Binnendeuren plaatsen: stappenplan

Heb je geen budget om je nieuwe binnendeur te laten plaatsen? Geen probleem, doe het lekker zelf. Wees gerust, het plaatsen van een deur is in de meeste gevallen geen moeilijke klus.

Hieronder beschrijven we stapsgewijs hoe je een binnendeur correct plaatst.

Stap 1: Maak je materiaalkeuze

Je zou kunnen denken dat de eerste stap van het plaatsen van je binnendeur niet je smaak en voorkeuren zijn. Nochtans is het design en materiaal van de deur het eerste waaraan je moet denken.

Er bestaan verschillende materialen om een keuze uit te maken: houten deuren, pvc deuren, aluminium deuren en stalen deuren.

Er zijn ook binnendeuren op maat gemaakt met of zonder glas. Eens je keuze gemaakt is uit welk materiaal je deur zal bestaan, kan je stap voor stap verdergaan.

richting deuropening

Stap 2: Koop een passende deur

Een deur kiezen naar smaak is natuurlijk leuk. Maar je moet ook rekening houden met de juiste breedte en hoogte.

Hou echter ook rekening met je deurlijsten. Zorg daarbij dat de hoogte van de deuropening minstens 2,5 cm hoger is en de breedte van de deuropening 5 cm breder is dan het deurblad.

De opening van de deur zal je later met deurlijsten bedekken. Er bestaan binnendeuren in verschillende formaten. Kies een deur met afmetingen die zo dicht mogelijk aansluiten bij je afmetingen van je deuropening.

Stap 3: Bepaal de richting van de deuropening

Het bepalen van de juiste draairichting van je deur is essentieel bij de aankoop van deurbeslag, scharnieren of slimme sloten. Kijk of er voldoende ruimte beschikbaar is bij de opening naar links of rechts van de deur.

Wil je bijvoorbeeld dat de deur naar rechts opendraait? Dan is links de beste optie voor het plaatsen van de scharnieren. Er moeten scharnieren op verschillende plaatsen komen.

De scharnieren plaats je op 10 tot 15 cm aan de boven- en onderkant van de deuropening. Ook dienen er scharnieren in het midden van de opening te komen.

Stap 4: Deur in het deurkader plaatsen en deurlatten vastzetten

Plaats de deurlijsten aan de scharnierkant. Gebruik hiervoor montagelijm. Breng de lijm zorgvuldig langs buiten op de deurstijlen aan.

Het kader definitief vastzetten en isoleren doe je met vormvast montageschuim. Zorg dat de deurlatten en het deurblad in de deuropening passen. Anders bestaat het risico dat je de deur niet kan sluiten.

Stap 5: Laatste afwerkingen

Schroef het slot en de klink stevig vast. Zo kan zonder probleem de deur dicht. Wens je de deuren te schilderen in je favoriete kleur? Je moet ervoor zorgen dat de voeg tussen de deurlijst en de muur mooi afgewerkt is.

Binnendeur plaatsen

Nieuwe binnendeur laten plaatsen: prijs?

Als je kiest voor het plaatsen van een nieuwe binnendeur moet je gemiddeld tussen de 70 en 125 euro voorzien. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing. Hieronder vind je een overzicht van enkele richtprijzen.

Kies je voor een speciale deurtype zoals schuifdeuren, taatsdeuren of glazen deuren? Dan zal het prijskaartje iets duurder zijn.

Type plaatsing Prijs
Stompe deur vervangen of plaatsen € 85 – 125
Kozijn plaatsen € 75 – 225
Buitendeur plaatsen of vervangen € 250 – 350
Opdekdeur plaatsen € 70 – 110

Enkele handige tips:

  • Laat minimaal 9 mm afstand tussen de deur en de vloer. Dit om voor goede luchtcirculatie in je woning te zorgen.
  • Correcte afmetingen zijn belangrijk. Als je kiest om de deur door een vakman te laten plaatsen, laat de afmetingen dan ook aan hem over.
  • Vraag meerdere offertes voor de installatie van je binnendeuren en vergelijk ze met elkaar. Prijzen kunnen sterk verschillen tussen vakmannen onderling.

Deur plaatsen en advies nodig? Ontvang gratis offertes en advies

Heb je extra advies nodig? Wil je graag meerdere offertes kunnen vergelijken? Via onderstaand formulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor het laten plaatsen van binnendeuren.

Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken van een binnendeur en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren