arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Waarom een carport plaatsen?

Kiezen voor een carport biedt tal van voordelen. Een carport is een goed alternatief voor een garage. Jouw wagen staat op een beschermde plaats, zonder in te boeten aan woonoppervlakte.

Jouw auto staat alle seizoenen overdekt. Je voorkomt aangevroren ruiten in de winter. Je wagen is beschermd tegen hagelbuien en stof. In de warme zomermaanden kan de zon geen sporen nalaten op de carrosserie. 

Daarnaast biedt een carport, indien je dit wenst, extra beschikbare ruimte. In de bergruimte berg je jouw fietsen op, bewaar je hout en gereedschap en kan je in de winter jouw planten op ene veilige manier opbergen en beschermen tegen vorst. Carport met een extra berging heb je er dus onmiddellijk een tuinhuisje bij.

Een carport is volledig te maken naar jouw persoonlijke voorkeur en budget. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en materialen. Maak gebruik van het onderstaande offerteformulier om een in contact te komen met enkele vakmannen uit jouw regio. Vertel hen over jouw droom carport en zij maken een maat gemaakte carport.

Carport die op maat is gemaakt

Wat is de kostprijs van een carport?

Het is vrijwel onmogelijk om de prijs van een maat gemaakte carport te geven. De prijs hangt af van de afmetingen, het materiaal en locatie van jouw carport. Neem zeker ook de plaatsingskosten mee in de kostenraming. De plaatsingskosten kunnen verschillen naargelang de vakman die je kiest.

Om een idee te geven van de prijzen per materiaal, geven we enkele richtprijzen:

 • Hout: vanaf € 500
 • Staal: € 1.000
 • Aluminium: vanaf € 1.500
Op zoek naar een specialist?
Vraag offertes aan vakmannen in jouw regio

Wat kiezen?

Een carport kiezen is geen gemakkelijke opgave. Vooraleer je een carport plaatst, moet je goed weten wat je wil. Welk materiaal wil je voor jouw carport? Kies je voor een enkele of een dubbele carport? Wil je een aangebouwde carport of een vrijstaande carport?

Om jou een duidelijk beeld te geven van alle mogelijkheden geven we jou een gestructureerd overzicht per vraag. Mocht je nog bijkomende vragen hebben, dan kan je een vakman om advies vragen. Hij geeft jou het nodige advies voor jouw specifieke situatie.

Keuze 1: Mogelijke materialen

Het eerste element dat invloed heeft op de kostprijs van jouw carport zijn de materialen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor jouw carport. Kies voor hout, aluminium of staal. Een combinatie van staal en hout is eveneens mogelijk. Ieder product heeft zijn plus- en minpunten. Kom hieronder te weten hoe dat juist zit voor ieder materiaal.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies aan vakmannen

Op maat gemaakte houten carport

Houten carport zijn een populaire en goede keuze. Doorgaans wordt houten carport gebruikt bij een klassieke look, maar dit hoeft niet noodzakelijk. Hout is een zeer divers product, wat maakt dat een houten carport in verschillende stijlen past. Je kan een landelijke carport, klassieke carport of moderne carport plaatsen door gebruik te maken van hout.

Daarnaast is een houten carport de goedkoopste oplossing. Dankzij zijn natuurlijke uitstraling biedt de houten carport een warme uitstraling aan jouw woning en tuin. Er zijn verschillende houtsoorten ter beschikking voor jouw houten carport.

Aangezien hout een natuurlijk product is, komt er best wat onderhoud bij houten carports kijken. Hierdoor kunnen de kosten van jouw houten carport oplopen. Je dient de houten carport geregeld te vernissen. Door de houten carport te vernissen is hij altijd tegen alle weersomstandigheden bestand. Je kan er ook voor kiezen het hout te schilderen.

Het dak van houten carports is vergelijkbaar met dat van een houten garage. Je hebt de keuze uit een plat dak, een zadeldak of een gebogen dak.

Houten carport

Op maat gemaakte aluminium carport

Aluminium carports zijn top producten. Ze hebben een strak en modern design. Aluminium is een zeer sterk en licht materiaal. Daarnaast haalt dit type carport eenvoudig een lange levensduur van 30 jaar. Doorgaans is het kleurenassortiment beperkt tot enkele grijstinten. Je kan ervoor kiezen jouw carport te poederlakken. Iedere kleur is mogelijk en de carport blijft roestvrij.

Deze carport is makkelijk in gebruik en vraagt geen onderhoud. Deze carport is bestand tegen verschillende weerstypes en kan niet breken of barsten. Een extra bonuspunt is dat mos de kans niet heeft zich vast te zetten op aluminium, iets wat het op hout wel kan.

Op een aluminium carport staat geen aluminium dak. De kostprijs van de carport zou te hoog oplopen en de paalconstructie kan het dak niet dragen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een gebogen polycarbonaat dak. Dit type dak geeft jouw carport een zeer mooie uitstraling. Je hebt ook de keuze uit (zonwerend) glas, dakleer, EPDM, kunststof dakplaten of dakpannen.

Op maat gemaakte stalen carport

Een stalen carport heeft een mooie, strakke uitstraling. Het materiaal is sterk en duurzaam. De kostprijs voor dit type carport ligt hoger dan die van een houten carport. Je kan een stalenconstructie combineren met houten panelen. Sluit je stalen carport volledig af en bescherm je wagen zowel langs boven als de zijkant.

Aangezien staal een heel sterk materiaal is, kan het verschillende daktypes dragen. Je hebt de keuze uit een zadeldak met dakpannen of een volledig vlak of hellend dak. Voor een plat dak kan je kiezen uit EPDM, kiezelbedekking, grasbedekking of roofing.

Stalen carport met hout

Keuze 2: Enkele of dubbele carport

Vervolgens speelt de grote van jouw carport een belangrijk rol in de prijsbepaling. Ofwel kies je voor een enkele carport, ofwel voor een dubbele carport. De prijs van een dubbele carport ligt uiteraard hoger dan die van een enkele carport.

Een dubbele carport stalt eenvoudig meerdere voertuigen. Indien je niet beschikt over een tweede wagen, maar dit op termijn wel plant, voorzie je best deze extra plaats al. Zo vermijd je op termijn extra kosten. Daarnaast kan de extra vrijgekomen ruimte dienen als bergruimte voor fietsen of een motor.

Keuze 3: Vrijstaande carport of aanbouw

Tot slot speelt de locatie van jouw carport een grote rol. Een vrijstaande carport is een carport die niet aan de woning gebouwd wordt. Een aangebouwd carport wordt aan de gevel van de woning geplaatst. Let goed op waarvoor je kiest, aangezien het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt. Hierover lees je meer bij het stukje over bouwvergunningen.

Beschik je over voldoende plaats, dan kan je een losstaande carport in de tuin of op de oprit plaatsen. Houd rekening met enkele extra kosten. Zo moet je misschien een stukje van de oprit verlengen en verharden. Daarnaast kan je ook elektriciteit of water ronder de carport voorzien. Zorg dan voor de nodig leidingen.

Dit type carport staat op minimaal vier steunpalen. Het aantal palen is afhankelijk van de grote van jouw carport. De kostprijs van een losstaande carport ligt hoger dan een aanbouw carport, aangezien er meer tijd nodig is om de carport goed te bevestigen.

Door gebruik te maken van een aangebouwde carport, creëer je een overkapping aan jouw gevel. In dit geval beschikt één zijde van de carport over steunpalen. De gevelmuur biedt extra bescherming aan de wagen. Daarnaast is de afstand van de wagen naar de deur van de woning zo minimaal mogelijk. Tot slot heb je een kortere oprit nodig dan een losstaande carport.

Losstaande carport

Is een bouwvergunning verplicht voor een carport?

Vrijstaande carport

Doorgaans worden losstaande bijgebouwen vrijgesteld van vergunningen. Daarnaast hoeft je de bouwwerken niet te melden, mits je voldoet aan onderstaande vereisten:

 • Maximale oppervlakte: De carport mag niet groter zijn dan 40 m². Beschik je al over een bijgebouw, dan dien je deze oppervlakte (bv. van een houten bijgebouw) bij de oppervlakte van de carport te rekenen.
 • Maximale hoogte: De carport mag niet hoger zijn dan 3,5 meter.
 • Maximale afstand: De afstand tussen de carport en de woning bedraagt niet meer dan 30 meter.
 • Zijtuin: De carport moet op een afstand van 3 meter van de perceelgrens blijven.
 • Optrekken bijgebouw: Het optrekken van een bijgebouw in een kwetsbaar ruimtelijk gebied of langs een waterloop is niet toegelaten. Indien je twijfelt, doe je best navraag bij de gemeente.
Op zoek naar een specialist?
Vraag raad aan een vakman

Aangebouwde carport

Een aangebouwde carport geldt als uitbreiding van de woning. Voor zulke constructies geldt er een meldingsplicht.

 • Maximale oppervlakte: De oppervlakte van alle bijgebouwen mag samen niet meer dan 40 m² bedragen.
 • Maximale hoogte: De carport mag niet hoger zijn dan 4 meter, gemeten vanaf de grond.
 • Zijtuin: De carport behoudt een afstand van 3 meter van de perceelgrens. In de achtertuin bedraagt de afstand 2 meter.
 • Functie woning: De functie van de woning blijft ongewijzigd. Dit geldt eveneens voor het aantal woongelegenheden.
Aanbouw carport

Wil je een carport die op maat gemaakt is? Vraag gratis vrijblijvende offertes!

Wil je een op maat gemaakte carport plaatsen en enkele offertes opvragen bij vakmannen in jouw regio? Maak dan gebruik van het bovenstaande offerteformulier. Op een eenvoudige manier kom je met meerdere vakmannen in contact. Vergelijk hun service en prijzen en vind de vakman die past binnen jouw project.

Op zoek naar een specialist?
Vraag offertes aan vakmannen in jouw regio
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes