Wil je jouw badkamer omtoveren tot een plaats van rust en warmte? 

Kom jij graag volledig tot rust in de badkamer? Dan is een badkamer in landelijke stijl waarschijnlijk helemaal je ding. De warme en rustieke sfeer die typerend is voor dit type badkamer past perfect binnen elke woning. 

Het is dus zeker geen design dat exclusief thuishoort in een landelijke woning. Meer nog, de drukte van de stad maakt zo’n landelijke badkamer eens te meer de designtoets waar jouw woning naar snakt.

Maar wat is een landelijke badkamer precies?

Landelijke badkamers

Wat is een landelijk interieur voor de badkamer?

Onder de noemer ‘landelijke badkamer’ vallen verschillende badkamerdesigns. Denk maar aan de populaire ‘cottage core’ trend. Er zijn zowel moderne als klassieke en retro subcategorieën, met elk hun eigen uitstraling. Er zijn natuurlijk wel elementen die alle moderne badkamers in landelijke sfeer gemeenschappelijk hebben.

Een modern landelijke badkamer kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren. Zowel houten als natuurstenen elementen horen er thuis. Daarnaast zijn ook eenvoudige, natuurlijke en zachte vormen typerend voor dit type badkamer.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio

Hoe kun je jouw badkamer aankleden in landelijke stijl? Tips

Benieuwd met welke aanpassingen jij je badkamer een rustieke uitstraling bezorgt? Hieronder vind je de belangrijkste elementen van landelijke badkamers.

1. Landelijke, natuurlijke kleuren

Natuurlijke, warme kleuren dragen bij aan de rustieke uitstraling van je badkamer. Om de rust te bewaren is het aan te raden om niet te veel kleurcombinaties te implementeren. Een eenvoudig, sober kleurenpalet brengt rust.

Ga voor die kleuren die je tegenkomt op een wandeling door de velden of het bos. Zand- en aardekleuren, olijfgroen, gebroken wit en grijstinten zijn ideaal. Met zachte pasteltinten link je naar een bloemenveld. Denk maar aan lavendel, pastelroze, gedempt oranje of paasgeel. Felle kleuren (daaronder valt ook spierwit) en scherpe contrasten horen niet thuis in een landelijke badkamer.

Landelijke en natuurlijke tegels in terracotta tinten, boerderijtegeltjes of behangpapier met een rustiek motief kunnen mooie accenten leggen op de wanden van je landelijke badkamer.

2. Lambrisering

Lambrisering is nagenoeg onmisbaar in een badkamer in landelijke stijl. In veel landelijke badkamers vind je houten panelen of planken die een derde van de hoogte van de muur bedekken. Ook met tegels kun je de badkamer van lambrisering voorzien.

Tip: Aangezien je lambrisering doorgaans overschildert (bijvoorbeeld in gebroken wit of een aardetint), kun je gerust een budgetvriendelijke houtsoort aanschaffen. Let wel op de waterbestendigheid van het hout en kies voor een houtsoort die geschikt is voor badkamergebruik.

3. Klassiek sanitair

Ga je helemaal voor de cottage core uitstraling? Dan zijn vrijstaande baden op pootjes de perfecte blikvanger voor je landelijke badkamer.

Voor een meer moderne twist aan de landelijke badkamer kun je uiteraard ook kiezen voor een moderner model. Een ingebouwd bad met een ombouw, betegeld met rustieke tegeltjes is bijvoorbeeld de perfecte aanvulling op je badkamer. 

Ook een klassieke waskom en een staand toilet met verhoogd reservoir staan mooi in een landelijke badkamer.

4. Eenvoudige kranen

Eenvoudige, zachte en natuurlijke vormen zijn helemaal op hun plek in badkamers met landelijke stijl. Bij het uitkiezen van het kraanwerk wordt dan ook vaak gekozen voor kranen met klassieke vormen. Denk aan draaiknoppen in plaats van hendels of een rustieke losstaande kraan voor het bad. 

5. Rustieke materialen en landelijke badkamermeubels

In een landelijke badkamer vind je veel houten en natuurlijke materialen terug. Massief houten meubels komen er helemaal tot hun recht. De meubels hebben een ambachtelijke uitstraling en mogen er gerust wat verweerd uitzien.

Je kunt in je landelijke badkamer verschillende stijlen meubels combineren. Oud en nieuw, klassiek en modern: wie ze handig inzet, creëert een authentieke, unieke badkamer. 

Tip: Ga niet enkel in badkamerwinkels op zoek naar landelijke badkamermeubels, maar bezoek ook eens een kringloopwinkel. Je vindt er gegarandeerd allerlei leuke aanvullingen voor je badkamer, en dat aan lage prijzen! Met wat handigheid tover je een oud kastje zo om tot een wastafelmeubel met opbergruimte.

6. Houten vloer of landelijke tegels

Een houten badkamervloer lijkt misschien niet het beste idee, maar niets is minder waar. Verschillende houtsoorten (zeker met de juiste laag coating) zijn uitermate geschikt voor badkamergebruik. Zo’n houten vloer draagt enorm bij aan de warmte en rust die landelijke badkamers uitstralen.

Liever geen hout? Dan zijn natuurstenen tegels een mooi alternatief. Of ga voor keramische vloerbedekking met houtlook.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten in jouw regio
arrow Ontvang offertes

7. Goede verlichting

In een landelijke badkamer mag de verlichting gerust iets ‘extra’ zijn. Denk maar aan een staande lamp met lampenkap, of een unieke wandlamp in plaats van de klassieke ledspotjes die je in moderne badkamers tegenkomt. Dimbare lampen met zacht licht zijn ideaal, en ook (echt of nep) kaarslicht dragen bij aan de natuurlijke charme van je landelijke badkamer.

8. Badkamer inrichten met landelijke accessoires en decoratie 

Tot slot, werk de badkamer af met rustieke accessoires. Ga voor de accessoires ook zeker eens kijken in een nabijgelegen kringloopwinkel. Enkele voorbeelden:

  • Handdoeken en washandjes met een natuurlijke uitstraling
  • Handgemaakte houten beeldjes
  • Bronzen zeephouder
  • Ambachtelijke kaarsen
  • Planten
  • Antieke spiegel

Modern, strak en toch landelijk: Badkamertrends in 2024

In 2023 krijgt de landelijke badkamer een modern jasje. Een klassieke waskom wordt bijvoorbeeld vervangen door een moderne waskom met strakke lijnen op een rustiek badkamermeubel.

De inloopdouche doet ook zijn intrede in de landelijke badkamer. De klassieke glazen afscheidingswand kan een mooie aanvulling zijn op het rustieke interieur, maar ook een gemetselde afscheiding kun je naar wens afwerken. Het vrijstaand bad op pootjes blijft immens populair. 

Landelijke badkamers tips

Waar landelijke badkamer kopen?

Ga voor het sanitair en de badkamermeubels langs bij zowel badkamerwinkels als kringloopwinkels. Door oud met nieuw te combineren, maak je jouw badkamer helemaal uniek.

Meer info over landelijke badkamers? Stel je vraag en ontvang gratis offertes

Op zoek naar een badkamerspecialist om jouw landelijke badkamer te ontwerpen en/of te realiseren? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes en advies op maat. Zo vind je gegarandeerd snel en eenvoudig de juiste producten en de beste oplossing voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Landelijke badkamers: advies, tips en trends 2024