Wat is de prijs van een orangerie?

Er is geen vaste prijs voor een orangerie. Hoeveel je betaalt voor een orangerie aanbouw is afhankelijk van het gebruikte materiaal, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de voorbereidingswerken en installatie. De richtprijs is 1.350 à 1.550 euro per vierkante meter.

Op zoek naar een specialist?Nieuwe orangerie? Vraag je gratis offerte

Welk materiaal kies je best voor de orangerie aanbouw?

Voor veel mensen is hun orangerie de favoriete plek in hun huis. Je kan meerdere materialen gebruiken om een orangerie te bouwen. De meest gebruikte materialen zijn hout en aluminium. Elk soort materiaal heeft zijn eigen voordelen.

1. Hout

Hout wordt vaak gebruikt bij het bouwen van orangerieën en veranda’s. De meest gebruikte houtsoorten zijn tropisch hout. Dit zijn harde houtsoorten. Die bieden een goede bescherming tegen vocht, waardoor extra schilderen niet per se nodig is.

Wanneer je hout gebruikt om je orangerie te bouwen, heb je het voordeel dat hout een erg warme en authentieke uitstraling heeft. Wie graag een klassiek interieur wil, gebruikt best hout voor de aanbouw van zijn orangerie.

2. Aluminium

Een andere optie voor een orangerie is aluminium. Dit materiaal is uitermate geschikt voor orangerieën en veranda’s. Het is een erg sterk materiaal en kan slank uitgevoerd worden. Een orangerie van aluminium heeft een optimale isolatie en lange levensduur.

Wie een aluminium orangerie wil plaatsen gaat vaak voor een steellook profiel. Het is aluminium dat op staal lijkt. Het oogt heel mooi en modern.

orangerie veranda verschil

Orangerie versus veranda: wat is het verschil?

Het verschil tussen een orangerie en een klassieke veranda kan verwarrend zijn. Namen worden soms verkeerd gebruikt en er zijn veel gelijkenissen.

Een ouderwetse orangerie wordt nu een serre of tuinkamer genoemd. Het is een glazen bebouwing om planten veilig te houden tijdens de koude wintermaanden.

Een orangerie vandaag is eigenlijk een soort woonveranda. Het is een klassieke woonveranda met kleinere ramen, een opstaande koepel en een klassieke uitstraling. Een orangerie is dus eigenlijk een soort klassieke veranda.

Vergelijk gratis offertes

Zonwering veranda

Zonwering in je nieuwe veranda is belangrijk. Met zonwering heb je de mogelijkheid de temperatuur van de veranda te beïnvloeden en onder controle te houden. Zo kan je onder meer voorkomen dat het veel te warm wordt in je veranda tijdens de zomer.

Daarnaast blijft een veranda met zonwering langer schoon. Zonder zonwering komt er bij regenweer veel makkelijker en sneller vuil op het dak van de veranda.

De meest effectieve manier om de warmte van de zon te weren zijn screens. Extra pluspunt: Een installateur van veranda’s kan ze nagenoeg onzichtbaar in de veranda of orangerie integreren.

Andere opties zijn rolgordijnen, lamellen of een airco. Met een airco kan je de veranda ook nog eens verwarmen in de winter. Zo is het altijd aangenaam vertoeven en geniet je het hele jaar door van je orangerie..

Voordelen van de orangerie aanbouw

  • Je woning stijgt in waarde.
  • Je hebt een extra ruimte om te gebruiken voor bijvoorbeeld een hoeksalon of grote eettafel.
  • Een orangerie kan perfect gebruikt worden om planten, groenten of fruit te laten groeien.
  • Geniet van extra natuurlijke lichtinval in je woning.

Interesse in een orangerie aanbouw? Vind verandabouwers en vergelijk gratis offertes

Interesse in een orangerie aanbouw? Het is aangewezen een verandabouwer in te schakelen. Via onderstaand formulier vraag je gratis vrijblijvende offertes voor de plaatsing van een orangerie. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw project vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda