Waarom een carport in hout plaatsen?

Houten carports hebben heel veel positieve eigenschappen. Hieronder vind je enkele voordelen:

  • Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling
  • Universeel: geschikt voor klassieke en moderne woningen
  • Goedkoper dan garages
  • Praktisch: je bent droog bij binnenkomst en vertrek. In de winter hoef je niet snel je ruiten te krabben of sneeuw van je auto te vegen.
  • Eenvoudig te bewerken: je kan ze makkelijk schilderen en/of vernissen
  • Aanpasbaar: Indien gewenst kan je de houten carport volledig zelf samenstellen
  • Relatief goedkoop: sommige houtsoorten zijn goedkoop, andere duurder.
  • Veelzijdig: je kunt de carport ook gebruiken als overkapping voor jouw caravan of aanhanger.
  • Extra opbergplaats: een fietsenstalling of extra berging is altijd handig.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Carport in hout of metaal?

Houten carports zijn heel anders dan metalen carports. Welk materiaal je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Bekijk hieronder de verschillen.

Onderhoud

Houten carports hebben frequent onderhoud nodig in de vorm van schilderen, oliën of beitsen. Ook geïmpregneerd hout en Douglas hout met een stoere uitstraling kun je behandelen als je vergrijzing wilt voorkomen. Aluminium carports daarentegen zijn quasi volledig onderhoudsvrij.

Levensduur

Een aluminium carport gaat een leven lang mee en roest of rot niet. De levensduur van een houten carport is afhankelijk van de houtsoort en het onderhoudsniveau. Gemiddeld gaan ze 15 tot 25 jaar mee.

Uiterlijk

Hout heeft een sterke, warme uitstraling die perfect past bij zowel moderne als klassieke woonstijlen. Een aluminium carport is sterk en licht qua wicht, waardoor een verscheidenheid aan slanke en moderne vormen mogelijk is. Daarom zijn metalen carports perfect voor moderne woonstijlen.

carport hout

Wat kost een houten carport?

De gemiddelde prijs voor geïmpregneerde houten carports begint bij 500 euro. Zo kost de luxe uitvoering met hoogwaardig plat dak tussen de 1.000 euro en 2.200 euro. Gebogen of zadeldaken kosten tussen de 2.200 en 4.000 euro. Houten carports op maat zijn beschikbaar voor elk budget en verschillende afmetingen. Je kan kiezen voor een vrijstaande carport of een aangebouwde carport die aan de woning geplaatst wordt.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes op maat

Mogelijke soorten daken

houten carport aan huis

Je hebt voor een carport keuze uit verschillende daktypes. Kies één van de volgende daken op basis van jouw beschikbare budget en persoonlijke smaak.

1. Carport houten plat dak

Platte daken zijn het meest populaire type carportdak. Het is meestal bekleed met metalen damwanden, kunststof kanaalplaten, pvc-golfplaten of vezelcement. De kunststof kanaalplaten laten veel licht door, wat bijdraagt ​​aan het ruimtelijke karakter. Je kunt kiezen uit acrylaat of polycarbonaat platen.

2. Zadeldak

Carports met zadeldak zijn stevig en perfect voor woningen met een klassieke uitstraling. Daken kunnen worden voorzien van lamellen, pannen of leien. Uiteraard maken ook dakgoten deel uit van het gebouw.

3. Gebogen dak

Een carport met een gebogen dak oogt moderner dan een plat dak of een zadeldak. Gebogen dakconstructies zijn gemaakt van metaal of behandeld hout. Gelijmd naaldhout wordt vaak gebruikt om gebogen daken te maken, maar ook andere houtsoorten kunnen worden gebruikt.

Sommige fabrikanten kiezen ook voor materiaalcombinaties. Bijvoorbeeld: aluminium daken met houten frames.

Welke keuzes maken voor een houten carport?

Als je zeker bent van de maat en het ontwerp, kun je de stijl kiezen. Meestal is de gekozen stijl vergelijkbaar met de stijl van het huis. Elke carportstijl heeft zijn eigen stijlelementen om de uitstraling te bepalen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gekozen stijlen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gerust extra professioneel advies

1. Stijl

Moderne carport in hout

Een moderne carport kan als vrijstaande carport of aangebouwde carport worden bevestigd of geplaatst. Ze worden meestal zo strak mogelijk geconstrueerd met minimaal zichtbare balken en verstevigingen. Je hebt de keuze uit een open moderne carport of een halfopen moderne carport.

Moderne houten carports met platte daken en compacte dakranden worden vaak aangeboden. Afwerking van de zijkanten en dakranden kan met planken. Dakbedekkingen voor platte daken kunnen bestaan ​​uit EPDM dakbedekking of asfalt dakbedekking. Zorg altijd voor voldoende afvoer om het regenwater op te vangen.

Houten carport in landelijke stijl

Klassieke carports kenmerken zich door het gebruik van warme en rustieke materialen. Voor de constructie van het gebouw worden meestal alleen zichtbare houten balken gekozen. Het dak van een klassieke carport is meestal schuin (zadeldak). Als de carport naar het huis is gericht, wordt er meestal maar 1 hellingbaan gebruikt.

Als de landelijke carport vrijstaand is, is het gebruikelijk om 2 schuine dakvlakken te gebruiken, zoals een houten schuur. Daken kunnen worden gemaakt van riet, dakpannen, kunstleien, natuurleien of asfaltshingles.

2. Enkele of dubbele carport in hout

Denk goed na voordat je besluit om een ​​enkele of dubbele carport te plaatsen. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel auto’s je nu en in de toekomst wilt parkeren. Overweeg je om je gezin uit te breiden? Wil je een mobilhome of een aanhanger kopen? Wil je ook je fiets of tuinspullen stallen?

Ontdek hoeveel ruimte er beschikbaar is, wat jouw budget is enzovoort. Bepaal dus eerst je criteria voordat je een enkele of dubbele houten carport kiest.

Ben je er al uit? Alleen dan kun je beginnen ontwerpen.

3. Soorten hout

Douglas of geïmpregneerd sparrenhout is een vrij harde houtsoort die ook onafgewerkt lang meegaat. Hoewel het duurder is dan hout dat geïmpregneerd is, heeft het een mooie roodbruine uitstraling en is het volledig chemicaliënvrij. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 3. Tropisch hardhout wordt ook vaak gebruikt voor de opbouw en afwerking.

Gelijmd vurenhout (of gelamineerd hout) is ook een veel voorkomende houtsoort voor carports. Geprezen om zijn vormbehoud en zijn goede vochtbestendigheid.

Uiteraard kunnen ook andere houtsoorten zoals eiken en kastanje gebruikt worden. Kastanje en eiken carports zijn meestal wel iets duurder.

houten carport

Vind plaatsers in jouw regio: vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Een houten carport kopen? Vraag via onderstaand offerteformulier gratis naar 1 of meerdere vrijblijvende offertes voor een houten carport. Zo krijg je heel makkelijk een duidelijk beeld van de huidige prijzen, kan je ze vergelijken en zo de beste oplossing voor jouw budget en wensen kiezen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport