Hoe een schuldsaldoverzekering afsluiten bij Cardif?

Om een schuldsaldoverzekering af te sluiten bij Cardif dien je een verzekeringsaanvraag in. Hiervoor heb je twee zaken nodig:

  • Een volledig ingevuld verzekeringsvoorstel met je handtekening (en eventueel die van de tweede ontlener) en datum.
  • Een kopie van jouw identiteitskaart (en die van de tweede ontlener).

Het verzekeringsvoorstel heeft een rubriek ‘verklaring van goede gezondheid’ waar je enkele vragen dient te beantwoorden over je gezondheid. Ook lees je daar de uitzonderingen voor wanneer je een vragenlijst moet invullen.

Als je van plan bent om een kapitaal van 1 miljoen of meer te verzekeren, inclusief andere polissen die je al bij BNP Paribas Cardif hebt, dan kan het zijn dat er om financiële informatie wordt gevraagd. Hierbij kan gedacht worden aan het doel van de verzekering, je financiële mogelijkheden en algemene achtergrondinformatie.

De looptijd van deze verzekering is vrij te kiezen, met een minimum van 1 jaar en een maximum tot 75 jaar. Je betaalt bij BNP Paribas Cardif gedurende 3/3 wat inhoudt dat je gedurende de hele looptijd van je contract je premie betaalt.

verzekering woning

Welke tariefformule?

Meestal kan je kiezen tussen twee tariefformules: een gewaarborgd tarief en een niet-gewaarborgd tarief.

  • Een gewaarborgd tarief: dit is een vast tarief gedurende de volledige contractuur en wordt nooit herzien.
  • Een niet-gewaarborgd tarief: dit tarief is het laagste tarief en wordt na drie jaar herzien.

Een herziening kan gebeuren als de bevoegde instantie dit verplicht en kan zowel een stijging of daling zijn van het bedrag. De herziening is ook inclusief de bestaande polissen met dezelfde voorwaarden.

Als er een herziening van je polis plaatsvindt, wordt dit altijd schriftelijk aan je gemeld per aangetekende post. Je hebt het recht om je tegen de herziening te verzetten. Als je besluit om je tegen de herziening te verzetten, dan zal je polis dertig dagen later worden stopgezet.

Ontvang je liever persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Wat dekt de schuldsaldoverzekering van Cardif?

De Cardif schuldsaldoverzekering is een levensverzekering tak 21 die een financiële tussenkomst voorziet in het geval van overlijden.

Zijn er uitsluitingen?

De voornaamste uitsluiting is zelfdoding binnen het jaar na onderschrijven van de verzekering.

Soorten Cardif formules

Er zijn twee soorten Cardif formules beschikbaar om uit te kiezen: Hypo Protect Classic en Hypo Protect 2WIN.

Hypo Protect Classic

Met de Hypo Protect Classic formule is het mogelijk om zowel alleen als samen met iemand anders de woonlening af te betalen. Bovendien is het ook mogelijk om afzonderlijk van elkaar te worden verzekerd.

Deze formule biedt flexibiliteit omdat je zelf kunt kiezen welk bedrag je wilt verzekeren, hoe vaak je premies betaalt en hoe lang je de verzekering wilt afsluiten.

Daarnaast biedt de formule extra garanties, zodat je ook verzekerd bent tegen financiële risico’s bij overlijden door een ongeval, onvrijwillige werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Tot slot krijg je er gratis Tweede Medisch Advies en Cardif Bijstand bij. BNP Paribas Cardif heeft een exclusief partnershap met MediGuide en kan zo Tweede Medisch Advies bij je Hypo Protect-contract aanbieden. Als je ernstig ziek valt, krijg je zo gratis een tweede medisch advies aangeboden.

BNP Paribas Cardif is ook partner van Europ Assistance. Dankzij dit partnerschap krijg je bovenop je Hypo Protect-contract een gratis bijstandverzekering. Met de Cardif Bijstand ben je niet alleen zelf beschermd, maar ook jouw gezin..

Hypo Protect 2WIN

Bij de Hypo Protect 2WIN formule betaal je samen de woonlening af en sluit je één schuldsaldoverzekering af. Het voordeel van deze formule is de eenvoud ervan, omdat je slechts één contract nodig hebt om samen de woonlening terug te betalen. Hierdoor kun je profiteren van een lager tarief en krijgen jullie gratis toegang tot Tweede Medisch Advies en Cardif Bijstand.

Het is belangrijk om op te merken dat er bij deze formule geen aanvullende garanties worden geboden

Hulp nodig bij het kiezen van je formule?
Vraag hier vrijblijvend advies en offertes aan!

Welke extra’s kan je toevoegen aan de Cardif schuldsaldoverzekering?

Er zijn drie extra waarborgen die je aan de Cardif schuldsaldoverzekering kan toevoegen: overlijden door ongeval, verlies van werk (onvrijwillige werkloosheid) en volledige arbeidsongeschiktheid.

De waarborg overlijden door ongeval geeft extra financiële steun boven op het bedrag van je schuldsaldoverzekering (maximaal 200.000 €). Ongevallen komen jammer genoeg veelvuldig voor en de onverwachte financiële kosten kunnen voor problemen zorgen.

De voornaamste uitsluiting voor deze waarborg is overlijden door een natuurramp.

De waarborg verlies van werk zorgt ervoor dat je zonder zorgen een nieuwe job kan zoeken na ontslag (maximum 2000 € per maand, gedurende 36 maanden). De hypotheek loopt tijdens je onvrijwillige werkloosheid gewoon door, dus deze waarborg kan heel wat last van je schouders doen vallen.

De voornaamste uitsluiting voor deze waarborg is ontslag omwille van een zware fout.

De waarborg volledige arbeidsongeschiktheid geeft je extra financiële steun in het geval dat je ziek wordt voor een langere periode (maximaal 2000 € per maand, gedurende 36 maanden). Zo heb je voldoende inkomsten om deze periode van arbeidsongeschiktheid te overbruggen.

De voornaamste uitsluiting voor deze waarborg is arbeidsongeschiktheid ten gevolge van een opzettelijke daad van de verzekerde en burn-out.

schuldsaldoverzekering advies

Meer info en advies nodig?

Wil je graag aansluiten voor financiële gemoedsrust, maar heb je nog wat meer informatie en advies nodig over de Cardif schuldsaldoverzekering? Hier kan je vrijblijvend offertes aanvragen over schuldsaldoverzekeringen en advies vragen over Cardif en verzekeraars, zodat je zeker bent van de juiste formule voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw statuut?
2*. Waarom wenst u een levensverzekering?
3*. Wanneer wenst u een levensverzekering aan te gaan?
4. Aanvullende informatie
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Levensverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.