Wat is een eiken carport? 

Een carport is een soort van afdak die dient om jouw auto te beschermen tegen regen en sneeuw. Maar ook bijvoorbeeld bij felle zonneschijn biedt een carport bescherming. De meest gebruikte materialen voor een carport zijn hout en metaal. Een metalen carport oogt modern, terwijl een houten carport een meer authentieke en landelijke uitstraling heeft. 

Als je kiest voor een houten carport, is een eikenhouten carport zeker een goede optie. Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten, vooral omdat het gemakkelijk te bewerken is en heel stevig is. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Kostprijs van een houten carport 

Carport eik aanbouw

Het plaatsen van een eikenhouten carport kan een serieuze investering zijn. Daarom is het belangrijk te weten wat de prijs bepaalt en hoeveel je mag verwachten. 

Factoren die de prijs beïnvloeden 

Er zijn meerdere factoren die de prijs van eiken carports beïnvloeden. We sommen ze hieronder voor jou op: 

 • De houtsoort: Vanzelfsprekend bestaan er meerdere houtsoorten in uiteenlopende prijsklassen. Eikenhout is alvast één van de duurdere houtsoorten.
 • De grootte: Hoe groter de carport, hoe hoger de prijs zal liggen. 
 • Het soort dakbedekking: Er zijn verschillende materialen die je voor de dakbedekking van jouw carport kan gebruiken. Zo zijn er onder meer pvc-dakplaten, dakshingles en polycarbonaten dakbedekkingen. 

Richtprijzen 

Het is moeilijk om je een exact cijfer te geven. Omdat er zoveel factoren zijn die de prijs van eikenhouten carports bepalen. We kunnen je wel enkele richtprijzen meegeven: 

Beschrijving carport Prijs (excl. plaatsing)
Voor een (standaard) carport van 3 meter breed, 6 meter diep en 2,5 meter hoog. Met een houten afdak.  Vanaf € 2.000 
Voor een grotere houten carport dan hierboven vermeld, met een andere afdakmateriaal (bv. glas of polycarbonaat). Vanaf € 3.000 

Wil je graag meer concrete cijfers en advies op maat van echte vakmannen? Vergelijk gratis offertes via ons offerteformulier. 

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes voor eiken carport

Waarom voor een eiken carport kiezen ? 

Kiezen voor een eiken carport is geen gemakkelijke beslissing. Om een overwogen keuze te kunnen maken is het belangrijk om de voor- en nadelen tegenover elkaar te zetten.

Voordelen 

Een eiken carport biedt vele voordelen: 

 • Het oogt esthetisch mooi. Een eikenhouten carport past bij elke type huis en heeft een luxueuze en authentieke uitstraling. 
 • Eikenhout is makkelijk te bewerken en af te werken. 
 • Het is een duurzaam materiaal. Als je het goed onderhoudt, gaat je eiken carport zeker een tientallen jaren mee. Daarnaast is het slijtvast. 
eikenhout-min.jpg

Nadelen 

Waar voordelen zijn, horen spijtig genoeg ook enkele nadelen:

 • Zoals eerder vermeld, is eikenhout relatief duur. Het is een schaars, maar veel gevraagd materiaal. Wat zich vertaalt in het prijskaartje.
 • In eikenhout zit looizuur. Dit is een substantie die ervoor zorgt dat bij vochtig weer er zwarte vlekken kunnen voorkomen. Normaal gaan de vlekken na een tijdje vanzelf weg. Indien je niet wilt wachten, mag je altijd gebruik maken van verdund zwavel- of oxaalzuur om de vlekken te doen verdwijnen.
Opbouw-carport-eik-min.jpg

Is een vergunning voor eikenhout carport aanbouw verplicht ? 

In Vlaanderen heb je onder bepaalde voorwaarden geen vergunning nodig om een houten carport te bouwen of te laten bouwen. Er geldt wel een meldingsplicht. Die geldt indien: 

 • de functie van jouw woning niet verandert. 
 • de eiken carport niet hoger is dan 4 meter, van de vloer tot het dak. 
 • je binnen jouw perceelgrenzen blijft. 
 • de carport is gebouwd op een aangrenzend gebouw en daarbij de bestaande scheidingsmuur niet wordt gewijzigd. De bouwdiepte van de carport mag wel de bouwdiepte van de aangrenzende gebouwen niet overschrijden. 

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, hoef je geen vergunning voor je carport aan te vragen. Elke gemeente hanteert echter haar eigen regels. Het is daarom verstandig om je eerst te informeren bij jouw gemeente. Zij kunnen je met zekerheid zeggen of je al dan niet een vergunning nodig hebt. 

Doe het zelf carport

Vind plaatsers van eiken carports in jouw regio: vergelijk gratis offertes! 

Het plaatsen van een eiken carport kan complex zijn. Er zijn diverse factoren waarmee je hoort rekening te houden: afmetingen van de carport, materialen, enzovoort. Het is daarom aan te raden beroep te doen op professionele echte vakmannen die jou alle nodige informatie, advies en inspiratie kan bezorgen.

Vul onderstaand formulier in en kom direct in contact met echte vakmannen in jouw buurt. Ontvang en vergelijk meerdere gratis vrijblijvende offertes voor een carport in eikenhout. Zo krijg je snel en eenvoudig een inzicht in de huidige prijzen en kan je de beste keuzes maken voor jouw toekomstige eiken carport. 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport