Veranda

Veranda: geniet het hele jaar van uw tuin

In België zijn veranda’s erg populair. Dat komt door onze korte winters en lange tussenseizoenen. Bovendien is de glazen kamer van weleer geëvolueerd tot een volwaardige leefruimte. Zo geniet u het hele jaar door op een comfortabele manier van het buitengevoel. Droomt u ook van een veranda? Dan bent u op de juiste plaats. Op deze pagina ontdekt u alles wat u moet weten om uw verandaproject waar te maken aan de beste prijs.

Extra leefruimte
Een veranda is een uitstekende manier om uw woning uit te breiden meer leefruimte te creëren.

Het hele jaar genieten van een buitengevoel 
Wanneer de weersomstandigheden niet ideaal zijn om buiten te vertoeven, kunt u in uw veranda toch genieten van uw tuin.

Geen bouwvergunning meer nodig
Voor een constructie van max. 40 m² die voor 75% uit glas bestaat, hoeft u geen bouwvergunning meer aan te vragen.
Snel naar: Checklist veranda | Prijs veranda | FAQ


Checklist: hoe begint u aan een veranda?

Checklist veranda kiezenBepaal het doel van uw veranda

Wilt u een open veranda, een klassieke veranda, een volwaardige leefruimte of een orangerie? Als u voor een leefruimte gaat, zal u met een heleboel zaken rekening moeten houden zoals het plaatsen van stopcontacten, ventilatie, verwarming, zonwering, wateraansluiting enz.


De ideale oriëntatie kiezen

Het zuidoosten is een ideale ligging. ‘s Morgens schijnt de zon binnen en overdag in de zomer wordt het niet te warm. Wilt u vooral ‘s avonds van uw veranda genieten, dan kiest u best voor een westelijke oriëntatie. Een zuidelijke ligging staat garant voor een aangename temperatuur in de koelere seizoenen, maar in de zomer zal het er erg warm zijn. Zonnewering kan dan uitkomst bieden.

Het juiste materiaal kiezen

Het is erg belangrijk om goed na te denken over welke materialen u wenst te gebruiken. Pvc, hout, aluminium of smeedijzer? Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Wenst u een goede isolatie, weinig onderhoud en een zo laag mogelijke prijs? Dan is pvc ideaal. Verkiest u smalle, elegante profielen en mag het iets kosten, dan kunt u voor aluminium of smeedijzer gaan. Hout geeft u dan weer een enorme vrijheid om uw veranda volledig op maat te maken, maar vraagt regelmatig onderhoud.

Verder is ook de keuze van de beglazing belangrijk. Hoogrendementsglas isoleert het beste, maar is duurder dan dubbel glas. Veranda nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Richtprijs veranda

Soorten veranda

Soort veranda Prijs
Open veranda Vanaf € 875 - € 2.500
Standaard veranda Vanaf € 7.500
Maatwerk veranda Vanaf € 20.000


Een open veranda is de goedkoopste optie. Een eenvoudige houten open veranda heeft u al vanaf € 875. Een open veranda met meer luxe vanaf € 2.500, exclusief plaatsingskosten.

Een standaard prefab veranda is ook nog budgetvriendelijk. Reken op een prijs vanaf € 7.500 voor 12 m².

Materiaal veranda

Materiaal Prijs per m²
PVC € 1.275 - € 1.400
Hout € 1.150 - € 1.550
Aluminium € 1.200 - € 1.600
Smeedijzer € 1.500 - € 1.700
Dubbel glas € 65
Hoogrendementsglas € 80 - € 90


Opties en afwerkingen

Wat ook een impact heeft op de prijs zijn de opties en de afwerkingen die u kiest, denk maar aan isolatie, verwarming, airco, zonwering, ventilatie, soort verlichting enz.

Veranda offerte: Vraag uw gratis offerte aan en bespaar tot 30%

We droomden al jaren van een veranda en zijn erg blij dat we de stap gezet hebben. De verandabouwer heeft ons uitstekend advies gegeven.

Familie Claessen uit Maldegem
Veelgestelde vragen over veranda's

Voor een veranda (een constructie van maximum 40 m² die voor minstens 75% uit glas bestaat) heeft u geen bouwvergunning meer nodig.

Er zijn verschillende opties om uw veranda te verwarmen:

  • Bestaande cv-leidingen doortrekken naar uw veranda
  • Een pelletkachtel plaatsen
  • Een warmtepomp installeren

Om uw veranda zo goed mogelijk te isoleren en vocht te vermijden kunt u de volgende maatregelen nemen:

  • Pvc en hout isoleren het beste. Kiest u voor aluminium of stalen profielen? Voorzie deze dan van een thermische onderbreking.
  • Kies voor hoogrendementsglas, zo beperkt u het warmteverlies tot 80%.
  • Overweeg een plat dak. Een puntdak verliest meer warmte omdat het een grotere oppervlakte heeft.
  • Omdat een veranda doorgaans tegen een bestaande constructie wordt gebouwd, zorgt u best voor een vochtkering en isolatie tegen de woning. Zo vermijdt u een koudebrug en condensatieproblemen.

JEen aanbouw is een uitbreiding van de leefruimte en bestaat uit muren en ramen. Hiervoor is er meestal een stedenbouwkundige vergunning nodig. Een veranda daarentegen bestaat voor 75% uit glas en geeft meer een buitengevoel.Wenst u een veranda te bouwen?

 

Vergelijk gratis offertes