arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Plannen om een veranda te laten bouwen? Enkele tips

Als je een veranda laat plaatsen, moet je over bepaalde zaken heel goed nadenken. Onderstaande tips en tricks helpen je bij de keuze van jouw droomveranda.

Tip 1: Wat voor soort veranda wil je bouwen?

Wanneer je een veranda laat plaatsen, heb je keuze uit diverse types. Zo kan je kiezen voor een nieuwe veranda als aanbouw, een leefveranda of een veranda die helemaal open is. Wat is het verschil nu eigenlijk tussen deze 3 types? Ontdek het hier.

Veranda als aanbouw

Een aanbouw veranda plaatsen, gebeurt vaak tegen de woning. Bij deze veranda wordt de muur tussen de veranda en de woning niet afgebroken. Vaak wordt er een doorgang van de veranda naar de woning gecreëerd via een schuifdeur.

Dit type veranda plaatsen, is ideaal wanneer je een nieuwe kamer wil maken. Zo kan je deze kamer op verschillende manieren benutten, bijvoorbeeld als werkruimte, tuinkamer of sportkamer.

klassieke veranda in oost vlaanderen geplaatst door gespecialiseerde verandabouwers

Leefveranda

Bij een veranda plaatsen wordt, in tegenstelling tot de aanbouw veranda, de muur tussen de woning en de veranda wel gebroken. De veranda vormt dus samen met de woning één geheel.

Het is belangrijk dat deze veranda goed wordt geïsoleerd. Want de woning en de veranda lopen naadloos in elkaar over.

Dit type veranda plaatsen, is ideaal wanneer je bijvoorbeeld je living of leefruimte wil vergroten.

Open veranda

Wanneer je een fijne en vooral droge plek wil creëren waar je lekker kan vertoeven, dan is een deze mooie veranda de ideale oplossing.

Bij deze mooie veranda zijn er geen zijwanden. Het is een vrijstaande overkapping. Tegenover andere soorten veranda’s is dit de goedkoopste optie.

BOzARC aluminium terrasoverkapping

Tip 2: Bepaal je criteria: functie, materialen en afwerking

Bij het bouwen van een veranda moet je ook goed nadenken over hoe je deze ruimte wil gebruiken. Wil je er een keuken bouwen of is ze eerder een verlengde van je woonkamer? Of wil je er een ruimte van maken voor feesten en barbecues? Het is allemaal mogelijk.

Het is alvast belangrijk om goede afspraken met je professionele verandabouwer te maken. Zo wordt jouw droomveranda snel en goed gebouwd. Informeer je over de voor- en nadelen van elk materiaal om te bepalen wat het beste aansluit bij jouw woning.

Tip 3: Contacteer meerdere gespecialiseerde verandabouwers

Een veranda plaatsen is een complexe opdracht. Daarom vraag je best advies op maat aan je professionele verandabouwer. Zij luisteren eerst naar jouw wensen en zoeken dan een gepaste oplossing.

Vergelijk verschillende visies. Zo kom je tot de beste oplossing voor jouw situatie. Benieuwd naar het advies voor jouw dromen en wensen? Kom hier in contact met de beste vakmannen in jouw regio voor de beste prijs.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang offertes
arrow Ontvang offertes

Tip 4: Check referenties van vakmannen

Heb je meerdere offertes aangevraagd? Het is dan belangrijk dat je de juiste offertes en verandabouwers elimineert. Neem rustig de tijd om de verschillende offertes in detail te bestuderen.

Ook is het aangeraden om online opzoekingswerk te verrichten. Zo kun je aanbevelingen en recensies van de regionale verandabouwers lezen en daarmee rekening houden bij jouw keuze.

Bekijk wat de ervaringen van andere klanten zijn om een idee van de kwaliteit van hun werk te krijgen en eigen specialiteit. Zo ontdek je de beste verandabouwer.

Je kan ook naar referenties of foto’s van eerdere projecten vragen. Zo krijg je een goed beeld over hoe je de bouw van je klassieke veranda mag verwachten en maak je de juiste keuze. Je hebt namelijk verschillende mogelijkheden.

plaatsen glasdak

Offertes ontvangen? Vergelijken loont!

Heb je verschillende offertes aangevraagd? Weet je niet hoe je offertes met elkaar kunt vergelijken? Ga aan de slag met onze tips en tricks voor een goede offerte vergelijking.

1. Vergelijk altijd dezelfde elementen met elkaar

Het is essentieel om telkens offertes te vergelijken die dezelfde elementen bevatten. Zo vergelijk je best houten veranda’s met houten veranda’s en aluminium veranda’s met aluminium veranda’s. Wanneer je een houten veranda met een aluminium veranda gaat vergelijken, kan je de verkeerde conclusies trekken.

Naast het materiaaltype, is het handig om veranda’s met dezelfde oppervlakte en afmetingen te vergelijken. Zo hoef je zelf geen moeilijke berekeningen te maken.

Een gedetailleerde offerte resulteert in een hogere betrouwbaarheid. Zo wordt in een gedetailleerde offerte een complete weergave van het verloop van de werken gegeven. Zo kom je minder snel voor onaangename verassingen te staan.

2. Controleer of al je wensen in de offerte staan

Het is belangrijk dat de offerte voldoet aan jouw verwachtingen. Kijk daarom zeker niet enkel naar de eindprijs, maar bestudeer de offerte in detail.

Stemt de planning van de werken overeen met jouw planning? Voldoet de stijl aan jouw verwachtingen? Zijn alle afwerkingsopties in de offerte opgenomen? Het zijn allemaal factoren waar je best rekening mee houdt.

Wens je advies?
Ontvang offertes
arrow Ontvang offertes

3. Maak duidelijke afspraken over de prijs

Maak op voorhand duidelijke afspraken met de verandabouwer. Zo vermijd je addertjes onder het gras. Concreet moeten er correcte afspraken rond de prijs en betalingsvoorwaarden gemaakt worden. Zorg er ook voor dat je voldoende inzicht in de prijsopbouw hebt.

Wanneer je niet akkoord bent met de offerte of je zit met een aantal vragen, contacteer je best snel de verandabouwer. Zo kunnen jullie samen tot een oplossing of verduidelijking komen.

Informeer je over de materialen      

Wanneer je een veranda bouwt, heb je een ruime keuze uit verschillende materialen. Zo kan je voor een houten, aluminium, pvc of smeedijzeren veranda kiezen. Ontdek hieronder de voordelen en nadelen van elk materiaaltype en kies de opties die het best bij je veranda passen!

Veranda’s in hout

Hout is een heel natuurlijk en charmant materiaal. Het is ideaal voor klassieke en landelijke woningen.

Bij hout kan je beschadigingen heel gemakkelijk herstellen. Dit is dus zeker en vast een voordeel. Ook kan je een houten veranda eenvoudig laten herschilderen wanneer je zin hebt in een ander kleurtje.

Wel dien je rekening te houden met het onderhoud van de houten veranda. Het onderhoud van hout is namelijk arbeidsintensief. Je moet het laten behandelen tegen houtworm en regen. Vaak moet je een houten veranda na 10 jaar opnieuw verven.

houten veranda

Aluminium veranda’s

Ben je meer fan van een robuuste of industriële uitstraling? Dan kan een aluminium veranda je zeker bekoren!

Een aluminium veranda biedt vele voordelen. Zo heeft dit type een lange levensduur en is het materiaal volledig recycleerbaar.

Het belangrijkste voordeel is dat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is. Zo dien je het, in vergelijking met hout, niet in te vetten, te behandelen of opnieuw te verven. Je veranda poetsen met neutraal schoonmaakmiddel en een zachte spons is meer dan voldoende.

Aluminium heeft een dun laagje oxide. Dit zorgt ervoor dat het materiaal beschermd blijft tegen vocht, roest en lucht. Tot slot is een aluminium veranda in veel gevallen goedkoper dan een houten veranda.

Pvc of kunststof

Pvc is het meest budgetvriendelijke materiaal en de goedkoopste optie voor het bouwen van een veranda. Ondanks de lagere prijs die je voor pvc betaalt is het een kwaliteitsvol materiaal.

Verder is pvc ook een heel onderhoudsvriendelijk materiaal. Het reageert niet op vocht en lucht, het gaat dus niet roesten. Wel moet je, net zoals bij een aluminium veranda, de veranda jaarlijks poetsen met een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte spons.

Je hebt een ruime keuze qua kleuren voor de profielen. Wanneer je fan bent van een houten veranda, maar een pvc veranda meer voordelen biedt in jouw situatie. In dat geval kan je kiezen voor een pvc veranda met houtlook.

pvc veranda

Veranda in smeedijzer

Heb je een landelijke of klassieke woning en wil je een kunstzinnig pareltje in je tuin? Dan is een smeedijzeren veranda de ideale keuze voor jou!

Smeedijzer is een kwaliteitsvol en sterk materiaal. De fijne profielen worden tot in detail afgewerkt. Je kan kiezen voor artistieke afwerkingen met krullen, bogen of zelf bloemenmotieven. Vrijwel alles is mogelijk.

In smeedijzer kunnen geen thermische kamers verwerkt worden, een goede ventilatie en verluchting zijn een must. Dit soort van ventilatie kan simpelweg door het openzetten van eventuele dakramen en de deur. Ook kan je een ventilatiesysteem laten inbouwen.

Aan deze kwaliteitsvolle veranda hangt wel een stevig prijskaartje vast. Het is namelijk het duurste materiaal voor een veranda.

Prijs en vergunningen

Wat kost een veranda bouwen nu eigenlijk? Het totale kostenplaatje ligt gemiddeld tussen de 1.000 en 1.500 euro per vierkante meter. Natuurlijk verschilt de prijs van een veranda naargelang de afwerking, de oppervlakte en het gekozen materiaal.

Bij moeilijke constructies kan het prijskaartje oplopen, door de tijd die de verandabouwers hierin moeten steken.

Heb ik een vergunning nodig voor de bouw van mijn veranda? Wanneer je een standaard veranda bouwt heb je normaal gezien geen vergunning nodig.

Wel is er altijd een meldingsplicht bij het aanbouwen van een veranda aan je bestaande woning. Wanneer je niet aan de voorwaarden voor de meldingsplicht voldoet, moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen.

Wanneer aan de verschillende voorwaarden voor de meldingsplicht is voldaan en er geen stabiliteitswerkzaamheden nodig zijn, kan je de veranda bouwen zonder tussenkomst van een architect.

Best vraag je dit nogmaals na bij je gemeente. Zo voorkom je eventuele boetes en/of sancties.

Een goede verandabouwer in jouw regio vinden? Vergelijk gratis meerdere offertes op maat

Heb je interesse in het plaatsen van een veranda? Zoek je een ervaren verandabouwer in jouw regio? Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes en professioneel advies voor jouw droomveranda. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project.

Specifieke vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via ons offerteformulier. We helpen je graag verder.

Op zoek naar een specialist?
Vind verandabouwers in jouw regio
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes