Waarom voor een carport met tuinhuis kiezen?

De voordelen van een carport zijn eindeloos. Een carport beschermt onder meer je voertuig tegen (strenge) koude, regen en hagel. Ook herfstbladeren of takken worden tegengehouden door de overkapping.

Het is handig om een ​​carport met berging, een tuinhuis of een garage te bouwen zodat je jouw spullen netjes kunt opbergen en ordenen. In plaats van ze zomaar open en bloot in de weg te laten staan ​​onder de carport.

Tuinhuis met carport: prijzen

De kostprijs hangt sterk af van de keuzes die je maakt. Het is natuurlijk goedkoper als je kiest voor een prefab bouwpakket dat je zelf moet monteren dan een carport met tuinhuis op maat te laten maken door een vakman.

Ook de materiaalkeuze heeft een invloed op het prijskaartje. Daarnaast is een dubbele carport met tuinhuis duurder dan een enkelvoudige carport. Niet onbelangrijk zijn ook de talloze extra opties, het type dak (plat dak, zadeldak …) en verschillende afmetingen die de prijs kunnen beïnvloeden.

Een houten carport begint bij € 1.900. Een stalen carport is iets duurder begint bij € 2.600.

Wil je een goed beeld krijgen van de huidige prijzen? Sowieso loont het om bij 1 of meerdere vakmannen naar algemene info en een vrijblijvende offerte te vragen. Op die manier kan je vergelijken en de juiste keuze(s) maken.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Laat je adviseren door een expert
arrow Ontvang offertes

Mogelijke materialen voor je tuinhuis carport

1. Houten carport

De meeste tuinhuisjes zijn gemaakt van hout. Dit natuurlijke materiaal past in elke kleine tuin en grote tuin.

Het voordeel van hout is dat het een goedkoop materiaal is. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en het kan gemakkelijk worden bewerkt als je het een ander uiterlijk wil geven. Bij een carport met een houten tuinhuis verrot het materiaal echter niet snel.

Een nadeel van hout is dat het een levend materiaal is dat gevoelig is voor temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor kan het hout uitzetten en krimpen. Ook scheurvorming is mogelijk.

Een ander nadeel is dat het materiaal minder duurzaam is en veel onderhoud vraagt.

carport met tuinhuis

2. Metalen carport

Metalen carports met tuinhuis zijn gemaakt van staal of aluminium. Vaak worden ze gecombineerd met andere materialen, zoals kunststof. Een huis van metaal is meteen een blikvanger. Het oogt misschien niet altijd even mooi. Toch is metaal heel functioneel.

Metaal vraagt ​​weinig onderhoud en is gemakkelijk te schilderen. Bovendien zijn tuinhuisjes van metaal relatief goedkoop.

tuinhuis met carport prijzen

3. Carport in kunststof

Kunststof carports met tuinhuis zijn gemakkelijk schoon te maken en vragen weinig onderhoud. Kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en gaat lang mee. Kunststof huisjes zijn eenvoudig te monteren. Een nadeel van dit materiaal is dat het onder invloed van weersomstandigheden van kleur kan veranderen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies

Zelf bouwen of een vakman inschakelen?

Een tuinhuis bouwen in combinatie met een carport is complex. Tuinhuisjes zijn vaak als bouwpakket verkrijgbaar en relatief eenvoudig te monteren. Voor carports is dat een tikkeltje anders.

Het is dus steeds een goed idee om een ​​expert in te schakelen voor info en advies op maat, en om de carport met tuinhuis te laten bouwen. De meeste leveranciers bieden tuinhuizen met installatieservice aan. Soms is zelfs installatie inbegrepen bij aankoop van een tuinhuis.

Vraag bij jouw leverancier naar een ​​offerte voor een carport met tuinhuis, inclusief montage.

garages bestaan ook in combinatie met carport

Offertes vergelijken loont

Ontvang gratis meerdere vrijblijvende offertes voor een carport met tuinhuis via onderstaand offerteformulier. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Carport
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Carport