Smeedijzeren deur, wat is dat nu precies?

Niet de hele deur is van metaal gemaakt. Dan krijg je een zeer zware massieve stalen deur vergelijkbaar met een lift of veiligheidsdeur. Smeedijzeren binnendeuren bestaan ​​grotendeels uit glas. Naast gewoon glas kunnen dit ook andere varianten zijn zoals: gelaagd glas, grafisch glas, geëmailleerd glas of glas in lood.

Er zijn verschillende soorten smeedijzeren binnendeuren:

  • Taatsdeuren
  • Schuifdeuren
  • Ensuitedeuren

Niet elke deuropening is even groot en niet elke smeedijzeren binnendeur is er in verschillende maten. Vooral oudere woningen hebben vaak geen standaard deurmaten. Heb je binnendeuren van verschillende afmetingen? Dan moet dit type stalen binnendeur op maat worden gemaakt.

Het goede is dat je jouw deur helemaal zelf kunt ontwerpen. Het nadeel is dat je er (nog) meer voor moet betalen. Een smeedijzeren binnendeur op maat is 700 tot 1.200 euro duurder dan een standaard smeedijzeren binnendeur.

smeedijzeren binnendeur

Hoeveel kost een smeedijzeren binnendeur

Ook smeedijzeren deuren hebben een hoge prijs. Aan de andere kant heb je een product voor het leven dat er stijlvol uitziet. Per type smeedijzeren binnendeur geven wij de gemiddelde prijs.

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW, inmeten en montage. De huidige prijzen kunnen variëren. Als je bijvoorbeeld smeedijzeren deuren op maat wilt, reken je er € 700 tot € 1.200 bij.

Voor standaard afmetingen 100 x 250 m (inclusief installatie):

Soort deur Richtprijs
Smeedijzeren enkele binnendeur € 3.000
Smeedijzeren enkele taatsdeur € 2.500
Smeedijzeren set schuifdeuren € 6.000 (kosten van de opbouw schuifsysteem meegerekend)

Voor- en nadelen van smeedijzeren binnendeuren

We zetten de voor- en nadelen van smeedijzeren binnendeuren even op een rij:

Voordelen van metalen binnendeuren

  • Stevig materiaal: het heeft een lange levensduur en is duurzaam
  • Alle kleuren zijn mogelijk
  • Heel hoge geluidsisolatie & thermische isolatie
  • Stijlvol en elegant

Nadelen van metalen binnendeuren

  • Hoge kostprijs
  • Ze zijn zwaar en moeilijk om zelf te plaatsen. Je doet er daarom goed aan om een installateur in te schakelen.
ijzeren binnendeur

Wat voor soort ijzeren binnendeur kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten stalen deuren. Welke de beste optie is, hangt af van je interieurstijl, smaak en budget. Om het je makkelijk te maken geven we je hieronder een overzicht van de verschillende soorten.

Type 1: Smeedijzeren schuifdeuren

Er wordt vaak gekozen voor smeedijzeren schuifdeuren. Schuifdeuren zijn ideaal om ruimtes op te delen en ruimte te besparen. Het is ideaal als je weinig ruimte hebt voor de opening van de deur. De prijs is wel duurder, omdat je de kosten van de op- of inbouw erbij moet betalen.

Type 2: Smeedijzeren taatsdeuren

Stalen taatsdeuren scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur. Daarom wordt de deur aan het plafond en de vloer gemonteerd, niet aan de muur. De taatsdeur draait om een ​​verticale as, waardoor de deur naar binnen en naar buiten kan zwaaien. Hierdoor heb je meer plaats nodig.

Ze hebben geen kozijnen, waardoor ze meer licht geven. Om deze reden zijn deze moderne stalen deuren ook perfect voor minimalistische of moderne interieurs.

Type 3: Smeedijzeren dubbele deuren

Als je veel ruimte hebt, kun je kiezen voor smeedijzeren dubbele deuren. Dit is een dubbele deur met zijscharnieren en een enkele draairichting. Dubbele deuren zijn ideaal als je echt veel natuurlijk licht in de kamer wilt, want de grote glaspartijen van de deuren zorgen voor veel lichtinval.

Een dubbele deur geeft ook een gevoel van bredere ruimte. Ook geeft dit type deur een luxe en ruime uitstraling aan je interieur. Het is perfect voor een modern interieur.

metalen binnendeuren

Smeedijzeren binnendeuren onderhouden: enkele tips

Smeedijzeren binnendeuren vragen weinig onderhoud. Deze binnendeuren worden geleverd in de gewenste kleur en worden voorzien van een poedercoating, die zorgt dat de kleuren vast blijven en niet meer gelakt moet worden. Het is daarom onnodig om smeedijzeren deuren zelf te schilderen.

Je hoeft enkel jouw smeedijzeren deuren regelmatig schoon te maken. Zo gaan ze vijftig jaar of langer mee. Er is geen sprake van roest, scheurtjes of rotting omdat ze onverwoestbaar zijn.

Glaspartijen moeten met speciale schoonmaakmiddelen voor glas gereinigd worden.

Meer weten? Vraag extra info en ontvang gratis offertes

Via onderstaand offerteformulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor smeedijzeren binnendeuren. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw woning.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren