Wat zijn industriële deuren?

Het assortiment industriële binnendeuren wint aan populariteit. Ze zijn dé trend, dankzij hun strakke vorm. Daarnaast kan je de deur ook combineren met grote glaspartijen. Het zijn deuren met fijne en dunne profielen. Meestal vind je ze in de kleur zwart. Het resultaat van een industriële deur is een grote en open ruimte.

Wat kost een industriële binnendeur?

Het is niet eenvoudig om een exacte prijs van een industriële deur te geven. De kostprijs van zo’n deur hangt af van het type deur, het soort materiaal en de soort beglazing. Neem zeker ook de kostprijs per installateur in acht, want dit kan ook verschillen. Via onderstaand offerteformulier kan je offertes van verschillende vakmannen opvragen.

Indien je liever voor een goedkoper type deur kiest, is een houten deur de ideale oplossing voor jou.

Op zoek naar een specialist?
Vraag prijzen aan meerdere vakmannen

Soorten industriële binnendeuren

Industriële binnendeur

Er bestaan verschillende soorten industriële binnendeuren. Je kiest voor een specifieke binnendeur naargelang jouw persoonlijke voorkeur. Houd hierbij ook rekening met jouw interieur.

Hieronder lees je een overzicht van de meest voorkomende industriële binnendeuren en ontdek wat bij jouw interieur past.

1. Draaideuren

Als je kiest voor een industriële draaideur, dan kies je voor een klassieke deur dat met scharnieren in een kozijn hangt. De draaideur is het goedkoopste model. Het nadeel van deze deur is dat je voldoende ruimte moet voorzien om de deur te openen.

2. Schuifdeuren

Schuifdeuren binnen zijn niet alleen zeer eenvoudig te bedienen, maar je bespaart er ook ontzettend veel ruimte mee. De schuifdeur opent dankzij een railsysteem met wielen. Om nog meer ruimte te besparen, kan je er ook voor kiezen om de deur in de muur te schuiven. De deur verdwijnt volledig als je hem opent.

De industriële schuifdeuren zijn zeer stijlvol en modern. Het enige nadeel aan deze deuren zijn de hoge kosten.

3. Pivotdeuren

Pivotdeuren zijn deuren die om hun eigen verticale as draaien. De deur is zeer gemakkelijk te openen, ook voor kinderen. Als de deur openstaat, verbindt het de aangrenzende ruimtes met elkaar.

De industriële pivotdeur is stijlvol en elegant. Vergeleken met de andere deuren heeft de pivotdeur wel enkele nadelen. Enerzijds vraagt de deur een vrij grote ruimte om te kunnen openen en anderzijds kost deze deur wat meer.

Industriële pivotdeur
© Anywaydoors

4. Harmonicadeuren

Industriële harmonicadeuren worden ook wel vouwdeuren genoemd. Je opent de deur door de deur op te vouwen. Vervolgens creëer je een zeer grote ruimte en verbind je de aangrenzende kamers met elkaar. Het voordeel is dat je meer ruimte hebt als je meubels wilt verplaatsen.

Uit welke materialen heb je keuze?

Voor een industriële deur kan je kiezen uit verschillende materialen. Hieronder lees je een overzicht van de materialen.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang gratis advies en offertes

Stalen kozijnen

Indien je graag een industriële uitstraling geeft aan jouw interieur, kies je best voor stalen deuren. Je kan het staal combineren met glas. Daarnaast is deze stijl mooi te combineren met andere interieurstijlen.

Aluminium kozijnen in steel look

Aluminium kozijnen zijn lichter dan stalen kozijnen, maar creëren wel hetzelfde uitzicht. Deze kozijnen isoleren wel minder goed dan de stalen exemplaren.

Houten industriële deuren

Je kan kiezen voor volledig houten deuren of het hout combineren met glas. Let wel op dat jouw houten deuren geen klassieke deuren worden.

Het meest gebruikte glas is blank glas. Dankzij de smalle stijlen komt er veel licht de kamer binnen. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijkheden:

  • Blank glas
  • Gekleurd glas
  • Mat glas
  • Gezandstraald glas

Als je een industriële look wil, kies je best voor onbehandelde houten planken. Door de profielen van je houten binnendeur zwart te verven, zorg je ervoor dat de deur nog meer een stalen uitzicht krijgt.

Industriële houten binnendeur

Onderhoud van industriële binnendeuren

Dit type deuren vraagt weinig tot geen onderhoud. Het enige dat je moet doen is de deur afvegen met een doekje. Als je de deur wil schoonmaken, moet je speciale schoonmaakmiddelen gebruiken. Best mijd je krassende hulpmiddelen, aangezien de deur is niet bestand tegen krassen.

Vind installateurs van industriële deuren en vergelijk gratis offertes

Wil je graag een industriële deur in jouw woning plaatsen? Vraag hier gratis vrijblijvende offertes voor binnendeuren op maat. Kom zo snel en eenvoudig in contact met een vakman in jouw regio en ga samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw interieur!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren