Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wilt u een zonneboiler installeren?
2*. Waar wenst u de panelen (collectoren) te plaatsen?
3. Wanneer wenst u de installatie van de zonneboiler?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Welke gegevens heeft een installateur nodig om een offerte voor een zonneboiler op te stellen?

Er zijn een aantal gegevens die een professionele zonneboiler installateur nodig heeft om jou een zo goed mogelijk prijsvoorstel te kunnen geven. Vergeet daarom deze gegevens zeker niet op te geven:

 • Je telefoonnummer
 • Adres waar je de zonneboiler wilt installeren
 • Aantal gezinsleden in je woning (belangrijk voor de vereiste capaciteit van de zonneboiler)
 • Oriëntatie van je dakvlak (dit kan het rendement van de zonneboiler beïnvloeden)
 • De dakhelling (plat of hellend dak)
 • Type dak (dakpannen, EPDM, leien dak…)
 • Welk verwarmingssysteem je momenteel gebruikt
 • Energiebesparende installaties die je al hebt of nog in de nabije toekomst gaat laten installeren (bijvoorbeeld zonnepanelen)

Al deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de zonneboiler installateur met wie je gematcht wordt.

Zonneboiler offerte

Waarom investeren in een zonneboiler? Voordelen

Een zonneboiler kopen heeft een aantal voordelen:

 • Het is milieuvriendelijk, want een zonneboiler produceert geen broeikasgassen
 • Gratis warm water produceren, dat je ook als sanitair water kan gebruiken
 • Je krijgt subsidies voor zonneboilers
 • De zonneboiler is combineerbaar met een klassieke boiler en cv-ketel

Wat bepaalt de prijs van een zonneboiler?

De prijs van een zonneboiler berekenen hangt af van verschillende factoren. 

Hoe meer personen warm, sanitair water nodig hebben, hoe groter het voorraadvat van de zonneboiler zal moeten zijn en hoe meer zonnecollectoren je nodig zal hebben.

Welke soorten zonneboilers (standaard, compacte, CV-zonneboiler…) je kiest, beïnvloeden ook voor een groot deel de prijs.

Verplaatsingskosten van de zonneboiler installateur, keuring, extra materiaal en opmaken van aanvragen voor premies kunnen bij de totaalprijs van de zonneboiler berekend worden.

Zonneboiler premie

Premie(s) voor een zonneboiler

Voor zonneboilers krijg je van je netbeheerder in 2021 een premie van € 550 / m². De Vlaamse overheid heeft beslist dat deze premie maximum € 2.750 kan bedragen (max. 40 % van het factuurbedrag).

Voor beschermde afnemers (personen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas) is het premiebedrag voor een zonneboiler wat hoger, namelijk € 660 / m². Voor beschermde afnemers mag de premie voor een zonneboiler maximaal € 3.300 bedragen (48 % van het factuurbedrag).

Sinds 1 juli 2022 kan je deze premie niet meer aanvragen bij Fluvius. Vanaf 1 oktober 2022 kan je de premie aanvragen via mijnbouwpremie.be. Wil je deze premie tussen 1 oktober en 31 december 2022 aanvragen via mijnbouwpremie.be? Dan mogen de facturen die je nodig heeft voor jouw aanvraag niet ouder zijn dan 27 maanden. Heb je vóór 1 juli 2022 een premie aangevraagd? Dan kan je de status van jouw aanvraag altijd volgen in Mijn Fluvius.

Offerte zonneboiler aanvragen: verstuur nu je aanvraag en vergelijk snel prijsvoorstellen

Als je kiest voor een zonneboiler installatie, is dit voordelig voor de natuur en jouw portemonnee. Aarzel zeker niet om via ons offerteformulier professioneel advies te vragen.

Via bovenstaand formulier kan je vrijblijvend offertes ontvangen om prijzen te vergelijken en de beste zonneboiler installateur in je regio te vinden. Zo ben je zeker dat je de zonneboiler laat plaatsen door een professionele zonneboiler installateur. Deze service is gratis.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes