Wat is de prijs van een stalen veranda?

De gemiddelde prijs voor veranda’s in staal ligt tussen de 1.500 en 1.700 euro. Dit is natuurlijk wel een richtprijs. De exacte prijs voor dit type veranda hangt van verschillende factoren af. Zo spelen de oppervlakte, de afwerking van de veranda, de moeilijkheidsgraad van de werken enzovoort allemaal een rol.

Staal is een materiaaltype dat zich in een hogere prijscategorie bevindt dan andere materialen. Dat komt onder meer door zijn sterke eigenschappen. Verder is staal ook een duurzaam materiaal met een lange levensduurte.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk gratis offertes

Voordelen en nadelen van een veranda in staal

Aan het plaatsen van veranda’s in staal zijn voordelen en nadelen verbonden. We lijsten ze graag voor je op.

Voordelen van veranda’s in staal

1. Sterk en stevig materiaal

De bekendste eigenschap van staal is zijn stevigheid. De veranda heeft zijn stevigheid te danken aan de sterke constructie van de dunne profielen. Die profielen worden in hoekverbindingen gelast waardoor ze het zware gewicht van de enorme glaspartijen aankunnen.

2. Moderne uitstraling

Omdat staal een heel sterke materie is, heb je niet veel nodig om een sterke constructie te bouwen. Deze eigenschap leidt tot het bouwen van fijne en zeer dunne profielen. Een elegante look is daardoor eenvoudig te creëren.

stalen veranda in staal

3. Onderhoudsvriendelijk

Naast de stevigheid en de elegante uitstraling van stalen veranda’s, is staal ook heel onderhoudsvriendelijk. Zo moet je staal niet invetten, behandelen tegen rotting of telkens opnieuw verven.

Nadelen van veranda’s in staal

Onderstaand lijstje geeft een mooi overzicht van de minpunten.

  • Duur: Aan de vele voordelen is natuurlijk een stevig prijskaartje verbonden. In vergelijking met andere materialen zoals pvc, hout en aluminium is staal een duur materiaal voor het bouwen van een veranda.
  • Weinig toepassingsmogelijkheden: Door de stevigheid van het materiaal heeft staal veel minder toepassingen in vergelijking met andere materialen. Je hebt bijvoorbeeld minder mogelijkheden qua vormkeuze.
Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies

Zonwering stalen veranda

Door het plaatsen van zonwering kan je jezelf en je veranda beschermen tegen de zon. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een screen.

Naast de beschermende functie, zijn screens ook windbestendig. Wel moet je oppassen wanneer er storm op komst is. Ze zijn namelijk niet stormbestendig.

Wanneer je bij het plaatsen van je veranda ook kiest voor het plaatsen van een screen, heb je keuze uit diverse opties. Zo heb je keuze uit verschillende kleuren. Ook kan je kiezen voor manuele of automatische bediening.

Wanneer je kiest voor automatische bediening, heb je het voordeel dat de screens automatisch sluiten bij stormachtig weer. Dat is vooral handig wanneer je niet altijd thuis bent. Je hebt dit voordeel niet wanneer je kiest voor manuele bediening.

Pergola screens in staal

Hoe veranda uit staal onderhouden?

Tijdens de productie wordt er aan het staal een beschermlaag toegevoegd, waardoor het beschermd blijft tegen vocht.

Wel moet je opletten dat je geen diepe krassen in het materiaal maakt. Krassen beschadigen namelijk de beschermende laag, wat roest tot gevolg kan hebben. Ook is het belangrijk dat je bijtende chemische stoffen ten allen tijden vermijdt.  

Gemiddeld dien je de veranda twee tot drie keer per jaar te poetsen. Het kuisen zelf is heel eenvoudig. Je kan het perfect doen met neutraal schoonmaakmiddel.

Budgetvriendelijk alternatief voor staal: steellook

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk alternatief voor een veranda uit staal? Dan is een steellook veranda de perfecte oplossing. Wat is een steellook veranda nu eigenlijk? Steellook veranda’s zijn aluminium veranda’s met een stalen uitstraling.

Dit type veranda is een budgetvriendelijker alternatief voor de veranda in staal. Zo creëer je met een kleiner budget de luxueuze uitstraling van de veranda uit staal.

Naast het prijsaspect bieden steellook veranda’s ook tal van andere voordelen. We lijsten ze graag voor je op.

Voordelen

  • Moderne uitstraling, industriële look
  • Maximale lichtinval door dunne profielen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur
  • Klassevolle afwerking

Een stalen veranda laten plaatsen? Vind professionals in jouw regio 

Heb je interesse in het plaatsen van een veranda uit staal? Wens je graag meer uitleg over de verschillende materiaaltypes? Ontvang via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes en professioneel advies.

Zo kan je prijzen en diverse opties vergelijken. Op die manier vind je de veranda die het beste bij jouw woning en je situatie past.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda