Welke laadpaal het beste voor thuis kopen in 2023?

Veel mensen vragen zich af hoe ze goede laadpalen van slechtere laadpalen of eenvoudige laadpalen voor elektrische auto’s kunnen onderscheiden. De meerderheid van de bevolking denkt dat een goede laadpunt gekenmerkt wordt als de snelste of degene die het meest recent is.

Echter zijn dit niet de aspecten waarop je jouw keuze best baseert. Een goede laadpaal is een geschikte laadpaal die bij jou en jouw elektrische auto past. Je moet kijken naar het vermogen van de wagen, dit is wat de auto aankan. Er bestaan verschillende laadpalen.

Sommige gezinnen kiezen een laadpaal voor thuis met zo min mogelijk opties. Andere vinden slimme laadpalen die het verbruik van de elektrische auto online weergeven fascinerend en uitstekend.

wallbox pulsar plus is de- uiste laadpaal voor thuis laden

Welk merk laadpaal kies je het best?

Wanneer je beslist om een laadpaal voor thuis te installeren of te laten installeren, heb je keuze uit tal van merken. De diverse merken hanteren ook uiteenlopende prijsklassen. Vind hieronder het merk dat het best bij jouw situatie past.

1. Webasto PURE

Webasto PURE laadpalen worden gekenmerkt door hun uiterst modern design. Bovendien zijn hun laadpalen bekroond met een award voor hoge kwaliteit, design en gebruiksgemak.

Het maximaal vermogen van deze laadpalen kan eenvoudig aangepast worden aan de netstroomaansluiting door een elektricien. De aanpasbaarheid maakt het voor de consument gemakkelijker om een laadpaal te kiezen. Ook kunnen ze automatisch laden op je eigen oprit.

Onthoud dus goed dat het maximale laadvermogen van de laadpaal afhankelijk is van de netstroomaansluiting van jouw woning. Wel heb je hier een laadpas nodig.

Kenmerken Webasto PURE:

  • Maximale laadvermogen is 22 kW
  • Laadpas wordt niet meegeleverd
  • Richtprijs: 595 euro inclusief laadkabel, exclusief montage en installatiekosten
beste laadpaal thuis

2. Wallbox Pulsar

Wallbox Pulsar typeert zijn laadpalen door het compacte design. De hoogtechnologische laadpalen kunnen op voorhand geprogrammeerd worden. Zo kan je goedkoop jouw elektrische auto opladen tijdens het daltarief.

Wanneer je problemen ondervindt met deze laadpunten kan je snel terecht bij de helpdesk. Zij sturen zelf een specialist indien je met problemen zit. Ook hier heb je een laadpas nodig.

Kenmerken Wallbox Pulsar:

  • Maximale vermogen is 7,4 kW
  • Laadpas wordt niet meegeleverd
  • Richtprijs: 725 euro inclusief laadkabel, exclusief montage en installatiekosten
Laadpaal thuis installeren?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

3. New Motion Home Standard

Het wandmodel van New Motion Home Standard heeft een heel opvallend en bekroond design. Ben je geen fan van de kleur van het laadstation? Geen probleem! Je kan tegen betaling de kleur laten veranderen.

Kenmerken New Motion Home Standard:

  • Maximale vermogen is 3,7 kW
  • Laadpas wordt niet meegeleverd
  • Richtprijs: 699 euro, exclusief vaste laadkabel, montage en installatiekosten

4. EV Box Homeline

Deze laadpaal voor thuis laden, is iets robuuster dan andere types, maar even kwaliteitsvol. Dit laadstation is in elke kleur beschikbaar. En past zich aan jouw smaak en voorkeuren aan.

Kenmerken New Motion Home Standard:

  • Maximale vermogen is 3,7 kW
  • Laadpas wordt niet meegeleverd
  • Richtprijs: 699 euro, exclusief vaste laadkabel, montage en installatiekosten
wallbox pulsar plus is niet voor een hybride auto

5. Alfen ICU Compact Mini

Wanneer je op zoek bent naar een zeer compact laadstation, dan is de Alfen ICU Compact Mini de ideale oplossing. De laadpalen worden standaard met een 4 meter lange laadkabel geleverd.

Echter heeft het laadstation een laag maximaal laadvermogen, namelijk 3,7 kW. Wel voldoen ze aan de hoogste veiligheidsklassen.

Kenmerken Alfen ICU Compact Mini:

  • Maximale vermogen is 3,7 kW
  • Laadpas wordt niet meegeleverd
  • Richtprijs: 569 euro inclusief laadkabel, exclusief montage en installatiekosten

Hoeveel kost het installeren van de beste laadpalen?

De kostprijs van de voor jou beste laadpaal is afhankelijk van verschillende factoren. Ontdek hier de verschillende aspecten die een rol spelen in het prijskaartje.

1. Installatie van de laadpaal en load balancing

Je kan ervoor kiezen om een laadpaal zelf te installeren. Het is vaak voordeliger dan hem te laten plaatsen. Wanneer je niet over de nodige kennis beschikt, is het aan te raden om de werken door een vakman te laten uitvoeren.

Best installeer je ook een datakabel voor als je met load balancing, beter gezegd dynamic load balancing te maken krijgt. Load balancing is een dynamic proces, waar je bijvoorbeeld energie van je zonnepanelen kan gebruiken. Zo moet je later geen onnodige breekwerken uitvoeren.

Voor het laten plaatsen van de beste laadpalen voor elektrische auto’s betaal je ongeveer tussen de 400 en 500 euro. Wil je de exacte prijs weten voor de installatie van jouw laadpaal? Ontvang via onderstaand formulier tot 5 gratis offertes.

2. Paal of wandbeugel

Je kan kiezen voor een laadstation dat bevestigd is aan de muur of voor een laadpaal die afzonderlijk staat. Een wandmontage is voor veel mensen de beste optie voor het laden van hun elektrische voertuigen. Dit omwille van het prijsverschil. Wandmontage is namelijk veel goedkoper dan het laten installeren van een laadpaal.

Het grote kostenverschil zit in de montage- en installatiekosten. Bij een laadpunt moeten er graafwerken worden uitgevoerd. Dit heb je niet bij een laadstation dat aan de muur wordt gemonteerd.

installateur laadpaal

Het kW vermogen van de laadpaal (3,7 kW | 7,4 kW | 11 kW | 22 kW) 

Wanneer je kiest voor een laadpaal voor het laden van elektrische auto’s heb je keuze uit verschillende vermogens. Hoe meer kW vermogen een laadpaal heeft, hoe duurder de aankoopprijs.

Wanneer je bijvoorbeeld een laadpaal met 11 kW laadvermogen vergelijkt met een 22 kW laadpaal, zie je dat de 22 kW laadpaal duurder in aankoop is. Het is belangrijk dat je het vermogen van de laadpaal afstemt op je elektrische wagen en het elektriciteitsnet. Neem contact op met een specialist voor persoonlijk advies.

Slimme laadpaal/ Abonnement

Wanneer je kiest voor een slimme laadpaal met slimme functies, een laadpaal die zelf beslist wanneer een elektrische auto start en stopt met laden, zit je vaak vast aan een maandelijks abonnement.

Zij laden automatisch. Dit komt vaak op ongeveer 5 euro per maand. Wel kan je bij sommige merken, zoals Wallbox Pulsar, kiezen voor een slimme laadpaal zonder abonnement.

Welke laadpaal combineer je best met zonnepanelen in België?

Een laadpaal combineren met zonnepanelen is extra voordelig. De perfecte laadpaal voor deze combinatie is een slimme laadpaal. Om tussen de beste laadpalen voor jouw persoonlijke situatie te kiezen vraag je best advies aan zonne-experten. Zij hebben zicht op wat de beste laadpaal op de markt is voor jou.

Wat is de beste (slimme) laadpaal voor jouw thuis? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Wil je graag een laadpaal voor je elektrische auto installeren, maar twijfel je tussen de verschillende types laadpalen? Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes en professioneel advies voor de beste laadpalen. Zo kan je meerdere prijzen en types vergelijken en vind je de beste optie voor jouw situatie.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Heeft u reeds een elektrisch voertuig?
5*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
6. Bijkomende informatie
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Laadpaal thuis