Wat kost een veranda in hout?

Voor een houten veranda kan je al snel rekenen op een kostprijs van ongeveer 1.500 euro per m². Hierbij zijn de installatiekosten nog niet meegerekend. In totaal kost een houten veranda je gemiddeld tussen 15.000 en 45.000 euro.

De kosten van een houten veranda  zijn afhankelijk van een aantal factoren. De prijs wordt onder meer bepaald door de grootte en de oppervlakte van je nieuwe veranda. Bovendien heeft het soort beglazing dat je wenst te plaatsen een invloed op de uiteindelijke prijs. Ook de moeilijkheid of complexiteit van de werken of voorbereidingswerken bepaalt mee de prijsvorming.

Voor een exacte prijs kan je op elk moment een vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerteformulier.

Ontvang gratis offertes

houten veranda plaatsen

Voordelen en nadelen van een houten veranda

Voordelen

Een van de voordelen van het installeren van een houten veranda is dat het een natuurlijke en tijdloze uitstraling geeft. Bovendien past het bij elke woonstijl, of het nu landelijk of modern is. Hout heeft een zeer goede isolatiewaarde op zowel thermisch als akoestisch vlak. Daarnaast voorkom je met hout elke vorm van condensatie. 

Over hout kan gezegd worden dat het een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Dat komt omdat hout een langere levensduur heeft dan andere materialen voor dezelfde prijs. Tenslotte is het materiaal ook te bewerken. Als je de kleur van het hout beu bent, kan je het zonder problemen overschilderen.

Nadelen

Het gebruik van hout voor je veranda kan ook nadelen hebben. Zo is het noodzakelijk het hout regelmatig te onderhouden. Hout is niet bestand tegen rotting en verkleuring. Af en toe zal je het moeten laten vernissen, lakken, beitsen … Bovendien kunnen de dunne houten profielen het zware gewicht van grote glasplaten niet dragen. Daardoor is hout minder geschikt voor glazen veranda’s met dunne profielen.

Keuze uit verschillende houtsoorten

Voor de bouw van je houten veranda heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Je kan je baseren op de uitstraling en/of duurzaamheid van het hout. De meest voorkomende houtsoorten zijn de tropische en de Europese:

  • Tropische houtsoorten zijn iets duurder, maar hebben een langere levensduur en een hoge weerstand. Ze kunnen onbehandeld worden geïnstalleerd en vertonen vormvastheid. Enkele voorbeelden zijn Merbau en Mahonie.
  • Europese houtsoorten zijn goedkoper, maar vereisen een extra bescherming bovenop. Enkele voorbeelden zijn zijn Eik en Mernati

Alternatief: veranda’s in imitatiehout

Indien je op zoek bent naar een alternatief voor hout, zijn aluminium en pvc andere keuzes die je kunt overwegen. Deze zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een houtlook. Dit betekent dat je een combinatie krijgt van de uitstraling van hout en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van aluminium of pvc.

Hoe onderhoud je een houten veranda?

Om de levensduur van houten veranda’s zo lang mogelijk te maken, is regelmatig onderhoud van groot belang. Daarom is een jaarlijks onderhoud sterk aan te raden. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk om je houten veranda te voorzien van een beschermende bovenlaag en dit bij voorkeur om de vijf jaar. Zo voorkom je rotting en verkleuring van het hout.

Afhankelijk van het soort hout is het aan te raden het te laten oliën, beitsen en lakken. Als je daar zelf niet toe in staat bent, is het beter om beroep te doen op het advies en het vakmanschap van een professional.

houten veranda

Op zoek naar installateurs van houten veranda’s in jouw regio: vergelijk gratis meerdere offertes 

Wil je een moderne veranda plaatsen of twijfel je nog? Vraag via ons offerteformulier gratis advies en ontvang tegelijk meerdere vrijblijvende offertes voor houten veranda’s. Zo kan je prijzen gemakkelijk vergelijken en vind je de beste prijs en beste verandabouwers in jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda