Wat is typisch voor carports voor mobilhomes?

We weten bijna allemaal wat carports zijn. Het is een overkapping voor onder meer voertuigen. Een overkapping beschermt je auto tegen uiteenlopende weersinvloeden enzovoort. Onder zo’n overkapping kunnen ook grote voertuigen zoals vrachtwagens, campers en – zoals de titel van het artikel het al zegt – mobilhomes worden geplaatst. Dit kan ook een vrijstaande carport zijn.

 Er moet wel rekening gehouden worden met andere afmetingen dan voor carports voor standaardvoertuigen. Met name de hoogte van de carport dient voldoende hoog te zijn. De gebruikte materialen voor dit soort carports zijn meestal dezelfde als die voor gewone carports. Houten carports en aluminium carports zijn alvast bijzonder populair.

carport motorhome

Hoeveel kost een carport voor een mobilhome?

De prijs is variabel en grotendeels afhankelijk van het formaat en de gebruikte materialen. Bouwpakketten zijn doorgaans veel goedkoper. Jammer genoeg is de keuze aan bouwpakketten voor carports voor stacaravans eerder beperkt.

Reken gemiddeld tussen € 1.000 en € 2.000 voor mobilhome carports. Om je een beter idee te geven vind je hieronder enkele richtprijzen (breedte x diepte x hoogte in cm):

Afmetingen in cm Richtprijzen
300 x 500 x 310 € 1.250
300 x 600 x 310 € 1.350
400 x 500 x 310 € 1.400
400 x 800 x 310 € 2.000
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Welke afmeting kiezen?

De meeste mobilhomes zijn een pak groter en breder dan een standaard personenauto. Daarom, de doorgang of breedte vergt het absolute minimum van 3 meter. De meeste afmetingen schommelen tussen 3 en 4 meter. Maar de maten zijn heel variabel. Neem sowieso eerst de exacte afmetingen van je mobilhome voordat je een carport op maat bestelt.

5 tot 6 meter is geen uitzondering voor grote caravans of mobilhomes. Qua lengte is meestal 6 tot 8 meter voldoende. Nogmaals, neem eerst goed de maten op van je mobilhome of caravan.

Onthoud dat een beetje extra lengte altijd van pas kan komen. Je kunt de carport immers ook gebruiken om andere spullen eronder op te bergen en een hoger dak maakt parkeren ook makkelijker.

Het grootste verschil met gewone of standaard carports is natuurlijk de stahoogte. In een normale autostalling is de norm ongeveer 3,10 meter. Het is duidelijk dat dit niet genoeg is voor mobilhomes.

carport voor mobilhome

Aandachtspunten carport voor mobilhome

Kies voor carports voor campers, vrachtwagens, en mobilhomes nooit een carport met een balk. Simpelweg omdat ze de totale hoogte van de carport sterk verminderen.

De doorrijhoogte is bijgevolg geblokkeerd. Ga in plaats daarvan voor een (licht) gebogen dak. Die zijn verkrijgbaar in diverse materialen, meestal aluminium of pvc.

Bedenk ook direct of je nog van plan bent om extra laadvakken op je mobilhome te plaatsen. Want die maken je auto ook een stuk hoger en kunnen niet meer terug als de stevige carport eenmaal staat.

Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies en vrijblijvende offertes

Is een vergunning verplicht?

Carports van bepaalde afmetingen zijn vrijgesteld van vergunningen. Een vergunning is wel nodig als de carport hoger is dan 3,5 meter. Aangezien carports voor mobilhomes deze afmetingen al snel overschrijden, heb je mogelijk een vergunning nodig. Regels en wetgeving verschillen per gemeente.

Vraag dus steeds bij twijfel om advies bij de bevoegde dienst in je gemeente.

carport mobilhome

Vind installateurs van carports voor mobilhomes: vergelijk gratis offertes

Vraag gratis naar vrijblijvende offertes voor een carport voor je mobilhome via onderstaand offerteformulier. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport