Mogelijke systemen voor je veranda verwarming

Er zijn verschillende systemen mogelijk voor je veranda verwarming. Je kunt in principe elk soort systeem gebruiken, maar niet alle verwarmingssystemen zijn even esthetisch en verschillen ook in energieverbruik.

Type 1: Veranda verwarming met radiatoren

Een veranda verwarmd door radiatoren is ideaal als je al gebruik maakt van een cv-ketel om je huis te verwarmen. Je kan het op je bestaande verwarmingssysteem aansluiten. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing, op voorwaarde dat je cv-ketel genoeg vermogen heeft. Enig minpunt is dat een radiator niet altijd mooi oogt in je veranda.

Type 2: Elektrische radiatoren

In de winter is extra verwarming ook mogelijk met elektrische radiatoren. Je kunt een extra verwarming installeren of kiezen voor een vaste elektrische radiator. Het voordeel is dat er geen breekwerken nodig zijn. Bovendien heeft het een lagere kostprijs in vergelijking met de andere verwarmingssystemen. De kostprijs van een elektrische verwarming ligt gemiddeld tussen 400 en 550 euro.

Een elektrische radiator dient enkel als bijverwarming en is dus niet voldoende als enige verwarmingssysteem. Bovendien verbruik je meer elektriciteit. Dit leidt tot hogere energiekosten.

Veranda verwarming

Type 3: Pelletkachel in veranda

Een pelletkachel is gemakkelijk te installeren. Deze kachels zijn zuiniger dan houtkachels of open haarden en geven relatief veel warmte af. Voor het afvoeren van de rookgassen is echter een afvoer nodig, die meestal via het dak loopt. Een pelletkachel heeft wel een hogere kostprijs dan andere verwarmingssystemen. Je kan rekenen op een gemiddelde prijs tussen 1.500 en 5.000 euro, exclusief installatiekosten.

Type 4: Warmtepompen

Een andere veel voorkomende methode om een veranda te verwarmen is het gebruik van een warmtepomp. Dit is in de meeste gevallen een lucht-lucht warmtepomp. Warmtepompen hebben een laag energieverbruik. Het gebruik ervan is dus goed voor het milieu en geeft je bovendien recht op een premie. Voor een lucht/lucht-warmtepomp betaal je tussen de 4.000 en 5.000 euro.

Type 5: Vloerverwarming

Vloerverwarming in een veranda is zeer aangenaam. Deze vorm van verwarming neemt geen ruimte in beslag en zorgt in de winter voor een aangenaam gevoel aan de voeten. Het meest efficiënt werkt vloerverwarming in combinatie met een stenen vloer. De installatie van vloerverwarming kost gemiddeld 30 tot 45 euro per m².

Vloerverwarming kan niet voor alle soorten vloerbedekking worden gebruikt. Houten vloeren of hoogpolig tapijt zijn bijvoorbeeld niet geschikt omdat deze materialen de warmte van de vloer niet voldoende doorlaten.

Type 6: Infraroodverwarming: korte golf of lange golf stralers

Veranda verwarming infrarood

Als je een veranda wilt verwarmen, kan je kiezen uit een aantal verschillende infraroodverwarmingen. Welk systeem je kiest, is afhankelijk van de grootte en het type van de veranda, maar ook van de manier waarop je de veranda benut.

De prijzen van infraroodverwarming zijn grotendeels afhankelijk van het gebruikte type lamp. Voor een goede kwaliteit infraroodverwarming betaal je gemiddeld 300 tot 400 euro.

Infraroodverwarming: korte golf stralers

Korte golf stralers, zijn in het bijzonder geschikt voor gebruik buitenshuis. Deze zijn te herkennen aan de rode of gele gloed die ze verspreiden. Hun warmte is vrij intens en geconcentreerd, zodat je ze zelfs bij sterke wind kunt gebruiken. Voor verwarming van een veranda of een terras zijn de volgende soorten korte golf stralers populair:

  • Kwarts infrarood heater: Kwarts lampen zijn over het algemeen redelijk goedkoop, maar zijn gevoeliger voor wind dan halogeen- of golden tube lampen.
  • Halogeen infrarood verwarming: Deze soort verwarming produceert gerichte warmtestraling die rechtstreeks de mensen en voorwerpen in de omgeving verwarmt.
  • Golden tube infrarood: Dit type lamp is niet goedkoop maar is toch behoorlijk gewild vanwege de efficiënte manier waarop de lamp stroom kan omzetten in warmte. Het gloei element is bedekt met een dun laagje bladgoud dat ervoor zorgt dat de warmte extra efficiënt wordt afgegeven.

Infraroodverwarming: lange golf stralers 

Lange golf stralers, ook wel donkere stralers genoemd, zijn meer windgevoelig en worden daarom vooral binnen of op overdekte terrassen of veranda’s gebruikt. Populair zijn de warmtestralers die geen licht geven en stijlvol onder het dak van de veranda kunnen worden gemonteerd.

veranda verwarming plaatsen

Extra advies nodig over veranda verwarming? Kom in contact met een vakman in jouw buurt 

Wil je verwarming in je veranda plaatsen of twijfel je nog? Ontvang via onderstaand offerteformulier gratis advies en offertes voor veranda verwarming. Zo kan je prijzen gemakkelijk vergelijken en vind je de beste prijs en de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda