Waarom voor een moderne carport aan huis kiezen?

Een carport aan huis is een mooi alternatief voor een garage en geeft jouw woning iets uniek. Het grote voordeel van een carport is dat jouw wagen op elk moment beschermd staat. In de winter blijft jouw auto vorstvrij en in de zomer is jouw wagen goed fris. Je kan ook kiezen voor een dubbele carport voor jouw tweede wagen.

Een carport biedt tal van voordelen. Omdat een carport niet noodzakelijk beschikt over zijwanden, heb je meer ruimte om het portier van de wagen te openen. Daarnaast is het mogelijk om een extra ruimte onder de carport te voorzien als bijvoorbeeld opslagruimte.

Moderne carport aan huis

Kostprijs van een moderne carport

Een carport is goedkoper dan een garage. Echter hangt de kostprijs van jouw carport af van enkele factoren. Het materiaal en de extra opties bepalen het bedrag van jouw investering. Daarnaast dien je de plaatsingskosten in acht te nemen. Niet iedere vakman vraagt dezelfde prijs voor de plaatsing van een carport. Daarom is het aangeraden om meerdere offertes te vergelijken.

Een aangebouwde carport is onder meer financieel voordeliger dan een vrijstaande carport.

Prijzen materialen

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de prijzen per materiaal:

Materiaal Prijs
Houten carport Vanaf € 500
Stalen carport Vanaf € 1.000
Aluminium carport Vanaf € 1.500

Prijzen extra opties

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde prijs van de extra opties:

Extra optie Prijs
Dakraam € 750
Lichtkoepel € 950
Tuinhuis aan carport € 1.500
Berging onder carport € 2.000
Dakisolatie € 3.500
Zonnepanelen € 4.000

Vraag via onderstaand offerteformulier naar offertes bij meerdere vakmannen tegelijk in jouw regio. Op die manier vergelijk je snel en eenvoudig hun prijzen, en bespaar je ook onnodige kosten.

Op zoek naar een specialist?
Vraag prijzen bij vakmannen in jouw regio

Welk materiaal kiezen?

Moderne carports zijn te verkrijgen in uiteenlopende materialen. Populair zijn onder meer:

 • hout
 • aluminium
 • staal

Moderne carport in hout

Hout is een veel gebruikt materiaal om een carport te bouwen. Je hebt keuze uit diverse houtsoorten, zoals tropisch hardhout en grenen hout. Hout zorgt voor een warme uitstraling en kan je eindeloos combineren met leuke extraatjes. In de meeste gevallen wordt hout gebruikt voor een klassieke carport, maar hout staat zeker ook goed bij een moderne carport. Een houten carport is een stuk goedkoper dan de carport vervaardigt uit andere materialen.

De dakbedekking van een houten carport is gelijkaardig aan die van een houten garage. Zowel een plat dak, een gebogen dak als een zadeldak passen mooi op houten carports. Tropisch hardhout wordt doorgaans gekozen voor de massieve palen van de houten carport.

Een houten carport vraagt wel wat onderhoud. Sommige houtsoorten dienen geregeld opnieuw vernist te worden. Indien je koos voor een houten carport met een verflaagje, dan zal je hem geregeld moeten herschilderen. Op die manier is jouw houten carport beschermd in alle weersomstandigheden.

Houten carport

In aluminium

Dankzij zijn moderne en strakke uitstraling is een aluminium carport een heel goede keuze. Dit type carport biedt namelijk tal van voordelen. Aluminium heeft geen onderhoud nodig en kent een lange levensduur. Dit type carport gaat makkelijk 30 jaar mee. Het materiaal is zeer licht en ook heel sterk. Dit maakt dat het frame van de carport niet kan barsten.

Er wordt geen aluminium dak op deze carport geplaatst. Een aluminium dak zou te zwaar wegen voor het aluminium frame. Daarnaast loopt de kostprijs van jouw carport aanzienlijk op door gebruik te maken van aluminium.

Hoe jouw dak eruit zal zien hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Een polycarbonaten dak geeft jouw carport een heel mooie uitstraling. Daarnaast kan je kiezen voor (zonwerend) glas, dakbedekking van EPDM of leer, kunststof dakplaten of dakpannen.

In staal

Net als aluminium is staal een zeer sterk materiaal. Ook de levensduur van staal voldoet aan de wensen. Omwille van het stevige materiaal, kan een stalen constructie moeiteloos tal van daktypes dragen. Je hebt keuze uit roofing, kiezelbedekking, een zadeldak met dakpannen of een plat dak met EPDM.

Indien je een extra unieke carport wenst, kan je het staal combineren met hout. Op die manier combineer je de stoere look van jouw stalen carport met een wat zachtere, gezelligere uitstraling. Deze combinatie is ideaal voor woningen met een industriële stijl.

Stalen carport met hout

5 Tips voor een carport in moderne stijl

Moderne carports zijn in alle maten en vormen te verkrijgen. Daarnaast kan je de carport volledig inrichten volgens jouw persoonlijke voorkeur. Laat je alvast inspireren door onderstaande tips. Een vakman helpt jou ook graag met het nodige advies en geeft jouw de nodige algemene info.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies aan een vakman

Tip 1: Strakke vormen

De strakke vormen zijn typisch voor een moderne carport. Qua vorm kies je best voor een rechthoek, maar een schuine of gebogen carport kan ook. Wat je beter wel achterwege laat zijn extra tierlantijntjes en bogen, aangezien die de strakke look ondermijnen.

Tip 2: Keuze van materiaal

Voor een moderne carport wordt er doorgaans gekozen voor aluminium of staal. Hout is een minder populaire keuze. De beste keuze voor het materiaal hangt echter af van jouw persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat de look van jouw moderne carport mooi samengaat met de stijl van jouw woning.

Tip 3: Dak vorm

De vorm van het dak bepaalt mee de definitieve uitstraling van jouw moderne carport. Je kan kiezen voor een plat of gebogen dak. Daarnaast bestaan er lichte of sterk hellende daken. Zadeldaken zijn het meest geschikt voor woningen met een landelijke stijl.

Plat dak

Tip 4: Dakbedekking: welk materiaal?

Een carport heeft altijd een dakbedekking, maar niet ieder dak is geschikt voor elk materiaal. Er bestaan verschillende soorten materialen voor jouw dakbedekking. Je hebt keuze uit:

 • Plat dak met kiezel- of grasbedekking
 • Zadeldak met dakpannen
 • Plat dak met EPDM
  • Bitumen (roofing)
  • Pvc
 • Polycarbonaten dak
 • Dakbedekking met leer
 • Zonwerend glas

De goedkoopste optie is bitumen. Dit materiaal wordt doorgaans gebruikt bij eenvoudige modellen van houten carports. De meest moderne dakbedekking is glas of polycarbonaatplaten. Denk goed na over het type dak je kiest. Een vakman kan jou steeds helpen met het nodige advies.

Carport met grasbekleding

Tip 5: Verlichting

Voorzie verlichting in jouw carport voor het schemeren ’s avonds of ’s nachts. Ledverlichting is de meest voor de hand liggende optie. Koppel een timer aan de verlichting, zodat de verlichting na enkele minuten dooft. Indien je de verlichting niet zelf wil bedienen, is een bewegingsmelder ook een goede oplossing.

Tip 6: Locatie en afmetingen

Bij het plaatsen van een carport dien je rekening te houden met de locatie en de afmetingen. De carport kan aan de woning geplaatst worden. Je kan ook kiezen voor een vrijstaande carport. Je informeert best bij de gemeente of een vakman of je een vergunning nodig hebt voor jouw carport. Het nodig hebben van een vergunning hangt onder andere af van de verschillende afmetingen en de plaats van de carport.

Interesse in een moderne carport aan huis? Vraag gratis vrijblijvend offertes!

Kiezen voor een carport biedt een aantal grote voordelen. Ben je overtuigd en wil je graag een moderne carport? Vraag via onderstaand offerteformulier gratis naar vrijblijvende offertes. Vergelijk snel en eenvoudig prijzen van meerdere vakmannen in jouw regio.

Kom via ons formulier in contact met de juiste vakman voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport