Hoe herken je een klassieke veranda? 

Hoe onderscheid je een klassieke veranda van de hedendaagse moderne veranda’s? Wanneer je volop wil genieten van het buitenleven en de natuur is de klassieke veranda de beste optie.

Met een klassieke veranda vergroot je niet alleen je woning. Je brengt de natuur als het ware naar binnen. Het vergroot je woongenot en biedt vele voordelen.

Zo kan je met de Belgische weersomstandigheden het hele jaar door van de natuur en je tuin genieten. 

Een klassieke maatwerk veranda kent een veel robuustere bouw en zwaardere constructie in vergelijking met een moderne veranda. Meestal wordt het dak plat afgewerkt met een boord.

Ook hellende daken zijn mogelijk, maar komen veel minder voor. Bij een moderne veranda wordt een plat dak veel minder gebruikt.

Vaak worden bij een klassieke veranda verschillende soorten materialen door elkaar gebruikt. Zo wordt het dak vaak afgewerkt met een houten boord en bestaan de profielen uit hout of aluminium.

klassieke veranda

Prijs klassieke veranda

De klassieke nieuwe veranda kost gemiddeld tussen de 1.400 en 1.600 euro per vierkante meter. Deze richtprijs is exclusief plaatsing en btw.

De prijs van een klassieke veranda is van verschillende factoren afhankelijk. Zo spelen materiaalkeuze en oppervlakte een belangrijke rol in de prijs.

Verder hangt het prijskaartje ook af van de moeilijkheidsgraad van de voorbereidingswerken en de plaatsing.  

Wil je graag de exacte prijs voor je toekomstige klassieke veranda? Vraag via onderstaand formulier gratis offertes op maat.

Opzoek naar een specialist?Ontvang offertes

Uit welke materiaal kan je kiezen?

Vooraleer je klassieke veranda door verandabouwers wordt geplaatst, dienen er verschillende beslissingen genomen te worden. Het materiaaltype is hier een belangrijke keuze van.

Je hebt een ruime keuze uit duurzame materialen waarin de veranda gebouwd wordt. Welk materiaal heeft welke voor- en nadelen?

We leggen het graag voor je uit. Zo vind je het materiaaltype dat het best bij je veranda past.

1. Klassieke houten veranda

Hout is een tijdloos en milieuvriendelijk materiaal. Het heeft een heel charmante en landelijke uitstraling.

Droom je van een romantische veranda? Dan ben je bij een veranda uit hout aan het juiste adres!

Wanneer je kiest voor een houten veranda, heb je een ruime keuze uit verschillende houtsoorten.

Zo kies je de houtsoort die het best bij de stijl van je woning past. Vaak vind je dit type veranda terug bij meer authentieke en gerenoveerde woningen.

Wel is dit type materiaal niet zo onderhoudsvriendelijk. Wanneer je kiest voor een houten veranda moet je die jaarlijks behandelen tegen rotting en houtworm.

Ook is het aangeraden om je hout te voeden met lijnolievernis.

Wanneer de houten profielen breed en voldoende dik zijn, biedt hout een uitstekende thermische isolatie.

Ook wordt er door de brede profielen een sterke constructie gevormd.

kleine veranda aan huis

2. Klassieke aluminium veranda

Wanneer je een veranda wilt die weinig tot geen onderhoud vereist, dan is een aluminium veranda de beste optie voor jou.

Aluminium moet je niet behandelen tegen rotting en moet je niet vernissen of invetten.

Je dient het materiaal enkel ongeveer twee keer per jaar te poetsen met een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte spons.

Aluminium is beschikbaar in alle kleuren. Je kan dus de kleur van je veranda kiezen naar eigen smaak en voorkeuren.

Door de ruime keuze aan kleuren is dit type materiaal geschikt voor zowel een moderne als klassieke veranda.     .

Door het meerkamerprofiel van een aluminium veranda, biedt dit type veranda goede isolatie. Dit is zowel akoestische als thermische isolatie.

Het is een zeer sterk maar licht materiaal. Deze eigenschap zorgt ervoor dat bij een aluminium veranda een heel fijne afwerking en slanke profielen mogelijk zijn. Ook heeft dit materiaal een lange levensduur.

aluminium veranda

Voordelen van een klassieke veranda aan huis

Aan het plaatsen van een klassieke veranda zijn vele voordelen verbonden. We lijsten graag de voordelen van klassieke veranda’s voor je op.

Voordeel 1: Voeg waarde toe aan je woning

De extra ruimte die je creëert door het plaatsen van een veranda verhoogt de waarde van je woning. Je woning wordt dus meer waard, waardoor het later bij een eventuele verkoop meer geld kan opleveren.

Voordeel 2: Extra ruimte met extra licht

Door het plaatsen van een klassieke veranda creëer je extra leef- of woonruimte. Deze extra ruimte met natuurlijk licht kan je naar wens benutten.

Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om er een relaxzone van te maken. Een ruimte waar je rustig een boekje kan lezen of gewoonweg genieten van de rust en stilte.

Heb je altijd al gedroomd van koken in de natuur? Gebruik de veranda als een verlengstuk van je keuken en ontdek het gevoel van kokerellen in de natuur.

Is je living een rommeltje door het speelgoed van je kinderen? Spelen je kinderen graag buiten, ook tijdens minder goed weer? Maak van de veranda een supercoole speelkamer.

Zo hebben je kinderen genoeg ruimte om helemaal los te gaan en genieten ze toch nog van het buitengevoel bij slecht weer.

Zo kan je van de buitenlucht genieten van een langer voor- en naseizoen.

houten veranda

Welke soort beglazing kiezen voor je klassieke veranda? 

Bij het bouwen van een klassieke veranda is het belangrijk dat je de juiste glassoort kiest, passend bij je situatie.

Wanneer je thermische isolatie belangrijk vindt, kies je het best voor hoogrendementsglas.

Die glassoort biedt namelijk de beste isolatie. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan standaard enkel of dubbel glas. Je bespaart hier dus enorm veel energie mee.

Zonwerend glas beschermt je tijdens warme zomerdagen tegen UV-stralen en extreme warmte. Dit type glas is vooral handig wanneer je veranda naar het zuiden gericht is.

Vind een installateur voor klassieke veranda’s in jouw regio: vergelijk gratis offertes 

Laat je graag een klassieke veranda aan huis bouwen? Wil je meer weten over de verschillende types glas en materialen? Wens je extra aanvullende informatie?

Vraag via onderstaand formulier gratis professioneel advies en vrijblijvende offertes. Op die manier kan je meerdere prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw droomproject.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda