Magnesium en kalk zijn enorm schadelijk voor je elektronische apparaten zoals wasmachines en vaatwassers. Wist je ook dat veel huidproblemen zoals eczeem opgelost geraken door het ontharden van het water? Jarenlang moest je voor dat ontharden zeulen met zware zoutzakken maar tegenwoordig zijn er nieuwe technologieën die veel milieuvriendelijker zijn. Hier kom je alles te weten over de waterontharder met CO²-injectie: prijzen en alternatieven.

Ontvang gratis offertes

Wat is een waterontharder met co2-injectie?

Een waterontharder met CO²-injectie werkt in tegenstelling tot een waterverzachter met zout niet onthardend maar voorkomt de vastzetting op jouw leidingen. Laat je dus niet misleiden data je water er zachter van zal worden.

De injector kan vlak na de teller geïnstalleerd worden en zal zo je hele huis van “zacht” water voorzien. Dit komt omdat er koolzuur (H²CO³) toegevoegd zal worden aan je leidingen. Het koolzuur zal een reactie aangaan met het kalk in je leidingen dat er onder de vorm van calciumcarbonaat (CaCO³) zit. Uit deze reactie zal calciumwaterstofcarbonaat (Ca(HCO²CO³)²) ontstaan. Deze stof is niet langer zo schadelijk voor je leidingen omdat het zich niet op je leidingen zal vastzetten.

Koolzuur is ook niet schadelijk. Bij deze toepassing worden er zeer kleine hoeveelheden toegevoegd aan het water terwijl diezelfde stof in grote hoeveelheden aan bruisende dranken zoals soda’s wordt toegevoegd. Je zal koolzuur ook niet proeven en de pH waarde van je wat zal maar een beetje dalen.

Het koolzuur wordt geïnstalleerd met een gasfles die slecht één keer per jaar (voor een gezin van 4 personen en een totaalverbruik van ongeveer 100m³) vervangen worden.

Voordelen

  • Eenvoudige installatie en onderhoudsvriendelijk
  • Geen milieubelastend zout
  • Nihil waterverbruik door afwezigheid van een regeneratiefilter
  • Geen last meer van zware zoutzakken en het tijdig aanvullen

Nadelen

  • Hogere aanschafprijs (ca. 1.750 euro)
  • Omvangrijkheid gascilinder
  • Installatie en vervangen van de gascilinder kan best gebeuren door een ervaren vakman
  • Werkt op stroom. Heeft dus een aansluiting nodig
  • Verhoging van pH kan voorkomen bij schommelingen in de waterhardheid

Prijs waterontharder met co2-injectie

De prijs van een waterontharder met CO²-injectie betaal je tussen € 1.500 – 2.000, exclusief plaatsing. De onderhoudskost zal neerkomen op ongeveer € 100 per jaar voor aanschaf en installatie van nieuwe cilinders.

Waterontharder met co2-injectie: bekende merken

Hydrokube

Greenside nv is een Belgisch familiebedrijf dat de Hydrokube in eigen land produceert. De Hydrokube is doeltreffend, economisch en natural.
Met een certificaat van het Belgische Ecochim laboratorium ben je ervan verzekerd dat jouw Hydrokube 100% efficiënt is.
De Hydrokube komt in verschillende modellen en vanaf de eerste upgrade is er een boost-optie die je leidingen voor een groot deel zal reinigen van al gedane kalk- en magnesiumafzetting.

SoluCalc

SoluCalc werkt naast de gascilinder met een kleine apparaat dat je een uitstekende optie zal bieden wat CO²-injecties voor waterontharding betreft.

Alternatieven: waterontharders met of zonder zout

De gloednieuwe techniek van waterontharders zonder zout en dan voornamelijk die met koolzuur, heeft flink wat concurrentie. Zo bestaan er al jaren waterontharders met zout die doorgaans wel een stuk goedkoper zijn en ook het meest effectief blijken. Om aan milieuvriendelijkheid tegemoet te komen ontstonden er heel wat alternatieven voor waterverzachters met zout.

Hieronder kan je een overzicht vinden van alle waterontharders zonder zout.

Waterontharder zonder zout

Magnetische/Elektromagnetische waterverzachter prijs vermelden (schatting)

Een magnetische of elektromagnetische waterverzachter werkt aan de hand van een klein toestel dat rond de leiding wordt aangebracht. Het magnetische veld voorkomt het vastzetten, door de kristallisering van het calciumcarbonaat zodat deze zich niet gaan vastzetten in je leidingen. Deze methode is echter nog niet voldoende bewezen.
Voor een elektromagnetische waterverzachter betaal je tussen de € 30 en € 500, incl. BTW.

Waterontharder met zinken anode

Deze gepatenteerde ontwikkeling van het Duitse ION onder de naam Aquabion. De zinkanode wordt zeer eenvoudig in jouw leiding geïnstalleerd. Deze actieve zinkanode met zeer hoge reinigingsgraad geeft een elektrochemische reactie die een vrije zinkion zal afgeven die zich zal binden aan kalk.
Hiervoor zal je tussen de € 500 en € 1.500 betalen, inclu. BTW.

Waterverzachter met polyfosfaten

Dit compacte tussenstuk laat het water doorheen een patroon stromen met polyfosfaten. Deze patronen moeten wel elke 6 maanden vervangen worden voor om en bij de 10 euro.
Deze technologie werkt doordat de polyfosfaatzouten zich mengen met de schadelijke stoffen in jouw water, op voorwaarde dat dit koud is. Door die menging kan er geen magnesium- of kalkafzetting meer plaatsvinden.
Voor een waterverzachter met polyfosfaten betaal je ongeveer € 100 à € 150, inclu. BTW.

Waterverzachter met omgekeerde osmose

Deze mechanische waterontharder perst water doorheen een membraan dat werkelijk alles kan filteren. Deze toepassing is voornamelijk interessant voor bedrijven en laboratoria die toegang tot compleet zuiver water nodig hebben.

Waterverzachter met zout

Deze methode werkt aan de hand van harskorrels die calcium omzetten naar natrium-ionen. Deze korrels zullen na een tijdje verzadigd geraken en met dan gereinigd of vervangen worden. Die reinigingen of regeneratie gebeurd in het zoutreservoir waarbij de harskorrels door zout water gespoeld worden. Dit zoutreservoir zal veelvuldig aangevuld moeten worden.

De prijs van een waterverzachter met zout ligt rond de € 750 à € 900 maar daar komt nog een maandelijkse onderhoudskost bij van € 70 euro. Jaarlijks verbruik je ongeveer € 40 aan zout.

Waterontharder met co2-injectie kopen: vergelijk gratis offertes

Omdat geen enkele methode de meest geschikte is voor alle situaties is het verstandig om raad te vragen bij een ervaren vakman. Vraag hier gratis offertes aan voor een op maat gemaakt advies zodat jij en je apparaten kunnen genieten van zacht water.

Ontvang gratis offertes

Waterverzachter
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter