Waarom voor een pergola met glas kiezen?

Een pergola met glas oogt heel mooi. Dit type komt het meest tot zijn recht bij vaste pergola’s aan de woning en dus minder bij losstaande overkappingen. Je krijgt daarbij telkens het gevoel dat je buiten vertoeft. Terwijl je toch beschermd bent tegen regen en wind. Bij een pergola met glas geniet je ook van 100 % lichtinval. 

Er zijn een heel aantal voordelen aan een pergola met glas. Hieronder sommen we ze voor je op:

 • Uitstraling
 • Doorkijk: uitzicht naar buiten 
 • Lichtinval: 100 % natuurlijk licht 
 • Zonwering mogelijk 
 • Heel sterk materiaal, zeker als je voor gelaagd glas kiest 
 • Verschillende soorten glas mogelijk 
 • Makkelijk in onderhoud 
 • Duurzame aluminium constructie 
 • Opties mogelijk voor verwarming, koeling en verlichting 
 • Verhoogt waarde van je woning 
 • Heldere beglazing en matte beglazing: allebei mogelijk 

Er zijn ook wel enkele nadelen verbonden aan een pergola met glas, maar die wegen minder op tegenover alle voordelen. Een pergola met glas is onder meer breekbaar en doorzichtig, waardoor je minder privacy geniet. Je zal je pergola ook vaker moeten schoonmaken. Doordat de pergola doorzichtig is, zie je er makkelijk alle vuiltjes op. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Welke soorten glas zijn mogelijk voor een pergola?

Er zijn veel soorten glas, maar velen zijn niet bruikbaar voor een pergola. Het glas moet sterk zijn en tegen alle weersomstandigheden bestand. Enkel glas is dus geen optie. Vaak wordt er gekozen voor gehard veiligheidsglas of een vorm van hoogrendementsglas.

Het hoge rendementsglas is heel moeilijk te breken omdat het uit meerdere lagen bestaat. Dankzij dit type glas zal het nooit te warm zijn onder de pergola en kan je lekker genieten van het zonnetje en een aangename temperatuur zonder het al te warm te krijgen. Het is kortom een goede isolator 

Je kan ook kiezen voor getint of melkglas. Hiervoor kies je best indien je niet heel de tijd met je zonnebril op wil zitten in je pergola met glas. 

pergola met glas

Glazen zonwering pergola’s 

Een laaghangende zon kan snel voor irritatie zorgen. Om hier een oplossing voor te bieden, kan je opteren om op het glazen dak een uitschuifbaar zonnescherm te voorzien. Dit is helaas enkel een oplossing als je pergola vasthangt aan je woning. Voor een vrijstaande pergola kan je opteren voor een handmatig bedienbaar doek

Je kan de zonwering aan de binnenzijde of buitenzijde van de pergola plaatsen. Een extra voordeel van zonwering is dat het in de winter extra isolatie biedt tegen warmteverlies. 

Op zoek naar een specialist?
Krijg advies op maat van vakmannen

Beglazing of glazen schuifwanden

Indien je jouw pergola wil dichtmaken en toch graag naar buiten kijkt, kan je kiezen voor glazen schuifwanden of glazen schuifdeuren.

Een glazen schuifwand of glazen schuifdeuren zijn niet permanent dicht. Bij goed weer kan je ze open schuiven en genieten van het warme weer. Het glas zorgt hier voor een betere lichtinval waardoor je een extra ruimtelijk gevoel krijgt. 

De glazen schuifwand bestaat uit een vloerrail, bovenrail, glasbladen met loopwagentjes en meenemers met een inox greep. Om de glazen wanden en glazen schuifdeuren te beschermen tegen stof en wind kunnen er tochtborstels tussen de glasbladen gezet worden. Glazen schuifwanden en -deuren kunnen onder alle soorten of merken overkappingen en tuinhuizen worden geplaatst. De glazen panelen zijn zelfs geschikt voor gebruik binnenshuis.

Het enige grote nadeel van glazen schuifdeuren of glazen schuifwanden is de hoge prijs. Je kan de kosten wel drukken door maar aan één kant van de pergola een glazen wand te plaatsen. Bijvoorbeeld door aan de voorkant van de overkapping glazen schuifwanden te zetten en aan de zijkanten een schuttingdeel. 

Extra info nodig over een pergola met glas? Vraag advies en vergelijk gratis meerdere offertes

Vraag via onderstaand formulier gratis naar 1 of meerdere vrijblijvende offertes bij professionele pergolabouwers voor het plaatsen van een pergola met glas. Zo kan je makkelijk enkele voorstellen en prijzen vergelijken, en dus jouw droompergola kiezen. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Pergola
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pergola