Hoe herken je een erkend installateur van laadpalen?

Je vraagt je ongetwijfeld af wie de erkende installateurs van elektrische laadpalen zijn en hoe je ze kan herkennen. Betrouwbare laadpaal installateurs hebben van een extra scholing genoten bij een erkende organisatie.

Het zijn bijvoorbeeld installateurs van fotovoltaïsche zonnesystemen en andere bronnen van hernieuwbare energie die al heel wat kennis op zak hebben van elektrische installaties. Hieronder geven we een voorbeeld van zo’n installateur.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en prijzen aan vakmannen
+

ChargePro

ChargePro is een installateur van elektrische laadpalen voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik in België. Een ChargePro laadpaal biedt enkele interessante voordelen.

Zo laadt de accu van je elektrische wagens tot wel acht keer sneller terug op, heb je continu inzicht in en controle op de laadsessies, en kan je jouw elektrische auto ook eenvoudig opladen als je ergens onderweg bent.

laadpaal installateur

Waarom een erkend installateur inschakelen?

Ook behoort het tot de mogelijkheden om zelf de laadpaal te installeren en er geen installateur aan te pas te laten komen. Al is dat niet helemaal zonder risico’s. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Kennis van onder meer elektriciteit en andere technische aspecten is in de eerste plaats een must om deze klus tot een goed einde te brengen.

In principe mag de installatie van een laadstation door iedereen uitgevoerd worden. Het is dus niet verboden om zelf een thuislaadpaal aan te sluiten. Toch neem je best enkele aandachtspunten in acht. We bespreken ze hieronder uitgebreider.

installateur laadpaal

Aandachtpunten

  • Een aanpassing van de meterkast is in veel gevallen vereist, om mogelijke overbelasting op het elektriciteitsnet tegen te gaan. Dit doe je meestal door een extra groep aan te maken.
  • Hou een mogelijke tweede aansluiting in het achterhoofd voor het geval je er in de toekomst behoefte aan zou hebben. Voorbeelden hiervan kunnen de aanschaf van een extra elektrische wagens zijn of een extra lader binnen handbereik voor wanneer familie of vrienden op bezoek komen.
  • Bij de plaatsing van elektrische laadpalen is er sprake van een relatief hoge spanning. Een kleine fout kan daardoor grote gevolgen hebben.

Let zeker op deze belangrijke aandachtpunten bij de installatie van jouw laadpaal. Schakel een professional in om je hier mee te helpen. 

Hoeveel kost de installatie van een laadpaal thuis?

Een volgend belangrijk punt is het kostenplaatje. Het is niet evident om een precieze kostprijs op laadpalen te plakken. Ruw geschat mag je rekenen op een prijs vanaf 1.400 euro.

Het vraagt dus een zekere investering, maar het is wel eentje die je vlot kan terugverdienen. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen en de ingebruikname van een persoonlijke laadpaal is goedkoper dan een publieke laadpaal. In het geval van zonnepanelen wordt elektrisch rijden zowaar bijna gratis.

installateur laadpalen

Installateurs van laadpalen in jouw regio vinden? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Wil je info en advies inwinnen bij erkende laadpaal installateurs? Via onderstaand formulier kan je snel en eenvoudig offertes aanvragen en vergelijken van specialisten bij jou in de buurt.

Professionele installateurs bezorgen je de nodige info en prijzen op maat. Door meerdere offertes te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de gangbare tarieven. Daardoor bekom je zonder twijfel de beste prijs voor jouw project afkomstig van de best denkbare installateur.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Heeft u reeds een elektrisch voertuig?
5*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
6. Bijkomende informatie
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant om te weten:

Hoelang duurt de installatie en wie installeert de laadpaal?

+
De installateur van jouw keuze komt thuis de laadpaal installeren. Binnen een dag is de laadpaal geïnstalleerd en kan je jouw auto opladen.

Kan ik thuis een wallbox laadpaal plaatsen?

+
Een wallbox is een laadtoestel dat aan een muur geïnstalleerd zal worden. Deze neemt minder plaats in en is ideaal om thuis te laten plaatsen.

Hoe kies je de beste laadpaal installateur in België voor jouw project?

+
Er zijn veel goede adressen van laadpaal installateurs in België. Afhankelijk van welke laadpaal je kiest zijn er installateurs die beter bij jou passen dan andere. Vergelijk specificaties en offertes van verschillende installateurs en kies zo de beste voor jouw situatie.

Moet je een opleiding volgen om een EV-laadpaal te mogen installeren?

+
Om een EV-laadpaal, of electric vehicle laadpaal te installeren moet je geen opleiding volgen. Opleidingen zijn altijd goed. Installateurs zijn dankzij een opleiding in staat je beter te woord te staan met technische informatie en advies.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes