arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Een binnendeur op maat laten maken: wat zijn de kosten?

Er bestaat geen vaste prijs per type binnendeur. Integendeel, de prijzen zijn juist heel variabel. Er komen heel wat zaken kijken bij de plaatsing van deuren op maat. Een belangrijke factor daarbij zijn je persoonlijke wensen en voorkeuren, zoals: keuze materiaal, ontwerp, kleur, afwerking enzovoort.

Door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken, krijg je een beter zicht op de huidige prijzen van deuren op maat. Plus, ben je in staat om een goede prijs voor jouw project te bekomen.

Hieronder geven we je enkele richtprijzen:

 • Standaard deur: € 250
 • Gelakte deuren: € 500 – 600
 • Blokkaderdeuren: € 550 – 750
 • Taatsdeuren: € 800 – 1.100
 • Smeedijzeren deuren: € 2.000 – 2.500

Ontvang gratis offertes op maat

Bepaal eerst je keuzes

Binnendeuren op maat

Keuze 1: Kies het type deur

Je installateur zal je een aantal voorbeelden van deuren laten zien die in de showroom staan. Jouw voorkeur qua stijl en uitvoering zal hierna met hem besproken worden. Hierdoor krijgt de leverancier een idee van wat je precies zoekt.

Er zijn verschillende soorten deuren op maat. Een aantal voorbeelden zijn:

Nadat je een bepaald type binnendeur gekozen hebt, kijk je met de installateur of je keuze ook realiseerbaar is. Er zijn namelijk enkele zaken waar je best rekening mee houdt:

 • Heb je genoeg plaats voor de deuropening?
 • Zijn je kozijnen geschikt?
 • Heb je voldoende budget?

Bij het kiezen van de juiste binnendeur komt dus heel wat kijken. Een specialist kan je zeker helpen met het maken van die keuzes.

Neem contact op met plaatsers van binnendeuren

Keuze 2: Kies het materiaal

Je hebt keuze uit een brede waaier van materialen, waaronder: kunststof, aluminium, staal, pvc en hout. Je kan kiezen voor glazen deuren of glazen ruiten. Ook paneeldeuren of steellook deuren zijn een optie.

Elk materiaal heeft zijn voordelen. Bijvoorbeeld: een deur op maat van staal is brandwerend. Per materiaal zijn er bovendien tal van bijkomende opties, zoals: meranti hout, aluminium in steel look enzovoort.

Je kan vragen de showroom te mogen bezoeken. Zo krijg je een beter zicht op de verschillende mogelijkheden en kan je een beslissing nemen.

Hou ook rekening met warmte- en geluidsisolatie die je in de binnenruimte wenst te hebben. Het ene materiaal isoleert al beter dan het andere.

Keuze 3: Profielen of panelen aanpassen

Ook het profiel van je binnendeur kan je zelf bepalen.

Er zijn 4 soorten profielen en panelen:

 • facet profiel
 • traditioneel profiel
 • klassiek profiel
 • recht profiel

Je stemt best je profiel en paneel af op je interieurstijl.

Keuze 4: Opdekdeur of stompe deur

Tot slot heb je ook nog de keuze uit een opdekdeur of een stompe deur.

 • Een stompe deur valt in het kozijn
 • Een opdekdeur valt op het kozijn. Hierbij moet je op voorhand de draairichting bepalen.

Een opdekdeur hang je af met paumelle scharnieren en een stompe deur met standaard scharnieren. Het is belangrijk dit verschil goed te weten voor je praat met je installateur.

Wat bespreek je best op voorhand met de plaatser?

Het is belangrijk om op voorhand een aantal dingen te bespreken met de installateur. Zodat hij je zeker de juiste informatie kan verschaffen en een aantal suggesties doen over de beste optie(s). Je bespreekt vooral of je keuze realiseerbaar is, over welk budget het gaat en wat de levertijd zal zijn.

1. Zijn je keuzes realiseerbaar?

In het keuzeproces bekijk je met je vakman wat de opties zijn en welke opties realiseerbaar zijn. Zo kan je een goede keuze maken.

In het keuzeproces om deuren op maat te laten maken, spelen er verschillende factoren mee:

 • Heb je genoeg ruimte voor de deuropening?
 • Zijn je kozijnen geschikt?

2. Op welk budget mag je rekenen?

Er is geen vaste prijs per type binnendeur. Elke binnendeur is uniek omdat ze op maat gemaakt worden. De installateur maakt een offerte. De prijs zal dus afhangen van jouw wensen en voorkeuren. Net zoals elke binnendeur die op maak gemaakt is, is dus ook de prijs van een binnendeur op maat uniek. Zo zijn glazen deuren bijvoorbeeld duurder dan houten deuren.

Meestal starten de prijzen voor een binnendeur rond 225 euro en lopen ze op tot 750 euro.

Je kan best meerdere offertes aanvragen en ze onderling vergelijken om een correct beeld te krijgen van de huidige tarieven.

3. Bespreek de levertijd

De levertijd bespreek je in de fase wanneer je ook de prijs met je installateur bespreekt. Dit zorgt ervoor dat je alles op tijd opgeleverd krijgt.

Vind professionele plaatsers van binnendeuren in jouw regio: vergelijk gratis offertes

Beroep doen op een professionele plaatser van nieuwe binnendeuren op maat is aan te raden. Ze helpen je onder meer bij het kiezen van de juiste binnendeur.

Via onderstaand formulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor het laten plaatsen van je toekomstige nieuwe binnendeuren. Zo kan je makkelijk meerdere voorstellen en prijzen vergelijken, en dus de beste optie voor jouw situatie kiezen.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes