Prijs moderne binnendeur?

De prijs van binnendeuren varieert naargelang het type en het gebruikte materiaal. Een draaideur is bijvoorbeeld goedkoper in vergelijking met een schuifdeur. Een pivoterende deur of taatsdeur is dan weer duurder.

Onderstaande tabel geeft je een idee van de prijzen per materiaaltype. 

Soorten materiaal Richtprijzen (incl. plaatsing)
Pvc deur € 500 – 700
Houten deur € 550 – 750
Aluminium deur € 650 – 850
Glazen deur € 1.250 – 1.500

Moderne binnendeur installeren?
Vergelijk gratis offertes

Kenmerken moderne deur

Wat maakt een moderne binnendeur zo speciaal? Hieronder bespreken we in detail enkele typische elementen.

1. Deuromlijsting

Bij deze binnendeuren is de deuromlijstig niet zichtbaar. Ook heeft dit type binnendeuren onzichtbare scharnieren. De omlijsting in geanodiseerd aluminium wordt na montage zorgvuldig geïntegreerd in de wandafwerking (pleisterwerk, gipsplaten, hout, enzovoort). Enkel het deurblad blijft zichtbaar.

Bovenstaande afwerking met onzichtbare scharnieren is karakteristiek voor moderne en minimalistische binnendeuren.

moderne binnendeuren

2. Deuren met glas

Een moderne binnendeur bevat vaak ook glaspartijen. Deze zorgen voor extra licht, een groter ruimtegevoel en geven een moderne uitstraling aan je interieur. Je kan je deur volledig of gedeeltelijk in glas laten maken.

3. Deurgreep

Deurgrepen zijn er in allerlei soorten en maten. Heb je een voorkeur voor een robuuste uitstraling? Dat kan met een RVS deurgreep. Of, verkies je een strakke deurgreep, een klink zonder sleutelgat, greeploze deuren, enzovoort? Binnen het divers aanbod vind je de perfecte deurgreep die bij jouw interieur past.

4. Vlak en strak

Een houten moderne binnendeur bevat vaak geen inkepingen. Hou het patroon simpel en kies bij voorkeur voor kwaliteitsvol hout.

5. Kleur kiezen

Bepaal de gewenste uitstraling van je strakke, moderne deur. Je hebt keuze tussen contrasterende kleuren, accentkleuren en sobere kleuren. Ook een designtekening in plaats van een volledig vlakke deur met groeven behoort tot de opties.

Bij contrast wordt vaak voor een zwart-wit effect gekozen: zwarte binnendeuren in een wit interieur. Deze zwarte binnendeuren geven een bijzonder moderne uitstraling. Deuren bestaande uit sobere kleuren passen in elk interieur.

kleur deuren

Soorten

Welke moderne deur wil je of heb je nodig? Wat zijn de opties? We geven je een overzicht.

1. Moderne draaideuren

Een tourniquet of draaideur is een samenstelling van drie of vier deurbladen die aan een gezamenlijke verticale as hangen en rond die as draaien.

Aan beide kanten van de draaideur bevinden zich gebogen afscheidingen, ook wel kuipen genoemd. Deze kuipen zijn zo breed, dat bij een vierbladig tourniquet steeds twee deurbladen tussen de afscheidingen blijven en de deuropening afsluiten.

De draairichting is meestal tegen de klokwijzer in. Door de werking van de onzichtbare scharnieren kan er rechts naar binnen of buiten gelopen worden. Vooral draaideuren in glas creëren een modern effect.

2. Moderne schuifdeuren

Een schuifdeur of roldeur is een deur op maat gemaakt die uit één of meer beweegbare delen bestaat en bij het openen en sluiten zijwaarts beweegt. Moderne schuifdeuren bestaan in glas en in hout.

Ook houten schuifdeuren passen perfect in een modern interieur. Schuifdeuren zijn makkelijk in gebruik en je bespaart veel ruimte.

3. Moderne pivoterende deur

Een stalen taatsdeur, ook wel pivoterende deur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Bij een pivotdeur wordt er een vloerpot (vloerpomp) gebruikt als onderste draaipunt. Deze wordt zo afgesteld dat de deur automatisch en vertraagd sluit na het openen.

Moderne pivotdeuren zijn een uitstekende keuze en geven een moderne uitstraling aan je interieur. Het nadeel van een pivotdeur is dat ze vrij duur is, zeker wanneer deze op maat gemaakt worden.

schuifdeur

Vergelijk gratis offertes 

Is een moderne binnendeur met onzichtbare scharnieren een interessante optie voor jou? Heb je advies op maat nodig voor je toekomstige binnendeuren? Kom via ons offerteformulier direct in contact met professionele plaatsers in jouw regio.

Ontvang en vergelijk gratis vrijblijvende offertes via onderstaand offerteformulier. Kies zo de beste moderne binnendeur voor jouw woning.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren