Wat is een isolerende binnendeur?

Een isolerende binnendeur is een deur die tussen de binnen- en buitenkant luchtkamers of een harde isolatielaag heeft zitten. Beiden zijn uiterst effectief om deuren te isoleren en maken elke deur in jouw woning perfect in orde.

De isolatie van de binnendeuren wordt overigens aangegeven met de U-waarde. Die waarde geeft aan hoeveel warmte per m² en per graad temperatuurverschil precies verloren gaat bij deuren. Hoe lager de waarde ligt, hoe beter de isolatie is van de betreffende deur. De isolatie hangt af van de isolerende eigenschappen van de verschillende materialen waaruit ze vervaardigd zijn.

Het zal je niet verbazen dat ook een isolerende buitendeur tot de mogelijkheden behoort. In deze tekst gaan we echter dieper in op de binnendeur en dus niet op de buitendeur.

isolerende binnendeuren

Wat zijn de voordelen van geïsoleerde binnendeuren?

Aan geïsoleerde binnendeuren zijn drie belangrijke voordelen verbonden:

 • Ze zijn milieuvriendelijk
 • Isoleren helpt besparen op je energiefactuur
 • Je vermijdt koude plekken in huis

Soorten isolerende binnendeuren

We onderscheiden drie soorten isolerende deuren. Hieronder vind je een overzicht per soort deur.

1. Houten binnendeuren

Het eerste type deurblad bij een isolerende binnendeur zijn houten binnendeuren. De isolatiegraad verschilt per houtsoort van de deur. Zo heeft een deur in massief hout bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde dan een deur in loofhout. In het algemeen heeft hout een sterke isolatiewaarde die gemiddeld tussen de 0.6 en 0.8 w/m²k ligt.

Met de formule w/m²k bereken je de U-waarde van de deur in kwestie. W staat voor de hoeveelheid warmte (Watt), die verloren gaat door een vierkante meter (m²) glas bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenzijde van het glas van de deur. In België krijgt de formule ook de benaming K-waarde.

isolerende binnendeur

2. Pvc binnendeuren

Een pvc binnendeur heeft een betere isolatiewaarde als de deur voorzien is van luchtkamers. De U-waarde bij deze soort isolerende deur bedraagt tussen 0.8 en 1.2 w/m²k.

3. Stalen binnendeuren

Een stalen binnendeur is een deur die voornamelijk bestaat uit glas. De isolatie van deze deur varieert sterk naarmate de soort beglazing die gebruikt wordt. Gemiddeld mag je bij stalen binnendeuren rekenen op een U-waarde die schommelt tussen 1.2 en 1.9 w/m²k.

Binnendeur plaatsen?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

Binnendeuren met glas: isolerend genoeg?

Als je je afvraagt of binnendeuren met glas genoeg isoleren, is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande richtlijnen:

 • Kies voor de juiste soort beglazing
 • Ga voor hoogrendementsglas HR+++, die biedt een heel hoge isolatiewaarde
 • Controleer de U-waarde

Tips om optimaal te genieten van geïsoleerde binnendeuren

Indien je optimaal wenst te genieten van de investering in geïsoleerde binnendeuren, neem dan volgende tips ter harte:

 • In het geval van triple glas opteer je best voor een U-waarde van 1.3 of lager. Met die ingreep verhinder je condens in of rond het kozijn van de deur.
 • Bestudeer aandachtig de piste om triple glas te combineren met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Zo maak je aanspraak op een (hogere) premie.
 • Zorg ervoor dat naden en kieren tussen kozijn en muur achteraf goed dichtgemaakt worden. Verder moet ook de isolatie van de muur nauw aansluiten op het kozijn van de deur.
 • Laat ventilatieroosters in raam of kozijn plaatsen om je gezondheid op peil te houden. In vaak verwarmde ruimtes is een ventilatie-unit die warmte herwint een interessante optie.
 • Informeer je uitgebreid, en vraag tips omtrent materiaalkeuze en onderhoud van deuren. Denk hierbij aan tocht bij ramen die geopend kunnen worden en regenwater.
geïsoleerde binnendeuren

Vind een erkend plaatser in jouw regio: vergelijk gratis offertes

Is je interesse in deur(en) die isoleren geprikkeld? Dan adviseren we je om meerdere offertes voor isolerende binnendeuren aan te vragen en onderling te vergelijken bij plaatsers in jouw regio. Zij maken misschien zelfs wel gebruik van materialen van Belgische makelij. Je doet dat snel en eenvoudig via onderstaand offerteformulier.

Door direct meerdere offertes te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de opties en huidige prijzen van deuren. Zo bekom je de beste oplossing voor jouw situatie en krijg je jouw woning perfect op de manier dat je het wil, al dan niet met isolerende binnendeuren van Belgische makelij.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren