Wat is een ziekteverzekering?

Een ziekteverzekering is een verzekering die je kosten voor medische behandelingen en medische hulpmiddelen vergoedt. Je medische kosten kunnen een gevolg zijn van ziekte, ongeval, maar ook preventie (denk maar aan een controle bij de dokter).

Wat is bijdrage verplichte ziekteverzekering?

De bijdrage van de ziekteverzekering is afhankelijk van de hoeveelheid waarin je bent aangesloten. Ben je voltijds werkenmer of zelfstandige? Dan verloopt de bijdrage via de sociale bijdragen (sociale zekerheid) die werknemers, werkgevers en zelfstandigen betalen. De hoogte van het bedrag is ook afhankelijk van je inkomen.

Is de ziekteverzekering verplicht in België?

In België ben je verplicht om een ziekteverzekering af te sluiten. Je kan je zonder problemen aansluiten bij een ziekenfonds dat bij je past.

ziekteverzekering

Wat dekt de ziekteverzekering?

De ziekteverzekering dekt zowel grote als kleine (medische) kosten:

Grote kosten

  • Heelkundige ingrepen
  • Röntgenopnames
  • Reanimatie
  • Nierdialyses
  • Ziekenhuisverblijf

Kleine kosten

  • Doktersbezoeken & medische verzorging
  • Tandheelkundige ingrepen en controles
  • Verpleegkundige zorg
  • Voorgeschreven geneesmiddelen

Wat is het verschil tussen ziekteverzekering en hospitalisatieverzekering?

Bij een ziekteverzekering worden kosten voor ziekenhuisopnames gedeeltelijk terugbetaald. De rest zal je dus zelf moeten betalen en dit kan hoog oplopen. Nog kosten die erbij komen kijken zijn supplementen voor een éénpersoonskamer, overnachting bij je kind en vervoer naar het ziekenhuis.

Om hierdoor niet teveel zelf te moeten betalen, is er een hospitalisatieverzekering. Deze aanvullende verzekering kan je ook afsluiten bij het erkend ziekenfonds of een privé-verzekeraar.

Hoe beste verzekering vinden?

Ziekenkas vergelijken? Of veranderen van ziekenfonds? Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes van verschillende ziekenfondsen. Vergelijk en vind de beste optie voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw hoofdactiviteit?
2*. Wat is uw leeftijd?
3*. Bij wie bent u aangesloten?
4*. Bent u gerechtigde of persoon ten laste?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Ziekenfonds
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.