Landelijke binnendeuren als decoratieve aanvulling: inspiratie nodig?

Landelijke deuren zijn enorm veelzijdige binnendeuren die in heel wat interieurs passen. Ze geven elke ruimte net dat tikkeltje extra. Zelfs in het meest strakke en moderne interieur krijg je een ontspannen gevoel dankzij de rustgevende en natuurlijke uitstraling van hout.

Die landelijke stijl moet dus niet in het plaatje passen van een volledig landelijke inrichting, ook in de strakke moderne bouwstijl komen ze uitstekend tot hun recht. Als je landelijke deuren wilt integreren in je moderne interieur kan je de deur bijvoorbeeld accentueren met staal of een ruit.

Wat maakt een deur nu landelijk? Deuren met een zachte houtkleur en decoratieve elementen zoals lijnenpatronen, graveringen en ramen in roedeverdeling zijn uitstekende voorbeelden voor deze categorie.

Binnendeuren

Wat kost een landelijke binnendeur?

De kostprijs van een landelijke binnendeur ligt tussen de 700 – 900 euro per m².

De prijs van jouw landelijke binnendeur is afhankelijk van allerlei zaken. Zo is uiteraard het formaat en de soort hout van belang, maar ook de gekozen afwerking heeft een invloed op de prijs. Hoeveel versiering wil je op je deur? Mag dat een eenvoudige gravering zijn of komt er nog een raam in te staan? Ook de kleur kan een grote invloed hebben op de prijs van landelijke deuren.

Houten deuren zijn vrij prijzig. Een handig alternatief zijn fineerdeuren. Bij houtfineer plakken we een dun laagje hout op een MDF basis. Zo krijgt je deur de uitstraling van een massief houten deur zonder de hoge kostprijs.

Binnendeur installeren?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

Soorten binnendeuren in landelijke stijl

Er zijn heel wat verschillende soorten binnendeuren in landelijke stijl. De meest voor de hand liggende is de enkele deur, maar dubbele deuren bieden net dat extra gevoel van ruimte en grandeur. Dit geldt voor zowel draaideuren als een dubbele schuifdeur. Voor een moderne of industriële toets kan je overwegen om een schuifdeur te installeren.

Landelijke Deuren

1. Landelijke dubbele deuren

Een grote dubbele deur spreekt altijd tot de verbeelding, niet? Dit soort landelijke deur is ideaal om twee ruimtes écht in verbinding te zetten met elkaar. Laat je de deuren wijd open staan en je vergroot het gevoel van ruimte enorm. Hou je ze graag gesloten, maar wil je het gevoel van ruimte bewaren? Laat er glas in plaatsen en geniet van de lichtinval.

Het nadeel van landelijke dubbele deuren is dat je wel wat ruimte nodig hebt om ze open te kunnen zwieren. Heb je die niet? Kies dan voor een dubbele schuifdeur.

2. Landelijke schuifdeur

Wil je de cottage stijl combineren met de hedendaagse Scandinavische en industriële trends? Dan is een landelijke schuifdeur helemaal wat je zoekt. Kies voor een stalen kader en rails en je krijgt nog meer dat strakke, toch karaktervolle gevoel zodat jouw dubbele schuifdeur aan jouw wensen kan voldoen.

Een schuifdeur in landelijke stijl is ook een ideale oplossing wanneer je niet veel plaats hebt. Je hoeft enkel dat klein stukje wand vrij te houden waar de deur voor zal schuiven.

Schuifdeur

Mogelijke afwerking van landelijke deuren

We zagen al dat de prijs van je deuren in landelijke stijl afhankelijk is van enkele factoren. Hieronder bespreken we ze meer in detail.

Materiaal: soort hout en alternatieven

Er zijn heel wat verschillende soorten hout geschikt voor binnendeuren. Traditioneel wordt er gekozen voor massief houten deuren zoals bijvoorbeeld eik. Dit zijn duurzame materialen van een hoge kwaliteit. Ze kunnen al eens tegen een stootje.

Omdat massief hout prijzig is, zijn er ondertussen heel wat uitstekende alternatieven op de markt gekomen. Zo bestaan er fineerhouten, metalen en kunststoffen.

Fineerhout is een dun laagje hout op een deur van MDF (Medium-density fibreboard) geplakt. Zo krijg je het uitzicht van een massief houten deur met de lichte eigenschappen van MDF.
Kunststof kan vaak naar wens gevormd worden zodat het een echte kopie wordt van een massief houten landelijke deur.

Metalen landelijke deuren worden meestal gebruikt met veel glaswerk om een optimale lichtinval te hebben.

Kleur

Voor een landelijke stijl wordt er meestal gekozen voor warme houtkleuren of andere zachte aardekleuren. Maar hout is eenvoudig te beschilderen, dus elke kleur is een mogelijkheid om jouw woning meer eigenheid te geven. Bevalt het je niet helemaal? Overschilder het tot je tevreden bent.

Landelijke Deuren

Design

We spreken van de landelijke stijl omwille van de decoratieve meerwaarde. Je hebt diverse mogelijkheden in afwerking van lijnen en andere decoratieve versieringen op de houten deur.

Je kan ver gaan in het personaliseren van deze stijl. Contacteer een vakman om jouw ideeën concreter vorm te laten krijgen, zodat jouw binnendeuren een echte meerwaarde voor je interieur zijn en voldoen aan jouw wensen.

Kan je landelijke binnendeuren combineren met glas?

Zoals we hierboven al een aantal keren aantonen, is het perfect mogelijk om landelijke binnendeuren te combineren met glas. Zo heb je een stijlvolle manier om een betere lichtinval te krijgen en het vergroot het ruimtegevoel.

Wil je zeker in de cottage stijl blijven? Dan is het aangeraden om geen grote glasoppervlakken te nemen. Kies voor een roedeverdeling of voor glas-in-lood. Bij die laatste krijg je er meteen sfeerverlichting bij.

Vind een installateur in jouw buurt: vergelijk gratis meerdere offertes 

Ben je ervan overtuigd dat landelijke binnendeuren een meerwaarde zijn in jouw interieur of twijfel je nog wat en wil je graag wat meer informatie? Vraag hier tot wel 5 gratis vrijblijvende offertes voor landelijke binnendeuren. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren