Ben je op zoek naar de ideale thuisbatterij voor jouw zonnepaneelinstallatie? Vraag hier jouw gratis offertes voor een thuisbatterij. Onze installateurs nemen zelf contact op en werken een gratis offerte op maat uit. De service is gratis en geheel vrijblijvend.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wenst u de thuisbatterij aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Hebt u een digitale meter?
4*. Wanneer wenst u de thuisbatterij te plaatsen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Is een thuisbatterij interessant voor mij?

Een thuisbatterij installeren is handig, omdat je de opgewekte energie van de zonnepanelen kan opslagen, waardoor je de zonne-energie die je niet onmiddellijk verbruikt, later kan gebruiken.

Als je een thuisbatterij wilt kopen, moet je nagaan of de productiecapaciteit van de zonnepanelen evenwaardig is aan de batterij. Een thuisbatterij is pas interessant als de productie van zonne-energie en de opslagcapaciteit in combinatie met het verbruik op elkaar afgestemd zijn. Op die manier is de thuisbatterij een rendabele investering.

Tips bij het vergelijken van thuisbatterij offertes

We geven je enkele tips die je best in het achterhoofd houdt als je offertes voor thuisbatterijen vergelijkt.

Tip 1: Welk merk thuisbatterij?

Informeer je over het merk thuisbatterij dat de installateur voorstelt. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn sommige thuisbatterijen enkel compatibel met een omvormer van het eigen merk. Een installateur kan je hiermee helpen.

Tip 2: Welke garanties?

De meeste installateurs geven tot 10 jaar garantie. Bij andere installateurs kan de duur van de garantie wel verschillen. Dit is belangrijk, want de garantie op een thuisbatterij heeft een grote invloed op de rendabiliteit van de thuisbatterij. Kijk dit dus goed na.

Premie/subsidie batterij aanvragen

Belangrijk om te weten is ook dat als je een thuisbatterij installeert, je in aanmerking komt voor een premie van de Vlaamse Regering. De premie geldt voor thuisbatterijen die ten laatste op 31 maart 2023 hun keuringsattest gekregen hebben. Je krijg tot 31 december 2023 de tijd om de premie aan te vragen, daarna gaat het premieloket dicht.

Tip 3: Vraag naar referenties van thuisbatterij installateurs

Referenties zijn het visitekaartje van installateurs. Het is handig om te vragen of te zoeken naar referenties, om zo de beste installateur te vinden. Zijn er veel negatieve ervaringen met de installateur? Dan is het misschien niet zo interessant om ermee samen te werken.

Tip 4: Vergelijk prijzen

Vergelijk offertes van meerdere installateurs. De prijzen kunnen sterk verschillen, dus het is mooi meegenomen om ze te vergelijken en zo een goede prijs te vinden.

Offerte thuisbatterij

Waarom kiezen voor een thuisbatterij installeren? / Voordelen van een thuisbatterij plaatsen

In 2022 is het capaciteitstarief ingevoerd en wordt de terugdraaiende teller vervangen door een digitale meter. Daardoor wil je verbruikspieken vermijden, dus is het gebruik van een thuisbatterij voordelig. Het hebben van een thuisbatterij brengt nog heel wat voordelen met zich mee:

  • Geproduceerde energie gaat niet verloren
  • Je gebruikt de opgewekte energie tijdens de piekuren
  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet
  • Lagere elektriciteitsrekening
  • Sommige thuisbatterijen kunnen ook als stroomvoorziening werken

FAQ thuisbatterij

Wil je een thuisbatterij installeren, maar zit je nog met wat vragen? Hieronder geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Dan kan je die via het offerteformulier stellen aan een expert.

Zijn mijn zonnepanelen geschikt voor een batterij?

Eerst moet je controleren of je de zonnepanelen kan combineren met een nieuwe hybride omvormer. Als dat niet mogelijk is, zal de elektrische configuratie nagekeken worden.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een extra aansluiting van een batterij met omvormer mogelijk is. Er zijn verschillende opties, dus het is belangrijk je goed te laten informeren door een expert.

Hoeveel bespaar je met een thuisbatterij in België?

Met een thuisbatterij verhoog je je eigen verbruik. Met een kleine thuisbatterij van 800 kWh/jaar kan je daardoor tot wel 200 euro besparen. De prijs hangt af van het kWh van de batterij. Hieronder een overzicht.

Aantal kWh thuisbatterijBesparing
800 kWh/jaar€ 200
1.200 kWh/jaar€ 300
1.600 kWh/ jaar€ 400
Zonnepanelen thuisbatterij

Is een thuisbatterij veilig?

Ja, een thuisbatterij is veilig. Dit komt doordat de meeste thuisbatterijen gebruik maken van lithium-ion technologie. Lithium-ion batterijen hebben dezelfde technologie als batterijen van smartphones. De batterijen worden ook uitgebreid getest door ENGIE (energielabo).

De installatie van de batterij gebeurt ook door erkende installateurs en moet vervolgens goedgekeurd worden.

Tip: breng de brandverzekering op de hoogte als je een batterij installeert. Je zal geen extra verzekeringspremie moeten betalen, aangezien een thuisbatterij bij veilige technologie hoort.

Heb ik een aparte omvormer nodig?

De thuisbatterij kan niet werken met de bestaande omvormer, die bij de zonnepanelen zit. Je kan een aparte omvormer kopen, of kiezen voor een hybride omvormer.

Aparte omvormer

Als je al zonnepanelen hebt en een thuisbatterij wilt kopen om geproduceerde energie op te slaan, kiezen de meeste mensen voor een aparte omvormer.

Hybride omvormer

Als je zonnepanelen laat installeren in combinatie met een thuisbatterij, dan kan je kiezen voor een hybride omvormer. Je hebt dan één omvormer die zowel voor de zonnepanelen als de thuisbatterij is. Dit is goedkoper dan 2 afzonderlijke omvormers te kopen.

Wat kost een batterij van 10 kWh in combinatie met zonnepanelen? 

Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van 5.000 tot 15.000 euro voor deze investering. Een goedkopere investering is niet altijd rendabel, omdat je hiervoor toegevingen moet doen op het vlak van kwaliteit. 

Welke batterij is nog rendabel in 2023? Hoe kiezen? 

Ruim gerekend is de terugverdientijd van thuisbatterijen tussen 6 en 15 jaar. Er zijn al batterijen op de markt die tot 30 jaar meegaan. Is de levensduur van jouw batterij langer dan de terugverdientijd, dan is de batterij rendabel.  

Meer weten? Extra advies nodig? Vul gratis ons offerteformulier in en ontvang al binnen enkele dagen prijsvoorstellen op maat van installateurs in jouw regio.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes