Wat is de prijs?

De prijs van een houten carport met berging hangt af van verschillende factoren, met name de gekozen houtsoort en de oppervlakte.

De richtprijzen van een houten carport kunnen onverdeeld worden per soort houtsoort. We maken een onderscheid tussen goedkope houtsoorten, duurdere houtsoorten en tropisch hardhout.

In het geval van goedkope houtsoorten bedraagt het prijskaartje voor een houten carport ongeveer 1.000 euro, plaatsing en btw inbegrepen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vuren.

Voor duurdere houtsoorten moet je rekenen houden met een budget tussen 2.000 en 3.000 euro. Onder andere Douglashout maakt deel uit van deze categorie.

Hardhout heeft makkelijk een prijskaartje tot 5.000 euro.

Het spreekt verder voor zich dat een houten carport met bouwpakket een stuk voordeliger uitkomt dan een op maat gemaakte houten carport, die je volledig naar eigen wensen en noden laat opmaken.

Naast houten carports kan je ook opteren voor een aluminium carport.

carport met berging

Heb ik een vergunning nodig?

Op papier heb je voor het bouwen van een houten carport geen nood aan een vergunning. Dat neemt evenwel niet weg dat je moet voldoen aan een aantal opgelegde voorwaarden. Wij lijsten de belangrijkste condities hieronder op voor jou:

  • De totale oppervlakte van alle bijgebouwen, waaronder ook reeds bestaande bijgebouwen zoals een tuinhuis of een overdekt terras, mogen niet meer dan 40 vierkante meter bedragen
  • Een losstaande carport mag een maximale hoogte hebben van 3,5 meter, terwijl een aanbouwcarport niet hoger mag zijn dan 4 meter
  • De carport moet binnen 30 meter van de woning gebouwd worden
  • Wanneer de houten carport in een zij-tuin geplaatst wordt, moet deze 3 meter buiten de perceelgrens blijven
  • Wanneer de houten carport in de achtertuin geplaatst wordt, moet deze 1 meter buiten de perceelgrens blijven

Om meer te weten over de andere voorwaarden neem je best een kijkje op de website van Omgevingsloket Vlaanderen. We raden je daarnaast aan om te polsen bij je gemeente, aangezien sommige gemeenten strengere voorwaarden hanteren dan andere.

Wat is het?

Onder het begrip carport verstaan we een overkapping waar je jouw auto onder kunt plaatsen en die beschermt tegen alle soorten weersomstandigheden. Een carport bestaat uit steunpalen, leggers en een dak. Je hebt de keuze uit een klassieke carport en een moderne carport.

In dit geval beschik je over extra ruimte, afgesloten met wanden, om (tuin)gereedschap en dergelijke in op te bergen, vergelijkbaar met een tuinhuis of een schuur. Je kan de ruimte bovendien op verschillende manieren benutten.

Zowel een vrijstaande carport als een aangebouwde carport kan. Een dubbele carport is dan weer aangeraden als je graag meerdere auto’s (of een boot of een camper) van beschutting wenst te voorzien. Dubbele carports doen dienst als een soort dubbele garage. Dubbele carports vallen vanzelfsprekend duurder uit in prijs.

Toepassingen

De toepassingen bij een houten carport zijn heel uiteenlopend, zoals bijvoorbeeld een fietsenberging of een tuinhuis.

1. Carport met fietsenberging

Een houten carport met fietsenberging, een extra ruimte tussen carport en gevel van de woning, leent zich logischerwijs uitstekend tot de opslag van fietsen. Het is een makkelijke en handige manier om fietsen op te slaan, waarbij ze steeds droog blijven.

2. Carport met tuinhuis

In plaats van een fietsenberging kan je ook opteren voor een carport met tuinhuis ter gebruik van de berging. Dit doe je door de deuren van de berging aan de achterkant te plaatsen. Op die manier kan je vanuit je tuin in de berging voor al je tuingereedschap en moet je geen omweg maken langs de voorkant van de houten carport.

carport-met-tuinhuis-min.jpg

Voordelen

Aan het plaatsen van houten carports zijn tal van voordelen verbonden, met name de volgende:

  • Woning ziet een verhoging in waarde tegemoet
  • Extra ruimte kan op verschillende manieren verzilverd worden
  • Overdekte parking
  • De materiaalkeuze is heel uitgebreid
  • Vrije keuze in design en ontwerp

Al deze voordelen zorgen er met andere woorden voor dat een houten carport een enorme meerwaarde biedt, die de investering dubbel en dik waard is.

carport berging

Wil je een carport met berging plaatsen? Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Heb je interesse in de installatie van een houten carport? Aarzel in dat geval zeker niet om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via onderstaand offerteformulier. Zo kan je de de huidige prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport