebben zo hun voordelen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gerust extra professioneel advies

Optie 1: Halogeen verlichting

Een eerste optie is halogeen verlichting. Dit wordt vandaag wel minder gekozen wanneer mensen verlichting onder een pergola, veranda overkapping of bijgebouw plaatsen. De grote troef van halogeen verlichting is de goedkopere aankoopprijs ten opzichte van ledverlichting.

Optie 2: Ledverlichting

Tegenwoordig is led verlichting de populairste keuze qua verlichting. Ledverlichting biedt tal van voordelen. Zo is ledverlichting duurzamer door de langere levensduur en het verbruikt minder energie dan halogeenverlichting. Hierdoor wordt het dankzij de lange levensduur dus ook milieuvriendelijker.

Led verlichting is duurder in aankoopprijs, maar verbruikt minder. Hierdoor bespaar je op je energierekening en ben je op lange termijn gewoon goedkoper af.

Wanneer je advies vraagt aan gespecialiseerd vakman in veranda verlichting zullen ze dan ook bijna allemaal aanraden om led lampen te gebruiken.

Verlichting onder pergola: aandachtspunten en tips

Goede verlichting voor onder je pergola uitkiezen klinkt makkelijker dan het is. Volgende handige tips kunnen je daarbij helpen

  • Wil je nog andere verlichting in de tuin? Creëer samen met de verlichting onder de pergola een mooi geheel.
  • Indien je graag gerichte plekken extra wil verlichten is het aan te raden gerichte spots te gebruiken.
  • Ga je voor functionele verlichting met koud, wit licht of een gezellige, romantische sfeer met geel, warm en sfeervol licht? Bepaal op voorhand wat je voorkeur is.
  • Plaats niet te veel verlichting. Dit ziet er vaak niet mooi uit en is totaal onnodig. Zorg er bovendien voor dat felle lampen die veel licht geven niet te dicht tegen elkaar geplaatst staan.
  • Zorg voor mooie contrasten via het licht. Wanneer je een aantal gebieden accentueert, bijvoorbeeld het centrum waar je zit, bekom je een gezelliger geheel en een warmere sfeer.
  • Zorg ervoor dat je verlichting waterdicht en vochtbestendig is. Dit is voor een pergola absoluut noodzakelijk, regen en bijkomende vochtige lucht is buiten namelijk onvermijdelijk.

Meer weten over verlichting onder een pergola? Vraag advies en prijzen aan specialisten

Plan je om mooie verlichting onder je pergola te plaatsen? Zit je nog met vragen of heb je nood aan advies op maat? Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes voor alles wat met pergola’s te maken heeft.

Contacteer meerdere specialisten tegelijk, verzeker jezelf van hoge kwaliteit en ontvang de meest voordelige prijs voor jouw droomproject.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola