Wat is een dubbele binnendeur?

Een dubbele binnendeur zorgt ervoor dat twee ruimtes van elkaar gescheiden worden, op voorwaarde dat de dubbele deur dicht is. Dankzij de grote deuropening kan een dubbele binnendeur ook twee ruimtes met elkaar verbinden. Verder zijn er tal van mogelijkheden op het vlak van materialen en afwerking.

Wat de stijl betreft, kan je dan weer naar persoonlijke voorkeur kiezen. Besef wel dat je over de ruimte voor de deuropening moet beschikking, om de keuze te kunnen maken.

Hoeveel kost een dubbele binnendeur?

De kostprijs van een dubbele binnendeur varieert en is afhankelijk van diverse factoren, namelijk de volgende:

  • Afmetingen
  • Materiaal
  • Met of zonder glas
  • Type dubbele deur

Vergeet niet om de installatiekosten mee in rekening te brengen. Als je de exacte prijs te weten wil komen, vraag je best een offerte op bij een verdeler bij jou in de buurt.

dubbele deur binnen

Soorten dubbele binnendeuren

Type 1: Klapdeuren

Een eerste type dubbele binnendeuren zijn de klapdeuren. Deze soort gaat langs beide kanten (binnen en buiten) open en gaan ook onafhankelijk van elkaar open en dicht.

De ene deur kan zodoende naar binnen geopend worden, terwijl de andere op hetzelfde moment naar buiten geopend kan worden. Klapdeuren zijn een ideale optie als er veel mensen door dezelfde dubbele deur moeten of wanneer je je handen vol hebt.

Type 2: Dubbele scharnierdeuren

Dubbele scharnierdeuren zijn de meest voorkomende binnendeuren in huizen. De dubbele deuren worden bevestigd in een kozijn en gaan in één enkele richting open. In het geval van moderne dubbele scharnierdeuren wordt er meestal gevraagd naar onzichtbare scharnieren.

Type 3: Taatsdeuren

Taatsdeuren draaien dan weer om hun eigen verticale as en openen langs beide kanten. Hun grote nadeel is dat ze een grote ruimte vereisen om te kunnen openen en dat ze gekoppeld gaan met een hoge kostprijs.

Type 4: Schuifdeuren

Schuifdeuren, de vierde en laatste optie in het gamma van dubbele binnendeuren, sluiten de rij. Voordelig aan dit type dubbele deuren is dat je zo goed als geen ruimte voor de opening nodig hebt.

Het mechanisme van schuifdeuren binnen functioneert op een railsysteem met wielen en je kan ze op die manier laten plaatsen dat de dubbele deur in de muur schuift.

dubbele deuren binnen

Onderscheid tussen actieve en passieve deuren

Bij dubbele deuren wordt het onderscheid gemaakt tussen een actieve deur en een deur die passief is. De passieve deur is in de meeste gevallen de deur die dicht is en de actieve deur is de loopdeur.

Uit welke materialen heb je keuze voor dubbele deuren?

Er is een groot aanbod van dubbele binnendeuren. Daarom zetten we even alle materialen op een rij.

1. Houten dubbele binnendeuren

Houten dubbele binnendeuren zie je vaak voorkomen bij dubbele deuren in klassieke of landelijke stijl. Naargelang je persoonlijke stijl en het beschikbare budget kan je opteren voor eikenhout, grenenhout en massief hout.

Houten dubbele deuren zijn overigens eenvoudig te schilderen, waardoor je op elk moment in de toekomst kan beslissen om ze een ander kleurtje te geven.

2. Stalen dubbele binnendeuren

Stalen dubbele binnendeuren komen het best tot hun recht in modern interieur. Je kan ze kleuren naar keuze door middel van coating, waarmee je de kleur vasthoudt. Stalen dubbele binnendeuren kom je bovendien dikwijls tegen in industriële ruimtes.

3. Pvc dubbele binnendeuren

Pvc dubbele binnendeuren zijn het goedkoopste alternatief. Dubbele deuren van deze aard zijn onderhoudsvriendelijk en in verschillende kleuren te verkrijgen.

4. Binnendeuren met glas

Bij eender welke soort dubbele deuren kan je kiezen om met glas te werken. Je creëert er meer lichtinval mee, zorgt voor een groter ruimtegevoel en privacy kan behouden blijven als je mat glas gebruikt.

dubbele binnendeuren met glas

Geef je deur een make-over: mogelijke afwerkingen van dubbele deuren

Wat de afwerking van dubbele deuren betreft, kan je naast het type deur en het soort materiaal nog enkele andere factoren in beschouwen nemen.

Smalle dubbele deuren

Het behoort tot de mogelijkheden om bij een dubbele binnendeur op maat te kiezen voor smalle dubbele deuren, net zoals ze perfect zijn wanneer je niet al te veel ruimte voorhanden hebt. Het nadeel is dat je wel de dubbele deuren moet openen om erdoor te kunnen.

Met of zonder kozijnen?

Kozijnen zijn bij sommige dubbele deuren noodzakelijk. Je kan in de keuze die je uiteindelijk maakt variëren tussen kozijnen met of zonder bovenlicht, net zoals in de vorm.

Op zoek naar een installateur in jouw buurt? Vraag gratis advies en vrijblijvende offertes

Wens je dubbele of andere binnendeuren te plaatsen? Via onderstaand formulier kan je gratis en volledig vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten in jouw omgeving.

Op die manier kan je de gangbare prijzen onderling vergelijken en bekom je de beste oplossing, alsook een goede prijs voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren