Waaruit bestaat een metalen carport?

Met een moderne uitstraling, bestaat een metalen carport uit twee onderdelen: het frame en de dakbedekking waaronder je auto staat. Wanneer we spreken over een carport van metaal, spreken we voornamelijk over het frame. De dakbedekking van carports kan bijvoorbeeld uit pvc vervaardigd zijn, dat is eenvoudiger bij een gebogen dak. 

Voor het frame van je carport kan je dan kiezen uit onder andere aluminium of staal. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een specialist in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Mogelijkheden bij een metalen carport

Met of zonder berging

Strikt genomen bestaat een carport uitsluitend uit een afdak, bij een volledig afgesloten geheel spreken we van een garage. Carports met berging kunnen handig zijn om over wat extra opbergruimte te beschikken voor fietsen en tuinmateriaal. Op die manier zullen ze niet zo snel rondslingeren rond de wagen met kans op krassen. 

Carports Metaal

Aan het huis of vrijstaand

Als je de mogelijkheid hebt om je metalen carport tegen het huis te plaatsen, dan is dat zeker een aanrader. Laat er een deur op uitkomen en je kan in regenweer van je wagen naar je zetel zonder een druppel regen. 

Metaal Carports

Wat is de kostprijs van een metalen carport?

Wat bepaalt de prijs?

De prijs van een metalen carport is afhankelijk van enkele factoren: grootte, materiaal, afwerking, soort dak en de dakbedekking.

Voor een standaard metalen carport betaal je ongeveer 2.600 euro exclusief plaatsingskosten. Het betreft een carport met volgende afmetingen: 3,5 meter breed, 7 meter lang en een hoogte van 2,2 meter. Dit is voldoende voor één wagen en wat bewegingsruimte. 
Een dubbele carport zal dan ook heel wat meer kosten, maar carports kiezen doe je met oog op de toekomst. Misschien komt er nog een tweede wagen of een ander voertuig. De afmetingen van een carport voor twee auto’s zijn niet iets meer dan het dubbele dan die van een enkele carport. Maar je zal blij zijn met die extra ruimte.

Het is uiteraard een richtprijs. Wil je een grotere carport, dan zal de prijs natuurlijk stijgen. Laat je jouw metalen carport plaatsen omdat het geen eenvoudige klus is? In dat geval komen er plaatsingskosten bij.

Soort dak

Het soort dak en soort dakbedekking dat je wil plaatsen en het materiaal spelen een prijsbepalende rol. Wil je bijvoorbeeld polycarbonaat in plaats van metalen dakplaten, dan zal je dat meer kosten. Wil je een gebogen dak of mag het een simpel schuin dak zijn? Kies voor een polycarbonaat dak voor de beste bescherming.

Afwerking

Tenslotte kan je ook nog heel wat extra afwerking en details voorzien, zoals verlichting. Verschillende soorten carports vragen ook om een specifieke afwerking. Niet elke overkapping heeft dakgoten nodig. Zo heeft een schuin dak nood aan externe dakgoten terwijl dat bij platte daken niet het geval is.

Op zoek naar een specialist?
Carports metaal: Vraag advies en vergelijk gratis prijzen op maat

Waarom voor een carport in metaal kiezen?

Alle materialen hebben hun voordelen en nadelen. Hieronder kan je de voordelen en nadelen van een metalen carport even op een rij zetten. 

Voordelen 

 • Lichte constructie
 • Grote draagkracht
 • Eenvoudige installatie
 • Lange levensduur
 • Goedkoop alternatief

Metalen, zeker een aluminium carport, is vergeleken met een houten carport een eerder licht materiaal. Wat het zeer hanteerbaar maakt. Ondanks de lichtheid, zal je metalen carport een stevige constructie zijn. Bovendien is het een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld een garage.  

Nadelen

 • Roest
 • Prijs

Een metalen carport zal regelmatig een nieuw likje verf moet krijgen om die lange levensduur te garanderen. Met dat likje verf, bescherm je het metaal tegen roestvorming. Verder is een aluminium carport een van de duurdere soorten carports. Een houten carport zal voordeliger uitkomen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag extra professioneel advies over aluminium carports

Vergunning verplicht?

Als je een carport wil bouwen in Vlaanderen, heb je geen vergunning nodig maar heb je wel meldingsplicht. Dit in tegenstelling tot een garage. Je bent aan de meldingsplicht onderhevig als je carport aan volgende voorwaarden voldoet: 

 • Maximale hoogte van 4 meter
 • Functie van de woning blijft ongewijzigd
 • Gebouwd binnen de perceelgrenzen; op drie meter van een zijkant, 2 meter van de achterzijde
 • Carport tegen je gevel? Toegestaan te bouwen tot op scheidingsmuur onder voorwaarde dat die niet aangepast wordt
 • Diepte van de aanbouw niet overschreden wordt

Zowat alle standaard aluminium carports voldoen aan deze voorwaarden. Voldoet je carport er niet aan, zal je een vergunning voor je carport moeten aanvragen. 

Carport Aluminium

Vergelijk gratis offertes van erkende carport plaatsers in jouw buurt! 

Je wil een metalen carport kiezen? Via onderstaand formulier kan je gratis vrijblijvend offertes aanvragen voor een geschikte carport. Op die manier kom je in contact met ervaren vakmannen om prijzen te vergelijken en advies te vragen. Door prijzen te vergelijken kan je de beste oplossing vinden voor jouw toekomstige aluminium carport. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport