Garagepoorten: richtprijzen

Een garagepoort kost gemiddeld tussen de 1.500 en 2.000 euro. Dit is inclusief montage en btw. De prijzen voor een garagepoort variëren afhankelijk van je specifieke wensen en keuzes.

Om toch een idee te hebben van de kostprijs, vind je in onderstaande tabel een overzicht van de richtprijzen voor de verschillende soorten garagepoorten. De prijzen zijn steeds inclusief montage en btw:

Soort garagepoortGemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Kantelpoort (manueel)€ 750 – € 1.250
Sectionale poort (automatisch)€ 1.500 – € 2.500
Rolpoort (automatisch)€ 1.500 –  € 2.500
Garagepoort automatiseren€ 1.500
Manuele garagepoort: aluminium met veer€ 800
Manuele garagepoort: aluminium met tegengewicht€ 1.700
Manuele garagepoort: pvc met veer€ 1.000
Manuele garagepoort: pvc met tegengewicht€ 2.000
Manuele garagepoort: houtsoort Afzelia€ 4.250
Manuele garagepoort: houtsoort Meranti€ 3.000
Garagepoort prijs

Wat bepaalt de kostprijs van een garagepoort?

De garagepoort prijzen worden bepaald door het type afwerking. Sectionale poorten hebben bijvoorbeeld verschillende soorten panelen. Ook het materiaal, of de poort automatisch is, afmetingen en isolatie van de garagepoort hebben een invloed op de prijs.

Vergelijk offertes voor garagepoorten

Type poort

Overal zijn er prijsklassen, dus ook bij garagepoorten. De meest budgetvriendelijke poorten zijn kantelpoorten, terwijl automatische sectionale garagepoorten in het duurste segment zitten. Eventuele extra opties zoals afstandsbediening verhogen uiteraard ook de prijs.

Materiaal

Garagepoorten zijn meestal gemaakt uit aluminium, hout, pvc of staal. Een garagepoort uit pvc is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Bij een houten garagepoort bepaalt de houtsoort de kostprijs: hardhout gaat langer mee, maar is ook duurder.

Automatisch of niet ?

Een automatische garagepoort is erg comfortabel, ergonomisch en functioneel. Automatische poorten zijn duurder dan garagepoorten met manuele bediening.

Het gewicht van de poort speelt ook een belangrijke rol. Hoe zwaarder de poort – bijvoorbeeld een stalen poort ten opzichte van een houten poort – hoe groter het vermogen van de aandrijfmotor. Daardoor is de prijs hoger.

Automatische poort

Afmetingen

Zoek je een goedkope oplossing, dan kies je best voor een standaardpoort. Op maat gemaakte garagepoorten zijn een pak duurder. Hoe breder of groter de garagepoort, hoe hoger de garagepoort prijzen.

Isolatie

Maakt de garage integraal deel uit van jouw woning? Dan valt isolatie van de garagepoort te overwegen. Zo blijft het warmteverlies beperkt en bespaar je op energie. Vraag wel eerst aan een expert of de meerkost van het isoleren de moeite waard is.

Nieuwbouw of renovatie?

Bij een nieuwbouw gaat de montage van een nieuwe garagepoort vaak erg vlot. Wie zijn garagepoort wil vervangen, moet rekening houden met extra installatiekosten. Vaak moeten er dan aanvullende aanpassingen gebeuren.

Tip: wil je jouw garagepoort vervangen door een automatische poort? Om de prijs te drukken kan je de bestaande poort laten automatiseren. Prijzen voor het automatiseren van een garagepoort schommelen rond de 1.500 euro.

Garagepoort installeren? Vergelijk prijzen

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes voor een garagepoort. Daardoor kan je prijzen vergelijken om zo de beste garagepoort te vinden. Deze service is gratis.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort