Wat kost een LG thuisbatterij?

De prijs van een LG Chem thuisbatterij ligt tussen € 2.400 en € 5.700. De kostprijs van een LG Chem thuisbatterij hangt af van de opslagcapaciteit. De lithium ion technologie zorgt voor een grote opslagcapaciteit.

De aankoop en installatie van de thuisbatterij, laat je best over aan een professioneel installateur. Indien je de thuisbatterij zelf online aankoopt, moet je hem vaak ook nog zelf installeren. Kennis en ervaring van een vakman staan garant voor een correcte installatie.

Type LG thuisbatterijRichtprijs (inclusief plaatsing)
LG Chem RESU 3.3 kWh€ 2.400 (€ 725/kWh)
LG Chem RESU 6.5 kWh€ 3.600 (€ 550/kWh)
LG Chem RESU 10 kWh€ 4.800 (€ 480/kWh)
LG Chem RESU 13 kWh€ 5.700 (€ 440/kWh)
LG Chem RESU 7 kWh€ 4.400 (€ 630/kWh)

Premie?

Met een LG Chem thuisbatterij kan je aanspraak maken op een premie. Een deel van de investering wordt door de Vlaamse overheid terugbetaald. De premie voor batterij in huis kan je nog tot 31 december 2023 aanvragen als de thuisaccu ten laatste 31 maart een AREI-keuring doorstaan heeft.

De premie voor een LG Chem batterij van 0 tot 6 kWh bedraagt 150 euro per kWh in 2023, met een maximum van 850 euro of 40% van het totale factuurbedrag.

Indien je wil kunnen terugvallen op deze premie, ben je verplicht van de LG Chem thuisbatterij te laten plaatsen door een erkende installateur. Dien je aanvraag voor de premie in bij het departement Omgeving.

LG thuisbatterij prijs

Bekendste model: LG Chem RESU

Het bekendste model van zo een slimme thuisbatterij is de LG Chem RESU. Dit merk wordt aangeboden door Belgian Solar.

Kenmerken

In onderstaande punten worden alle kenmerken van een LG Chem batterij besproken. Daarnaast wordt alles ook nog eens samengevat in onderstaande tabel.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van dit type batterij bedraagt 6.500 Wh. Dit komt neer op een beschikbaarheid van 6.500 W voor 1 uur.

Indien dit voor jouw situatie niet voldoende blijkt te zijn, kan je hetzelfde type batterij toevoegen aan uw winkelwagen. De capaciteit van de extra batterij wordt toegevoegd aan de vorige capaciteit. De opgewekte energie kan eveneens bewaard worden voor later gebruik. Denk hierbij maar aan een stroompanne.

Ontlading

Dit type batterij biedt je garantie op de best verkrijgbare ontlading tot wel 90 %. De opslagcapaciteit van 6.500 Wh kan je dus maximaal ontladen tot 5.850 Wh.

Aantal oplaadcycli

Een van de voordelen van deze batterij is de lange levensduur. Het gevolg hiervan is dat een ideaal gebruik op lange termijn wordt mogelijk gemaakt. In totaal heeft dit soort batterij meer dan 6000 oplaadcycli. Jaarlijks verbruikt de LG Chem batterij gemiddeld 250 cycli. Omgerekend kom je op een geschatte levensduur van 20 jaar.

Uitgangsvermogen

Het uitgangsvermogen van dit type batterij bedraagt hooguit 4.200 W.

Gewicht

Het gewicht van een LG Chem thuisbatterij bedraagt 70 kilogram. Omwille van een smal en eenvoudig ontwerp is het mogelijk om de batterij zelf te installeren.

Daarnaast is een optimaal gebruik verzekerd tussen 0 °C en 40 °C. De locatie van de installatie van je batterij heeft hierop geen invloed.

Afmetingen

De lengte van een LG Chem batterij bedraagt 452 millimeter. De hoogte omvat 654 millimeter en de diepte 120 millimeter.

Rendement (laden en ontladen) 

Dit type batterij is het meest effectief bij 25 °C. Dan werkt de batterij op 99 % van haar capaciteit. Daarnaast kan de batterij maximaal laden en ontladen tot 4.2 kW.

Garantie 

Na het plaatsten van de batterij behoud je zo een 10 jaar garantie op je product.

Richtprijs

Indien je een LG Chem RESU wil plaatsen, varieert de prijs naar gelang het aantal KWh. De bedragen schommelen tussen € 2.400 en € 5.700.

Alles samen maakt dit:

Kenmerken
LG Chem RESU
Gegevens
Opslagcapaciteit6.500 Wh
OntladingOntlading tot 90 % 
(van 6.500 Wh naar 5.850 Wh)
Aantal oplaadcycliMeer dan 6.000 oplaadcycli
(250 cycli/jaar)
Uitgangsvermogen4.200 W
Gewicht70 kilogram
Afmetingen425 x 654 x 120 mm

Rendement (laden en ontladen)

4.2 kW
Garantie10 jaar
Richtprijs€ 2.400 – € 5.700

Voor- en nadelen LG Chem

De LG Chem batterij is de ideale slimme thuisbatterij. Dit type thuisbatterij biedt tal van voordelen aan. Hier staan maar enkele nadelen tegenover.

Pluspunten

 • Veilig en betrouwbaar
 • Lichtgewicht ontwerp
 • 90 % ontlading
 • Kunnen functioneren in -10 °C en 45 °C
 • 100 % weersbestendig
 • Uitgebreid aanbod
 • 10 jaar garantie
 • 48 V RESU kunnen aan elkaar gekoppeld worden voor meer opslag
 • Back-up tijdens stroomonderbreking

Minpunten

 • Duur
 • Extra RESU Plus nodig om meerdere batterijen aan elkaar te koppelen
 • De hoeveelheid stroom wordt beperkt door de omvormer

Ons oordeel

Als je de voor-en nadelen tegenover elkaar plaatst, is het plaatsten van een LG Chem RESU zeker aan te raden. Het is een batterij met een lange levensduur. De geschatte levensduur kwam neer op circa 20 jaar.

Daartegenover staat dat de prijs snel kan oplopen en de theorie omtrent laden en ontladen iet wat achterhaald is. Daarnaast is er de mogelijkheid om meerdere batterijen aan elkaar te koppelen. Indien je dit wenst te doen, voorzie je best ook een extra RESU Plus.

LG

Nieuwste model: LG RESU Prime

In 2021 heeft LG een nieuw type batterij op de markt gebracht, namelijk de LG RESU PRIME. Hiervan zijn twee versies ontworpen: eentje van 10 kWh en 16 kWh.

Het voordeel van dit type is dat je de capaciteit kan verdubbelen. Je kan ervoor kiezen om twee toestellen van 10 kWh of 16 kWh te plaatsen. Zo verkrijg je een capaciteit van 20 kWh of 32 kWh.

De DoD bedraagt voor beide versies 100 %. Dat wil zeggen dat als je een versie koopt van 16kWh je dit ook maximaal kan inzetten. De batterij werkt in combinatie met een hybride omvormer in monofase. De omvormers waarmee dit toestel compatibel is zijn SolarEdge en SMA. Omwille van de ingebouwde omvormer ga je de RESU PRIME maximaal aan 5kW kunnen ontladen.

De garantie van dit toestel komt overeen met de garantie van de andere toestellen, namelijk 10 jaar.

De batterij is opgesplitst in twee delen. Dit omwille van het gewicht bij het installeren van het toestel en het transport. Daarnaast is het van belang om naast je batterij wat ruimte te voorzien in functie van de koeling. Links en rechts houd je best 30cm ruimte over en boven de batterij zo’n 50cm.  

Hoe groot moet mijn thuisbatterij zijn?

Je kan best rekening houden met de opslagcapaciteit die overeenkomt met de dagproductie van de zonnepanelen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw batterij voldoende energie kan opslaan en jou gedurende de hele dag van groene energie kan voorzien.

Zonne-energie is een belangrijke energiebron geworden in België. Gemiddeld levert de installatie van een zonnepaneel om en bij 9,6 kWh per dag. Daarnaast gebruikt een gemiddeld gezin ongeveer 9,6 kWh per dag.

Indien het verbruik van een gemiddeld gezin overeenstemt met jouw verbruik, is een LG RESU 10 kWh thuisbatterij ideaal voor jouw situatie. Wanneer jouw zonnepanelen toch meer stroom zouden leveren dan gepland, is het mogelijk om er een tweede LG Chem thuisbatterij aan te koppelen. Zo sla je zonnestroom op voor later gebruik.

Het is ook mogelijk om twee batterijen met een verschillende opslagcapaciteit aan elkaar te koppelen. Je kan kiezen om een LG RESU 13 te koppelen aan een LG RESU 6,5. Je maximale opslagcapaciteit bedraagt op deze manier 19,5 kWh.

LG thuisbatterij zonnepanelen

LG thuisbatterij laten plaatsen?

Ben je geïnteresseerd in het plaatsten van een LG Chem thuisbatterij of wil je eerst meer te weten komen over de LG Chem batterij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een erkend installateur. Een professionele vakman geeft je advies op maat. De expert gaat samen met jou op zoek naar de beste keuze voor jouw situatie.

Ben je op zoek naar onafhankelijk advies of wil je graag vrijblijvend offertes aanvragen? Twijfel niet en vul onderstaand formulier in.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wenst u de thuisbatterij aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Hebt u een digitale meter?
4*. Wanneer wenst u de thuisbatterij te plaatsen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen:

Wat kost een LG batterij van 10 kWh met solarEdge omvormer? 

+
Een LG batterij van 10 kWh kost inclusief installatie ongeveer 4.800 euro en is dankzij de compacte afmeting een populaire thuisbatterij. Een solarEdge omvormer kost tussen 700 euro en 1650 euro, inclusief plaatsing. 

Welke zijn de beste batterijen op de markt en wat zijn de prijzen? 

+
Wil je een selectie van de beste thuisbatterijen op de markt, dan is het vooral belangrijk de beste batterij te kiezen op maat van jouw situatie. De prijzen zijn heel uiteenlopend. Zo vind je kwalitatieve batterijen voor 3.000 euro tot 15.000 euro.
Thuisbatterij
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Thuisbatterij