Wat is een carport?

Een carport biedt beschutting aan je auto en andere voertuigen. Vaak is ze gemaakt van hout en heeft ze een mooie, warme en authentieke uitstraling.

Naast een auto kan een carport ook voor andere vervoersmiddelen gebruikt worden: motor, fiets, bestelwagen, mobilhome enzovoort. Voor elk van deze types kan een carport plek bieden voor extra opslagruimte.

Carports in landelijke stijl worden gemaakt van kwalitatief hout en hebben een duurzaam karakter. Ze passen perfect bij onder meer moderne woningen, villa’s of boerderijen. Een houten carport past ook perfect bij bijvoorbeeld een houten poort.

landelijke carport

Hoeveel kost een landelijke houten carport aan huis?

Een vaste prijs geven voor een carport is lastig. Grofweg betaal je voor een standaard landelijke houten carport zo’n 500 euro. Een kwalitatief plat dak kost tussen de 1.000 en 2.200 euro. Heb je graag een zadeldak? Een gebogen dak kost je tussen de 2.200 en 4.000 euro. Wie een carport op maat wil is natuurlijk nog meer geld kwijt.

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor een carport is afhankelijk van diverse factoren. De prijs wordt onder meer bepaald door de oppervlakte van de carport, de gekozen houtsoort en het daktype dat je verkiest. Ook wanneer iemand een speciale carport wil, zoals een carport met berging, stijgt de prijs.

Bovenvermelde prijzen zijn uiteraard slechts richtprijzen. Wil je graag meer exacte prijzen? Via ons offerteformulier vraag je gratis naar vrijblijvende offertes bij meerdere specialisten in carports en houten bijgebouwen op maat tegelijk.

Op zoek naar een specialist?
Krijg een exacte prijs voor jouw favoriete carport

Verschillende houtsoorten: wat kiezen?

Er is een enorm brede waaier aan houtsoorten waaruit je kan kiezen voor jouw toekomstige carport. Wat is nu het beste type hout om te gebruiken? Naast de specifieke eigenschappen van elke houtsoort afzonderlijk hangt dit ook af van jouw persoonlijke smaak en budget.

Hieronder geven we een overzicht van veelgebruikte houtsoorten voor een carport in hout:

1. Douglashout

Voor een houten bijgebouw of landelijke houten carport is Douglashout een veel voorkomende keuze. Douglashout wordt ook wel eens geïmpregneerd vuren genoemd. Het is een vrij harde houtsoort. Douglas is bovendien duurzaam, zelfs onbewerkt kent dit soort hout een heel lange levensduur.

Douglashout wordt gekenmerkt door zijn roodbruine kleur en is vrij van chemische stoffen. Deze houtsoort bevindt zich in de iets duurdere prijsklasse, en is bijvoorbeeld duurder dan geïmpregneerd hout. Douglashout behoort tot duurzaamheidsklasse 3.

2. Verlijmd vuren

Verlijmd vuren is een houtsoort die vaak wordt gekozen voor een carport of houten bijgebouw, en wordt ook wel eens gelamineerd hout genoemd. Dit hout is erg vochtbestendig en heel vormvast.

3. Eik en kastanje

Eiken carports van Franse eik en kastanje zijn klassiekers. Natuurlijk zijn ook deze houttypes geschikt om houten carports mee te maken. Een eiken carport is dus perfect mogelijk. Franse eik en kastanje behoren wel tot de duurste categorieën in het houtsegment. Een kastanje of eiken carport kan dus best prijzig zijn.

Vind je kiezen moeilijk? Geen probleem! Een vakman geeft je info en advies op maat van jouw wensen en budget voor een carport van hout. Stel gerust je vragen via ons offerteformulier.

Houten carport

Welk daktype kies jij voor je carport met landelijke elementen?

Een andere keuze die je hoort te maken is het daktype voor je carport. Je hebt keuze tussen een plat dak, een zadeldak en een gebogen dak.

Optie 1: Plat dak

Een plat dak is de populairste en bekendste vorm voor het dak van een carport. Er zijn verschillende types van bekleding mogelijk. Zo kan je kiezen voor metalen damwandplaten, kunststof kanaalplaten, pvc golfplaten of vezelcement.

Om een landelijke stijl te creëren zijn kunststof kanaalplaten voor op je plat dak het meest aangeraden. Dit type bekleding laat het meeste licht door. Er zijn platen van acrylaat en polycarbonaat.

Een plat dak is de populairste daksoort voor carports. Het is meestal bekleed met metalen damwandplaten, kunststof kanaalplaten, pvc golfplaten of vezelcement. Kunststof kanaalplaten laten veel licht door je plat dak door, waardoor het ruimtelijke karakter van je carport stijgt. Je kunt kiezen uit platen van acrylaat of polycarbonaat.

Optie 2: Zadeldak

Een andere optie waar je voor kan kiezen is een zadeldak. Carports met een zadeldak zijn enorm stevig. Een zadeldak past heel goed bij klassieke woningen. Zadeldaken worden samen met een dakgoot geplaatst, die moet dan worden aangesloten op de regenafvoer.

Een carport met een zadeldak komt je wel iets duurder uit dan een carport met een plat dak.

Optie 3: Gebogen dak

De laatste optie voor het daktype van jouw carport in hout is een gebogen dak. Fan van een moderne carport? Een gebogen dak is dan zeker het overwegen waard.

Een carport met gebogen dak heeft een erg moderne carport uitstraling, en past dus goed bij moderne woningen. Dit soort dak rust meestal op een metalen of houten constructie. In sommige gevallen wordt een combinatie van beide materialen gebruikt.

Voordelen van een carport in landelijke stijl

Het is zeker de moeite om in een carport in landelijke stijl te investeren. Dit soort carport heeft heel wat te bieden. De voordelen die een carport te bieden hebben, sommen hieronder voor je op::

  • Een enkele of dubbele carport is goedkoper dan een garage.
  • Landelijke carports hebben een mooie, natuurlijke en authentieke uitstraling en passen goed bij een houten poort of houten bijgebouw.
  • Het is heel praktisch. Een carport beschermt je onder meer tegen de regen. Zo stap je bij regenweer steeds droog in en uit je auto.
  • Je kan er elk type voertuig in kwijt. Heb je meerdere voertuigen? Kies voor een dubbele carport.
  • Carports zijn multifunctioneel.
  • Een carport met berging is handig voor wie meer opbergruimte wil.
  • Een moderne houten carport op maat is makkelijk aanpasbaar naar jouw smaak en voorkeuren.
  • Normaal gezien heb je geen vergunning nodig. Alleen in uitzonderlijke gevallen moet dit van je gemeente.

Interesse in een carport? Vraag gratis en vrijblijvend offertes!

Van plan om een carport te plaatsen? Via het offerteformulier hieronder vraag je snel, gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij plaatsers van een carport, houten bijgebouw, houten garage of overdekt terras.

Zo krijg je een overzicht van jouw opties, bespaar je geld door prijzen te vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport