Bepaal de basis van het design van je veranda

Een eerste belangrijke stap in het proces, of het nu gaat om een grote of kleine veranda, is de basis van de inrichting van je veranda bepalen. Waar zal je de veranda bouwen: aan het huis of los van de woning? Hoe groot zal hij zijn? Wat wil je erin doen: buiten koken, ontspannen of nog andere activiteiten?

De nodige inspiratie opdoen en je ideeën op papier zetten om het overzicht te bewaren zijn alvast een goede manier om uit de startblokken te schieten.

tekening van de veranda

Wat zijn aandachtspunten voor de styling van je veranda

Bij het inrichten van een veranda zijn er enkele aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. Afhankelijk van de functie die de veranda in jouw woning zal hebben is het een pluspunt als het zowel functioneel als esthetisch goed ingericht is. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk de juiste meubels, decoratieve accenten en verlichting te kiezen.

Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Hieronder vind je een aantal duidelijke tips.

Wil je graag professionele hulp?
Neem contact op met verandaspecialisten in jouw regio
arrow Ontvang offertes

1. Harmonie met de rest van je woning

Als je veranda een gedeelte van je woning is, doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat de harmonie met de rest van de woning bewaard blijft. Dat weerspiegelt zich best ook in de stijl of de tinten van het interieur.

Vraag de aannemer waarop je een beroep zal doen hoe dan ook om rekening te houden met de stijl van je huis.

Moderne ruime veranda met stenen vloer

2. Vloer van je veranda

Voor de vloerbekleding van je veranda heb je keuze uit tapijt, parket of vloertegels. Het is aangeraden om de vloer van je woning door te trekken om opnieuw de harmonie niet te doorbreken.

Tapijt kan je gebruiken voor de esthetische uitstraling, maar je mag het onderhoud ervan niet uit het oog verliezen.

Parket is dan weer gemakkelijk te onderhouden. Het grote nadeel is dat het niet bestand is tegen vocht.

Bijgevolg zijn vloertegels de beste optie door hun makkelijke onderhoud en het ruime assortiment aan kleuren en afmetingen.

3. Meubels en accessoires

Op het vlak van meubels en accessoires zijn er verschillende stijlen en mogelijkheden. Denk maar aan een schommel- of hangstoel als comfortabele zitplek, of een vuurkorf die warmte uitstraalt en een erg relaxerend effect heeft. Voor een barbecue moet je ook de nodige stoelen en tafel(s) voorzien.

We raden je aan om zeker eens advies te vragen aan een interieurarchitect bij de keuze van de juiste tuinmeubelen.

Gezellige meubels in veranda

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kan het verschil maken tussen een aangename veranda voor gezellige zomeravonden of een veel te warme ruimte. Naast het functionele aspect van raamdecoratie kan het ook de sfeer volledig veranderen. Je kan werken met verschillende kleuren, motieven en vormen. 

Haal alles uit jouw veranda
Contacteer erkende specialisten

Planten

Je kan er ook voor kiezen om de veranda een soort verlengde van je tuin te maken. Planten en andere natuurlijke elementen zorgen ervoor dat je een buitengevoel krijgt zonder last te hebben van de weerselementen.

Keuken in veranda

4. Verlichting

Het is essentieel om het zonlicht niet te laten belemmeren door meubels en voor de juiste verlichting te gaan. Je kan ervoor opteren om spots te kiezen wat extra sfeer creëert, en de verlichting hoeft niet per sé geel of wit te kleuren. Als je ten slotte een vals dak wil zetten, geniet je van extra natuurlijk licht door de creatie van meer lichtinval.

Volgens welke stijl wil je jouw veranda inrichten? [Voorbeelden]

Stijl 1: landelijke stijl

Een eerste stijl waarop je je kan baseren voor de inrichting van je veranda is de landelijke stijl. Die wordt getypeerd door warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook antieke decoratie en meubilair typeren de typisch landelijke stijl.

Welke stijl past het beste bij jouw woning?
Ontvang advies en offertes op maat van jouw veranda
arrow Ontvang offertes

Stijl 2: moderne stijl

Is een landelijke stijl niet meteen je ding? Dan heb je nog steeds met de moderne stijl een andere stijl die tot de mogelijkheden behoort. Die wordt gekenmerkt door zijn neutrale kleuren, strakke lijnen, design meubels en dergelijke meer.

Moderne verandameubels

Hulp nodig bij het inrichten van je veranda? Vraag gratis advies

Wil je graag een hulplijn inschakelen bij het inrichten van je veranda? In dat geval kan je op deze pagina gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via het offerteformulier voor de inrichting van je veranda. Op die manier kan je prijzen vergelijken van vakmannen bij jou in de buurt en op basis daarvan keuzes maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Ook interessant om te weten

Hoe richt je een overkapping in?

+
Om een idee te krijgen hoe je veranda in te richten moet je eerst bedenken wat de functie van de overkapping zal worden. Je kan ervoor kiezen de nieuwe veranda in te richten als extra leefruimte of als speelkamer voor je kinderen.
Het is altijd interessant info te vragen aan ervaren experten

Wat kost het om een kleine houten veranda te laten bouwen

+
Hoe veel een veranda je kost is afhankelijk van het exacte formaat en de bijkomende werken. De prijzen van een volledig afgewerkte, gesloten houten veranda starten aan zo’n 15.000 euro. Een simpele houten overkapping kan je al laten plaatsen voor 2.500 euro.

Hoe maak je een glazen veranda gezellig?

+
Een glazen veranda brengt enkele voordelen met zich mee: Je krijgt veel natuurlijke lichtinval en je hebt uitzicht op de tuin of omgeving. Werk je met natuurlijke materialen en planten, dan kan je eigenlijk niet fout gaan.
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda