Lijst van de beste vakmannen voor carports actief in Limburg

Superveranda
100%
Mijnwerkerslaan 19
B-3550 Heusden-Zolder

Bent u op zoek naar een degelijk bedrijf om een veranda of pergola te plaatsen? Zijn uw ramen en deuren aan vervanging toe of verlangt u naar een poolhouse of carport? Voor al deze zaken bent u bij Superveranda aan het goede adres!Superveranda ontwerpt, vervaardigt en l … (Lees meer)

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Waarom voor een carport kiezen?

·        Met een carport kom je altijd droog thuis. Valt er veel regen? Je parkeert jouw auto onder de carport en hij is direct droog.

·        Je auto heeft minder last van (straat)vuil, bladeren of takken onder de carport. Hierdoor blijft hij langer schoon en bespaar je op meerdere wasbeurten per jaar.

·        Doordat de auto onder de carport niet nat wordt, verkleint dit de kans op roest.

·        Bij veel zonlicht wordt de auto onder de carport niet gehinderd door UV-straling. Dit is beter voor de lak en het interieur van de auto.

·        In de winter hoef je bij vorst niet jouw ruiten te krabben of sneeuw van je auto te ruimen. Ontdooien is met een carport het verleden.

·        Ook als je budget beperkt is, vind je altijd de juiste carport. Carports zijn meestal zeer betaalbaar en je kunt ze zo goedkoop of duur maken als je wilt.

·        Ook als jouw woning weinig ruimte heeft, kan er vaak een carport geplaatst worden.

·        Carports zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Experts in het veld zouden dit in principe in een dag of twee kunnen oplossen.

·        Een stevige carport is een aanwinst voor elke woning. Dit is een groot voordeel als je jouw huis wilt verkopen.

Hoeveel kost een carport in Limburg?

De prijs van een carport is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Een vrijstaande carport is altijd duurder dan een aangebouwde carport.

Een houten carport begint vanaf €500, dit is ook het goedkoopste materiaal. Een stalen carport kan je kopen vanaf €1.000. Een aluminium carport is het duurste, de startprijs begint vanaf €1.500.

Er zijn ook andere factoren die de prijs van je carport kunnen beïnvloeden, zoals:

De installatiekosten:

Om een ​​carport goed te plaatsen heb je veel expertise, inzicht en ervaring nodig. Het is belangrijk om een vakman te kiezen die al deze kwaliteiten heeft. Bovendien beschikken de professionals direct over de juiste materialen en gereedschappen, daar moet je alvast niet meer aan denken. Reken voor de plaatsingskost ongeveer €30 – €60 per uur, dit kan variëren per installateur.

Extra berging en dubbele carport:

Een dubbele carport beschermt 2 auto’s, maar is ook duurder! Hetzelfde geldt voor een extra berging, maar dat is wel heel handig om werkgerief op te bergen.

Mogelijke materialen voor een carport

Houten carport

Meer dan de helft van de carport bezitters kiest voor hout. Op zich is dat niet zo gek, want hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling waardoor het in bijna elke woning past. Hout is ook relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Genoeg redenen om voor een houten carport te kiezen!

Carport aluminium

Aluminium is een geweldig alternatief voor hout. Het materiaal is licht en sterk, en ook nog eens zeer duurzaam. Een aluminium carport kan makkelijk 20 tot 25 jaar mee. Omdat aluminium niet roest en geen schimmel of insecten aantrekt, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Zo’n carport is kant-en-klaar en je hoeft hem niet te schilderen of op een andere manier te behandelen. Nu kun je aluminium carports in alle RAL-kleuren kopen, dus er zit zeker een kleur voor je bij.

Carport in staal

Staal is een sterk en duurzaam materiaal, waardoor het veel duurder is dan hout. Door deze sterkte hebben metalen carports een zeer hoog draagvermogen en kunnen daardoor moeiteloos alle soorten daken dragen. Je kan kiezen voor een zadeldak met dakpannen of een volledig plat dak met EPDM, dak- of kasseien bekleding.

Voor welke type carport kies je?

Vrijstaande carport

Een vrijstaande carport hoeft niet tegen een woning aangebouwd te worden. Indien je voldoende ruimte hebt kan je de vrijstaande carport ook achter de oprit of bij de tuin plaatsen. Als je het achter in jouw tuin plaatst, overweeg dan de extra kosten voor het verharden van de oprit naar jouw carport. Houd ook rekening met de locatie van eventuele leidingen, zoals water en elektriciteit, die verder weg zijn. Een aparte carport is meestal duurder omdat het meer tijd en moeite kost om het gebouw stevig in de grond te verankeren. Een carport kan immers niet afhankelijk zijn van de bouw van een woning.

Carport aanbouw

Een vrijstaande carport hoeft niet per se aan de woning te worden bevestigd. Indien je de ruimte hebt kun je de vrijstaande carport ook achter de oprit of bij de tuin plaatsen. Als je het achter in jouw tuin plaatst, overweeg dan de extra kosten voor het leggen van de oprit naar jouw carport.

Houd ook rekening met de locatie van eventuele leidingen die verder weg zijn, zoals water en elektriciteit.

Een aparte carport is meestal duurder omdat het meer tijd en moeite kost om het gebouw stevig in de grond te verankeren. Een carport kan immers niet afhankelijk zijn van de constructie van de woning.

Een ander voordeel is de korte afstand tussen de parkeerplaats en de woning. U wordt dus niet meer nat als het regent. Als je een carportafdekking in jouw huis plaatst, heb je een vrij kleine oprit nodig, die een stuk minder kost. Met dit type carport krijg je een beter beeld van wat er rondom jouw auto gebeurt.

Carport op maat

Elke tuin heeft zijn eigen rondingen en hoeken. Het standaard model past niet op je oprit, dus stel je eigen carport samen. U wilt bijvoorbeeld een iets langere carport voor het stallen van een fiets of brommer.

Met een carport op maat ben je niet afhankelijk van maat, materiaal, kleur en stijl. Een carport op maat past perfect bij de stijl van jouw huis. Ook kun je profiteren van btw op oudere woningen. Je betaalt slechts 6% in plaats van 21%. Vakmensen die de carport plaatsen, bieden je een garantie om je in te dekken bij eventuele problemen.

Carports op maat kunnen net zo snel worden geïnstalleerd als standaard carports. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra plaatsingskosten.

Veelgestelde vragen over carports

Hoe gaan onze partners te werk?

De bouw begint met startprofielen en funderingsankers, gevolgd door de installatie van ondersteunende structuren door pilaren, liggers, pilaren, enz. Daarna volgt de dakbedekking. Als laatste zijn er details zoals dakgoten, verlichting, stopcontacten of extra zijwanden. Zoals je ziet komt er veel bij kijken, dus het is verstandig om deze taak uit te besteden aan een ervaren professional.

Is een carport vergunning in Limburg vereist?

Voor het bouwen van een carport is meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Meldingsplicht kan voldoende zijn, maar zelfs dit is niet altijd nodig. Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van de ligging, hoogte en grootte van de carport. Onder de 3,5 m heb je meestal geen aparte carportvergunning nodig. Ook hoef je geen werkzaamheden te melden zolang de totale oppervlakte van de bijgebouwen niet groter is dan 40 vierkante meter.

Voor aangebouwde carports gelden geen vrijstellingen, maar in sommige gevallen is een meldplicht voldoende:

·        De maximale hoogte is 4 meter.

·        De functie van de woning en het aantal woningen blijven ongewijzigd.

·        Bijgebouwen staan ​​in zijtuinen op minimaal 3 meter van de perceelgrens en minimaal 2 meter in de achtertuin.

·        Op aangrenzende gebouwen worden garageboxen gebouwd. Het kan doorlopen tot aan de perceelgrens zonder de bestaande scheidingsmuur aan te passen.

·        De bouwdiepte van bijgebouwen mag de bouwdiepte van aangrenzende gebouwen niet overschrijden.

·       De gemeente heeft geen strengere regels aangenomen dan de algemene richtlijnen op Vlaams niveau.

Wat is het verschil tussen een carport en een garage?

Carports zijn meer geschikt als overkapping. Het kan de levensduur van jouw auto verlengen. Een carport beschermt jouw auto in verschillende weersomstandigheden en zorgt voor minder roestplekken. Je kan de carport niet op slot doen om diefstal te voorkomen. Het is dus een stuk goedkoper dan een garage. De carport is eenvoudig uit te breiden als je extra ruimte wilt creëren voor een tweede auto. In garages is dit minder merkbaar.

De garage heeft grotendeels dezelfde functie, maar kan ook dienen als extra berging of werkruimte. Bovendien beschermt het je spullen tegen diefstal en verwarmt het de kamer.

Hoe vind ik carport plaatsers in Limburg?

1. Vertel ons over jouw project

Leg jouw project aan ons uit via het online formulier. We nemen binnen 48 uur (werkdagen) contact met je op om jouw project toe te lichten en jouw verzoek te bevestigen.

2. Wij zoeken de beste specialisten van verandabouw in jouw buurt

We nemen contact op met de carport professionals in Limburg die het beste bij uw project passen. Zij nemen dan contact met je op met een offerte op maat!

3. Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Het enige wat je hoeft te doen is de prijzen van verschillende bedrijven in jouw regio te vergelijken. Hierdoor kan je flink besparen en het is voordeliger!

Onze experts zullen ter plaatse zijn om de juiste metingen te doen en jouw situatie te bestuderen, zodat je een offerte op maat kunt krijgen.

Carport: vind de juiste specialist in Limburg

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Carport die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Carport
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten