Waarom voor een glazen veranda kiezen?

Twijfel je over het materiaaltype van je nieuwe veranda? Ben je nog niet helemaal overtuigd van een glazen aanbouw? Ontdek hier welke meerwaarde een glazen veranda biedt!

  • Kies je voor een veranda uit glas, dan kies je voor extra lichtinval. De grote glaspartijen, het glazen dak en de glazen wanden zorgen ervoor dat je een grote hoeveelheid natuurlijk licht naar binnen trekt.
  • Door het plaatsen van een glazen veranda creëer je een gezellig buitengevoel. Je bent omgeven door de grote glasramen waardoor het lijkt alsof je buiten zit.
  • Verandaglas heeft een heel ruime diameter. Door de grote glaspartijen lijkt het alsof de veranda groter is dan dat hij in werkelijkheid is. Het extra ruimtegevoel dat wordt gecreëerd is adembenemend.
  • Er zijn meer mogelijkheden bij een glas veranda dan bij aluminium veranda’s. Je kan vrijwel alles aanpassen naar eigen smaak en voorkeur. Zo kan je onder meer jouw veranda aanpassen aan de stijl van je woning
  • Je kan makkelijk de overgang maken van binnen naar buiten door het plaatsen van glazen schuifdeuren of een glazen schuifwand. Zo kan je bij mooi weer genieten van de frisse buitenlucht.

Prijs glazen veranda

De prijs van glazen veranda’s worden bepaald door diverse factoren, smaak en voorkeuren. Zo spelen onderstaande factoren een rol in de prijsopbouw van je veranda:

  • Het materiaaltype en de profielkeuze
  • Het soort glas en dikte
  • De oppervlakte van je glazen veranda en veranda dak
  • De moeilijkheidsgraad van de voorbereidingswerken: de graafwerken voor de fundering, bereikbaarheid van de locatie en opties

Gemiddeld schommelen de kosten voor een veranda uit glas en de plaatsing ervan tussen de 1.200 en 1.500 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de gemaakte keuze uit de verschillende soorten glas, het plaatsen van een glazen schuifdeur, kan dit natuurlijk iets meer of minder zijn.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies en prijzen aan vakmannen

Soorten materialen voor de profielen van glazen veranda’s

nieuwe veranda plaatsen

Wanneer je kiest voor een glazen veranda, heb je een ruime keuze aan profieltypes. Zo kan je kiezen voor profielen bestaande uit aluminium, staal, pvc of hout.

Aluminium

Aluminium profielen zijn een duurder maar ijzersterk materiaal. Aluminiumprofielen hebben net zoals bij aluminium veranda’s een fijne en zorgvuldige afwerking. Tot slot heeft aluminium een lange levensduur en luxe uitstraling.

Staal

Wil je liever een industriële of metaal-look? Kies dan voor staal. Dit materiaaltype heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Stalen profielen hebben een hoge kwaliteit.

Pvc

Een goedkopere optie en met een minder elegante uitstraling. Wel is pvc een materiaaltype dat makkelijk te onderhouden is.

Hout

Ben je meer fan van een landelijke stijl? Dan is hout de beste keuze. De charmante en gezellige sfeer die wordt gecreëerd door hout is adembenemend. Wel is bij hout regelmatig onderhoud noodzakelijk om rotting en verkleuring te voorkomen.

Je hebt keuze maken tussen verschillende materiaaltypes naargelang de gewenste stijl, het budget of andere factoren. Heb je je keuze al gemaakt? Vraag via ons formulier gratis vrijblijvende offertes en vergelijk vakmannen uit jouw regio.

Op zoek naar een specialist?Vergelijk gratis offertes

Soorten beglazing, ieder zijn functie

glasdak veranda

Wanneer je kiest voor het plaatsen van een glazen veranda, is het belangrijk om de juiste glassoort te kiezen. Je kan kiezen voor transparant of mat wit glas. Maar er bestaan verschillende soorten glas. Ontdek hier de verschillen en vele voordelen.

1. Veiligheidsglas

Veligheidsglas wordt ook wel gelaagd glas of inbraakwerend glas genoemd. In vele gevallen bestaat het glazen veranda dak uit gelaagd glas. Dit omwille van zijn veilige functie. Zelfs bij hevige weersomstandigheden breekt het glas niet.

Bij veiligheidsglas wordt er op het glas een speciale folie geplakt. Die folie heeft een beschermende functie. Deze functie hebben andere soorten glas niet. Ze zorgt er namelijk voor dat wanneer en inbreker het glas probeert te breken, dit bemoeilijkt wordt. Wanneer het glas breekt, wat zeldzaam is, blijven de glasscherven door de folie bij elkaar.

plaatsen glasdak

2. Zonwerend glas

Bij een glazen dak bestaat er de kans dat de veranda veel te snel opwarmt. Dit komt omdat de zon er de hele dag op kan schijnen. Dit soort glas beschermt je tegen die extreme warmte.

Zonwerend glas is een soort hoogrendementsglas. Het isoleert zowel warmte in de zomer als warmteverlies in de winter. Dit glas kan ook gebruikt worden, buiten voor het glazen dak, voor een glazen schuifwand of glazen schuifdeuren.

De hoeveel warmte dat het glas binnenhoudt kan je zelf kiezen. Hoe lichter het glas, hoe meer warmte dat er kan worden binnengelaten. Je kiest best voor een gemiddeld zonwerende glassoort. Zo combineer je het beste van twee werelden.

3. Zelfreinigend glas

Heb je niet zo veel tijd om de grote hoeveelheid aan glas bij een glazen veranda te onderhouden? Kies dan voor zelfreinigend glas. Dit type glas is voorzien van een speciale coating dat beschermt tegen het blijven hangen van vuil en regendruppels op de glasoppervlaktes. Dit is ook handig bij een glazen dak.

Polycarbonaat platen als alternatief van glas: voordelen en nadelen

Heb je twijfels bij de keuze van het juiste type glas? Kies dan voor een veranda uit polycarbonaat. Dit alternatief voor glas is een stuk goedkoper. Je hebt de keuze uit transparante of opale polycarbonaat platen.

Een transparante polycarbonaatplaat lijkt heel erg op een glasplaat. Door de transparantie van de plaat kan er veel licht en warmte de veranda binnenkomen. Daardoor kan het snel heel warm worden. Bij de opale variant is dit effect minder. Dit heeft een betere thermische isolatie.

Het voordeel van polycarbonaat is dat het een relatief goedkope materiaalsoort is. Ook weegt zo’n plaat veel minder in vergelijking met een glasplaat. Wel maakt een veranda bestaande uit polycarbonaatplaten veel lawaai als het regent.

geen glas

Mogelijke toepassingen en afwerkingen voor een glazen veranda 

Een glazen veranda kan je op allerlei leuke manieren benutten. De extra ruimte kan je gebruiken als verlengstuk van je woon- en leefruimte. Je kan er een gezellige zithoek van maken waar je met je vrienden lekker aperitieft en geniet.

Verder kan je de ruimte inrichten als een thuiskantoor. Zo kan je rustig werken terwijl je kinderen bijvoorbeeld een verkleedfeestje organiseren of de gekste spelletjes spelen. Wil je graag een verbinding maken tussen binnen en buiten? Laat dan een glazen schuifdeur in je veranda installeren. Zo kan je makkelijk een frisse neus halen.

Wanneer je constructieprofielen storend vindt, kies voor glaspanelen. De panelen kunnen volledig open geschoven worden waardoor je een terras zonder muren creëert. Het geeft een heel prettig en ruimtelijk gevoel in de zomer.

Glas veranda

Interesse in een glazen veranda? Vind een installateur in jouw regio en vergelijk gratis meerdere offertes 

Wil je graag je woon- en leefruimte uitbreiden? Wil je de waarde van je woning laten stijgen? Dan is een glazen veranda zeker het overwegen waard. Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend advies en gratis offertes. Zo wordt prijzen vergelijken kinderspel en kom je in contact met de beste vakmannen in jouw buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda