Pelletkachel: Offertes aanvragen

Gratis offertes vergelijken

25.000 projecten per maand

+1.000.000 gebruikers

Nr.1 in België, al 21 jaar lang!

Pelletkachel: Offertes aanvragen

Een pelletkachel, dat is de charme van een houtkachel met het rendement van centrale verwarming. Bovendien is het:
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Uitermate milieuvriendelijk
  • Rendement 96%
De beste installateur van pelletkachels? Die vindt u door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.


1. Beschrijf uw project

* 1. Welk type verwarming heeft u momenteel?
 
 
* 2. Hoe is uw huidige isolatie?
 
 
* 3. Tegen wanneer zou u een pelletkachel willen?
 
 
Beschrijving van uw project
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)
Foto's en bijlagen
Klik hier om foto's of bijlagen toe te voegen. U zal zo sneller reacties ontvangen.

2. Uw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor de specialisten die matchen met uw aanvraag.

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy.In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
Uitstekend

Offertes vergelijken - eenvoudig & snel

Project Project
Beschrijf
uw project

Plaats hier uw project in één stap. Wij kijken dit na en zorgen voor de beste match met professionals uit uw regio.

Ontvang offertes en vergelijk!
Ontvang offertes en vergelijk!
Vergelijk offertes & beoordelingen

Geïnteresseerde bedrijven contacteren u en stellen een gratis offerte op. U vergelijkt rustig en u bekijkt ook hun beoordelingen.

Kies en <br>bespaar Kies en <br>bespaar
Kies en
bespaar

U kiest uiteraard volledig vrijblijvend. U kunt ook elk bedrijf zelf beoordelen. Dus 100% transparant maar ook 100% veilig!

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel die brandt op houtpellets. Het is ecologischer en duurzamer omdat deze CO2-neutraal zijn. In tegenstelling tot een doorsnee kachel die u telkens moet aanvullen met een nieuw stel blokken hout, moet u een pelletkachel maar één keer per brandbeurt aanvullen met houtpellets. Houtpellets zijn een soort korrels op basis van houtafval dat samengeperst werd. Deze zijn goedkoper dan bijvoorbeeld fossiele brandstoffen en door deze te verbranden helpt u mee aan de verwerking van dit afval terwijl u ook kan genieten van het gezellige effect van deze kachel. Wat ook bijzonder is aan een pelletkachel is dat het een thermostaat bevat.

Hoe wordt de prijsofferte voor een pelletkachel opgebouwd?

De grootste factor die de prijs bepaald is het materiaal waaruit de pelletkachel gemaakt wordt. Daarnaast heeft het type kachel ook invloed op de prijs. Het type kachel bepaald ook hoeveel en wat soort arbeid er nodig is. De pellets zelf zijn daarentegen een kost die gedurende het gebruik van een pelletkachel terugkeert, net zoals het hout in een doorsnee kachel. 

Type pelletkachel

Men heeft verschillende soorten namelijk een ingebouwde en een vrijstaande pelletkachels. Het verschil tussen deze twee is vanzelfsprekend. Ingebouwde pelletkachels zijn in een al reeds bestaand rookafvoerkanaal ingebouwd, zoals bijvoorbeeld een schoorsteen. Een vrijstaande pelletkachel staat los en kan door middel van een hitteschild dicht tegen een muur geplaatst worden. Vrijstaande pelletkachels vallen wel duurder uit qua plaatsing omdat er nog een nieuw rookafvoerkanaal moet gebouwd worden.

Er is wel degelijke een prijsverschil tussen ingebouwde en vrijstaande pelletkachels. Hieronder lijsten we de prijsverschillen even op:

Gemiddelde prijs van een pelletkachel

€1500 - €5000

Gemiddelde prijs van een ingebouwde pelletkachel

€2500 - €3500

 

Materiaal

Pelletkachels kunnen in verschillende materialen gemaakt worden. Zo komen gietijzeren pelletkachels vrij vaak voor, deze zijn enkel in gietijzer of gietijzer in combinatie met een ander materiaal. U kunt kiezen voor een pelletkachel in gietijzer gecombineerd met plaatstaal, gietijzer met klei (ook wel chamotte genoemd) of een pelletkachel in gietijzer met vermiculiet. Ook hier variëren de prijzen enorm.

 

pelletkachel in gietijzer gecombineerd met plaatstaal

€1600 – €2500

pelletkachel in gietijzer gecombineerd met klei (ook wel chamotte genoemd)

€2500 – €3700

pelletkachel in gietijzer met vermiculiet

€3700 – €5800

 

Aanwezigheid rookkanaal

Wanneer er al een schoorsteen van een oude open haard aanwezig, is het makkelijker om een rookkanaal te verkrijgen omdat er al één is. Dit geeft de mogelijkheid om een ingebouwde pelletkachel te installeren. In sommige gevallen is er echter geen rookkanaal aanwezig. Omdat pelletkachels nog steeds rook produceren is het wel degelijk van groot belang dat er een rookkanaal aanwezig is. Wanneer er geen aanwezig is, kan men kiezen voor een vrijstaande pelletkachel en moet er een rookkanaal geplaatst worden zodat de rook naar buiten kan ontsnappen.

Pelletkachel bij een bestaand rookkanaal

€150 - €500

Pelletkachel bij een bestaandrookkanaal waar nog een roestvrije stalen buis moet geplaatst worden indien het bestaande rookkanaal niet goed genoeg is

€600 - €900

Pelletkachel bij een nieuw rookkanaal dat nog geplaatst moet worden

€900 - €1500

Hieronder zijn de prijzen hiervoor even opgelijst:

 

Pellets

Een pelletkachel brand natuurlijk niet vanzelf. Men moet houtpellets aankopen om deze kachel te laten branden. Gemiddeld worden per uur 0.5 tot 2kg pellets opgebrand. Om de winter door te komen in een goed geïsoleerd huis met ongeveer 4 inwoners kan men al makkelijk aan 1500kg houtpellets zitten. Dit zal nog steeds voordeliger uitkomen dan een gewone kachel die op houtblokken brand.

De prijzen zijn afhankelijk van het type pellets. Er bestaan bruine en witte pellets. Voor een pallet van 56 zakken houtpellets van ieder 14 kg betaal je voor bruine houtpellets tussen €270 en €290, voor de witte tussen €280 en €310. Maar er zijn ook bedrijven waar u voor een zak van 15 kg nog geen €4 betaald. Soms betaald men slechts €0.25 per kilo. Let dus goed op met welke u koopt. Goedkope pellets kunnen minder rendement geven.

Arbeids- en verplaatsingskosten installateur

Tot slot zijn er ook de arbeidskosten en verplaatsingskosten. Deze bedragen respectievelijk 18% en 2% van het volledige kostenplaatje. De arbeidskosten kunnen variëren naar gelang er al dan wel of niet een rookafvoerkanaal is.

Bespaar door te vergelijken

Met het vergelijken van minstens 6 offertes bespaard u ongeveer 40% van wat u mogelijks zou uitgeven als u geen offertes zou vergelijken. De prijzen van installateurs lopen namelijk enorm uiteen. Na het aanvragen van de offertes, zal u ze heel snel krijgen en kan u ze naast elkaar leggen om zo na te gaan hoeveel u zal spenderen aan uw toekomstige pelletkachel.

Soortgelijke aanvragen: Pelletkachel

Voor al deze projecten hielpen we de juiste leverancier te vinden...

Pelletkachel voor een woning in Overijse

Vlaams Brabant

We zouden onze houtkachel willen vervangen door een pelletkachel. Aansluitend willen we de elektrische convectoren verwijderen beneden. Het gaat om een 4-gevelwoning met een oppervlakte van 240m3.

Telefonisch bereikbaar na 17u aub

Pelletkachel voor een woning in Balen

Antwerpen

We hebben een bestaande schouw die vroeger gediend heeft voor een open haard (volgens de vorige eigenaars). Op deze schouw zou een pelletkachel moeten aangesloten worden, inbouw. Eventueel met extra aansluiting voor radiatoren.

Pelletkachel te Roeselare

West-Vlaanderen

We hebben op dit moment een oude kachel die werkt op hout of kolen. We hebben interesse in een modern vrijstaand model. Ons budget bedraagt tussen de 3000 en de 5000 euro voor de plaatsing en het materiaal.

Charme en rendement? Kies een pelletkachel