Het leven is simpel en een carport maakt het leven nog makkelijker:

 • Nooit meer ijskrabben
 • Mogelijk met extra bergruimte
 • Uw wagen blijft langer schoon

Ook offertes vergelijken voor een carport gaat snel en eenvoudig. De offertes zijn gratis en je kiest vrijblijvend of je er één tekent. Het leven is simpel.

Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid .privacy charter

Waarom offertes voor je carport vergelijken?

Het leven is simpel en een carport maakt het leven nog makkelijker: 

 • Nooit meer ijskrabben
 • Mogelijk met extra bergruimte
 • Uw wagen blijft langer schoon
 • Je bespaart je eindeloze telefoontjes, talrijke mails of vermoeiende bezoeken. Tijd besparen is dus de boodschap!
 • Je zoekbereik is groter aangezien je door slechts één klik onmiddellijk in contact komt met tientallen handelszaken

De offertes zijn gratis en je kiest vrijblijvend of je er één tekent. Het leven is simpel!

Zo vergelijk je de beste offertes voor je carport

Hoe begint u eraan?

 • Verstuur uw offerteaanvraag. Onze offertes vergelijken gaat snel en eenvoudig. Bovendien zijn ze ook nog eens gratis! U zal op deze manier in contact komen met verschillende professionele carport plaatsers uit uw regio. Bespaar veel tijd en moeite!
 • Vergelijk! Kies de beste professionele carport plaatser voor u en uw woning.
 • Contacteer! Eens u de juiste plaatser gevonden hebt, kan u meteen in gang schieten.

Prijsfactoren van een carport

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kostprijs die u uiteindelijk zal moeten betalen. De twee belangrijkste variabele zijn echter:

 • De kostprijs van de materialen.
 • De arbeidskost van de carport plaatser(s) zelf. 

Materiaal en type carport

Een carport is een behoorlijke investering en er zijn veel verschillende mogelijkheden qua materiaal en type. Het is daarom ook belangrijk dat u een weloverwogen beslissing maakt. Vraag achter deskundig advies zodat u aan het einde van de rit zeker tevreden bent over het eindresultaat!

Materiaal

Het materiaal en het type carport dat u kiest heeft veel invloed op de uiteindelijke prijs. Hout is een materiaal dat het vaakst gebruikt wordt voor carports, hoewel aluminium tegenwoordig ook steeds vaker voorkomt. Hout is relatief goedkoop materiaal, maar zeker en vast ook stevig genoeg. Aluminium is dan weer duurder materiaal, maar wel licht en sterk. Daarom gaat het vaker ook langer mee.

Hieronder ziet u een weergave van hoeveel de verschillende materialen ongeveer kosten:

Materiaal Prijs
Hout (degelijke kwaliteit) 1500 tot 2000 euro
Hout (nog betere kwaliteit, bv tropisch hardhout) 3000 of 4000 euro
Aluminium (simpel) 1500 en 2000 euro
Aluminium (van betere kwaliteit, beter bestand tegen extreme weersomstandigheden) 3000 tot 4000 euro
Aluminium (luxe: verlichting of een dak met speciaal glas) 5000 tot 6000 euro

 

Type

Ook het type carport heeft een grote invloed op de prijs. Welke soorten zijn er?

 • Een aanbouw carport. De naam spreekt al voor zich: de overkapping wordt tegen de gevel van uw woning aangebouwd. Dit type gebruikt slechts aan één zijde ondersteunende palen. De kostprijs van de installatie van een aanbouw carport bevindt zich tussen de €150 en €475
 • Een vrijstaande carport staat, zoals de naam ook al voor zich spreekt, apart van uw woning. De installatie van de vrijstaande carports is duurder dan de installatie van de aanbouw carports. De kostprijs van de installatie van een vrijstaande carport bevindt zich tussen de €550 en €950

Constructie

Kiest u ervoor om gebruik te maken van een bouwpakket, of wenst u liever een carport op maat gemaakt? Ook dit heeft uiteraard invloed op de prijs. Een bouwpakket zal uiteindelijk goedkoper zijn dan als u deze op maat laat maken, maar de tweede optie verzekert wel een carport volledig aangepast aan uw woningstijl.

Dakbedekking en isolatie

Ook voor het dak hebt u de keuze tussen verschillende soorten materialen en types. Eerst en vooral hebt u de keuze tussen een dicht of doorzichtig dak.

Voor een dicht dak wordt meestal hout gebruikt, een goed isolerend en makkelijk te bewerken materiaal.

Voor een doorzichtig dak worden de materialen glas, polycarbonaat of pvc gebruikt. Alle drie de materialen zijn enorm goed in het tegenhouden van UV-stralen! 

Onderhoud

Ook carports hebben het juiste onderhoud nodig. Hier moet u vooral gaan kijken naar het soort materiaal dat u gekozen hebt en afhankelijk hiervan kan u op zoek naar de juiste behandeling. Aluminium vraagt bijvoorbeeld praktisch geen onderhoud, terwijl hout regelmatig onderhoud nodig heeft. Op deze manier kan u de duurzaamheid van uw carport verhogen.

Wat kan u dan zoal doen om uw carport te onderhouden? Denk maar aan regelmatig moeten poetsen, verven, lakken, teren, … enz.

Extra factoren die de prijs van je offerte beïnvloeden

Er zijn ook andere factoren die de prijs van uw offerte beïnvloeden, bijvoorbeeld als u ervoor kiest om een dubbele carport te installeren of er een extra berging aan toe te voegen. Ook moet u zeker niet de plaatsingskosten van de vakman vergeten!

Dubbele carport en extra berging

 • Een dubbele carport maakt het mogelijk om meteen twee auto's te beschermen tegen slecht weer! Uiteraard is een dubbele carport dan ook weer duurder dan de standaardversie.
 • Een carport met berging biedt u, naast autobescherming, ook de mogelijkheid om allerhande materialen zoals fietsen, tuinmateriaal, werkgerief, grasmachines of andere spullen op te bergen. Twee vliegen in één klap dus! 

Plaatsingskosten vakman

Om een carport correct te plaatsen, heeft u een behoorlijke dosis vakkennis, inzicht en ervaring nodig. Wees verstandig en vertrouw op een ervaren vakman, die over al deze kwaliteiten ruimschoots beschikt! Daarnaast beschikt de vakman ook meteen over de juiste materialen en gereedschappen, zodat u zich daar verder geen zorgen meer om hoeft te maken. Ook achteraf, bij eventuele gebreken, kan u steeds op uw vakman rekenen!

In het algemeen kan er gezegd worden dat u op ongeveer €30 à €60 per uur kan rekenen wat betreft de arbeidskost/plaatsingskost.

Hoe werkt een carport plaatser?

 • De constructie begint met de startprofielen en de funderingsankers, om vervolgens de draagstructuur aan te brengen via steunpalen, draagbalken, stutbalken, enz.
 • Vervolgens komt de dakbedekking aan bod.
 • Tenslotte volgen de details, zoals dakgoten, verlichting, stopcontacten of de bijkomende zijwanden.

Zoals u merkt komt er veel bij kijken, dus het is verstandig om deze taak ook uit te besteden aan een ervaren vakman. 

Twijfel niet langer en vraag hier uw offertes aan!

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerte platform in België
Wij helpen elke maand meer dan 25.000 mensen
Al 21 jaar de pionier in de offertevergelijking
Ja, onze service voor het aanvragen van offertes is volledig gratis. Ook onze specialisten die de offertes opmaken doen dit gratis voor u.
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker